26 Març, 2015
Reportatge

4 crònica dislocada. Altres veus: Visites dialògiques (recopilatori)

Crònica en quatre capítols del programa de mediació cultural “ALTRES VEUS. VISITES DIALÒGIQUES” per a l’exposició “PERFECT LOVERS. Art en temps de la sida” (Fundació ArtAids i Fundació Suñol de Barcelona).

Les relacions que les pràctiques i les institucions artístiques construeixen amb la ciutadania esdevenen converses quan parteixen de processos de mediació, articulant zones de contacte o treballant des de la pedagogia crítica. Esdevenen, així, pràctiques dialògiques, una negociació entre perspectives i maneres d’entendre l’art, les seves implicacions  i funció social.

 

Què fa una institució artística quan vol obrir una zona de contacte i canviar certs aspectes de la seva relació amb els públics? L’exposició “Perfect Lovers. Art en temps de la sida” i la seva activitat dialògica són exemple d’una temptativa que proposem conèixer de més a prop. Polièdrica planteja una aproximació a partir d’un relat transversal que fuig de la crítica artística i situa la crònica en el marc del reconeixement de les diferents veus que han participat en el projecte.

 

La proposta de la nostra cronista, Helena Migueiz, planteja un text en quatre capítols que es tanca amb l’entrevista a Javier Rodrigo, coordinador del programa de mediació:

Inauguració (1/4)

Visita amb J.M. (2/4)

Visita de clausura amb A.R. (3/4)

Conversa amb J. Rodrigo. Coordinador projecte (4/4)