19 Octubre, 2015
Notícia

Didàctica de la dansa

FUCK-IN-PROGRESS (MACBA) / PROJECTE +45 (La Caldera) / BAILAR EL BARRIO (CA2M) / APRENDANZA15 (CND y Matadero Madrid)

FUCK-IN-PROGRESS
L’associació per a les arts en moviment Kiakahart, dirigida pel coreògraf Jordi Cortés, presenta dins de les activitats MACBA es viu una nova adaptació de l’espectacle Fuck-in-Progress, que es va estrenar al Mercat de les Flors, en el marc del Festival Grec 2015.  Així es descriu l’espectacle a la web del MACBA:

“El tema d’aquesta proposta de dansa és la por de mostrar-nos tal com som i la dificultat de treure’ns del damunt les capes amb les quals ens hem anat revestint i que prenen la forma de rutines, tics, pors i complexos. A l’espai tancat on transcorre Fuck-in-Progress s’hi troben persones que han viscut diferents experiències i que les compartiran a través de la dansa i la paraula. A partir d’aquí, es crearan jocs entre elles per tal de trencar els codis de moviment ja establerts i buscar una nova manera d’expressar-se i de relacionar-se amb els seus cossos. En parlen, amb paraules o moviments, davant d’un públic que és testimoni d’aquestes confessions i de l’alliberament d’uns cossos que troben en la dansa una via per expressar-se”.
———-
Fuck-in-progress.
31 d’octubre de 2015. A les 19h.
Atri del MACBA. Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona.
Dins les activitats MACBA es viu.
Aquest programa forma part d’Apropa Cultura, una porta a la inclusió.
L’espectacle Fuck-in progress és una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona i l’Associació Kiakahart – Arts en moviment.
Amb la col·laboració d’Alta Realitat, La Caldera, el Graner, Mercat de les Flors i l’Estruch.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
———-
Més informació:
http://www.macba.cat/ca/fuck-in-progress

PROJECTE +45
Tallers de moviment i dansa contemporània per a homes i dones de més de 45 anys inclosos dins del procés creatiu del Projecte +45 dirigit per Sebastian García Ferro a La Caldera de Barcelona.

El punt de partida d’aquest projecte de dansa social és una frase del filòsof Schopenhauer: “Els primers 40 anys de la vida ens donen el text, els següents 30, el comentari”. En el moment actual la vida ens planteja la contradicció entre viure la maduresa com un lloc on es pot admirar la bellesa del pas del temps i el fet de ser conscients que, progressivament, esdevenim obsolets.  

El muntatge final s’estrenarà l’1 d’abril de 2016 al Teatre Mercat de les Flors.
———-
Projecte +45.
Octubre-Desembre de 2015.
Tots els dilluns, de 19 a 21h.
La Caldera. Eugeni d’Ors, 12 08028 Barcelona.
Un projecte de Sebastian García Ferro.
———-
Més informació:
http://www.lacaldera.info/events/view/projecte-45-tallers-de-moviment-i-dansa-contemporania-per-a-homes-i-dones-de-mes-de-45-anys

BAILAR EL BARRIO
Por quinto año consecutivo el Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M) de Madrid propone un laboratorio de experimentación creativa en horario extraescolar para alumnado del tercer ciclo de primaria. En esta ocasión, se centrará en explorar las posibilidades del baile como una práctica política de activación del cuerpo mediante la desactivación de patrones corporales encarnados ya en la infancia.

Este proyecto parte de la necesidad de trabajar con las comunidades más cercanas al CA2M en actividades que se extiendan en el tiempo para generar relaciones estables, flexibles y duraderas.
———-
Bailar el barrio.
Noviembre de 2015 – Abril 2016.
Cada martes, de 16,30 a 18,00 h. (al salir de clase).
Dirigido a alumnos de 5º y 6º ciclo de educación primaria.
CA2M. Avda. Constitución, 23 28931 Móstoles Madrid.
———-
Más información:
http://www.ca2m.org/es/primaria/bailar-el-barrio

APRENDANZA15
Segunda edición de Aprendanza, un encuentro de danza y educación dirigido a docentes y personas vinculadas a la educación e interesadas en aprender a generar material didáctico utilizando el lenguaje universal de la danza e incorporar la danza como herramienta de aprendizaje.

El encuentro, llevado a cabo por la Compañía Nacional de Danza (CND), incluye talleres, actividades y un espacio abierto para propuestas auto-gestionadas.
———-
Aprendanza 15.
Del 20 al 22 de noviembre de 2015.
Inscripciones abiertas.
En Matadero Madrid. Plaza de Legazpi, 8.
Una iniciativa de la Compañía Nacional de Danza (CND).
Con la colaboración del Ballet Nacional de España.
Dentro de las acciones pedagógicas que la CND realiza gracias al patrocinio de la Fundación Loewe dentro del proyecto Lóva.
———
Más información:
http://proyectolova.es/formacion-2/aprendanza/

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.