10 Juliol, 2015
Notícia

Entrevistes entorn del treball amb cultura en àmbits no artístics. microRavals

Proposta de microRavals en relació a l’exposició “Mesures de desajust” de Núria Güell en el marc del cicle "Trets en mig del concert" al centre d’Arts Santa Mónica i en diàleg amb alguns aspectes del treball de Núria Güell.

microRavals planteja el projecte de mediació com una invitació a que persones que treballen en entitats socials, educatives, socioculturals, juvenils al barri del Raval de Barcelona expliquin com treballen la cultura, quina relació tenen amb la producció d’imaginaris i pensament crític però, també, si treballen amb xarxa i amb qui o bé com definirien la funció i el retorn social que generen i de quina manera els comuniquen.

És un acte de reconeixement i posada en valor «invers» a la que sol fer-se com a pràctica de mediació cultural. Es tracta de construir un espai d’enunciació d’allò que la institució artística deixa fora de camp, de donar visibilitat a altres formes de gestionar la producció de cultura, d’imaginaris, relats i subjectivitats.

Podem, des del projecte de mediació, construir aquest lloc d’enunciació on reconeguem altres maneres de treballar amb la cultura? Podem crear espais de diàleg entre el dins i el fora d’aquesta zona franca que anomenem món de l’art?
———-
Entrevistes entorn el treball amb cultura en àmbits no artístics. microRavals
Els professionals entrevistats en aquest projecte són: Eva Lázaro (Associació per a Jobes Teb i Xarxa Ciutadana), Anna Terra (Foment de Ciutat Vella), Juan Pedro Diotaiuti (Tot Raval), Irene García (Centre Cívic Drassanes), Joan J. Jerez (Associació Estel Tàpia), Tomás Balbas (Fundació Àmbit Prevenció), Daniel Vázquez (professor de Secundària Institut Miquel Tarradell) i Javier Alegría (Periódico El Raval).
Vídeo amb accés individualitzat a les vuit entrevistes presentat a l’exposició:
https://microravals.wordpress.com/2015/05/31/acces-a-les-entrevistes-una-a-una/
Proposta de microRavals (Sinapsis) en relació a l’exposició “Mesures de desajust” (Núria Güell) dins del cicle “Trets en mig del concert” (Arts Santa Mònica). 
———-
Més informació sobre el projecte microRavals:
https://microravals.wordpress.com/

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.