27 Febrer, 2015
Notícia

Compartint les ganes de ballar

Convocatòria del FESTIVAL "SISMÒGRAF"/CIA. "MAO" per a dones més grans de 70 anys i taller "AIXÒ ÉS RITME!" a l’Estruch amb la coreògrafa Constanza Brncic

Dos projectes de dansa que desenvolupen pràctiques col·laboratives, fomenten interaccions entre àmbits com l’educatiu i faciliten formes d’implicació més horitzontals.

 

 

 

CONVOCATÒRIA DEL FESTIVAL SISMÒGRAF/CIA MAO PER A DONES DE MÉS DE 70 ANYS
En el marc del festival Sismògraf d’Olot, la companyia mallorquina Mariantònia Oliver (MAO) portarà a terme el projecte “Las Muchas”, que consisteix en la creació i interpretació d’una coreografia per part d’un grup de dones majors de 70 anys.

 

Durant la setmana prèvia al festival, els responsables de MAO impartiran un taller a un grup de dones d’entre 70 i 80 anys d’Olot amb la idea de crear i assajar una coreografia, que s’interpretarà dins la programació del festival.

 

Des de 2012, MAO desenvolupa aquest taller en el marc del seu “projecte coreogràfic i d’autoexpressió” Las Muchas: “un retrat de la fragilitat que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus del social, que ja han deixat d’estar en el mercat oficial, però que es senten més vius que mai i, sobretot, més lliures. Cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera”.
———-
Des del festival Sismògraf, es fa una crida a  les dones majors de 70 anys d’Olot a participar en aquest projecte. Les interessades es poden inscriure al correu info@sismografolot.cat o al telèfon 972 27 91 38.
Dates: Del 24 al 26 d’abril de 2015.
———-
Més informació:
sismografolot.cat/joves-avies-cridats-participar-als-tallers-del-festival-sismograf-2015

Vídeo compartit per Cia MAO sobre la construcció del seu projecte Las Muchas amb dones d’entre 70 i 80 anys. Abril 2012
https://www.youtube.com/watch?v=3ey-oK6lSJs

Vídeo compartit per La Casa Encendida sobre el projecte Las Muchas de Cia MAO amb motiu de la seva participació al Festival IDEM 2014. Octubre de 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=0E_kkSHwMqM

 

 

 

AIXÒ ÉS RITME! TALLER A L’ESTRUCH AMB LA COREÒGRAFA CONSTANZA BRNCIC 
Això és ritme! és una activitat on un coreògraf professional proposa als estudiants o als adults que hi participen un taller de dansa contemporània, a partir del visionat d’una pel·lícula, escollida pel coreògraf i relacionada amb la dansa i el moviment.

 

Entre els objectius del taller, a més de viure una experiència de creació de moviment i dansa dirigits per un coreògraf professional, està el fet de potenciar l’intercanvi entre el món educatiu i els artistes professionals en el cas dels tallers amb estudiants, a més de donar suport al professorat (que també ha d’assistir al taller) en la formació artística del seu alumnat.
—————
Dates: Fins el 31/03/15.
Organitza: L’Estruch. Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Sant Isidre, 140 08208 Sabadell.

A càrrec de: Constanza Brncic, directora artística de La Sospechosa.
Dirigit a: Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i també adults.
———-
Més informació:
lestruch.sabadell.cat

Vídeo compartit des de l’Estruch sobre el taller de dansa realitzat amb el Batxillerat artístic de l’Institut Ferran Casablancas a càrrec de la coreògrafa Constanza Brncic. Data de publicació: 23 febr. 2015
https://www.youtube.com/watch?v=lGFx5JzUYTQ

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

 

Imatges: com els textos utilitzats per redactar aquesta informació, les imatges d’aquesta publicació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels esdeveniments i projectes difosos.