14 julio, 2016

EXPOSICIÓ "ESTRUCTURES D’EXCEPCIÓ". Homesession i Idensitat presenten una exposició de treballs realitzats a partir del taller “Estructures d'Excepció”, dirigit per l'artista Ángela Bonadies.

29 junio, 2016

"NOVOS CINEMAS" (Festival Internacional de Cinema de Pontevedra) y ENCUENTRO AUDIOVISUAL DE JÓVENES ("Cinema Jove". Festival Internacional de Valencia) + PREMIS XIII EDICIÓ "EL CAC A L’ESCOLA" (Consell de l'Audiovisual de Catalunya)

22 junio, 2016

Encuentro "¿DÓNDE ESTÁN LOS LÍMITES?" Público y participación en "NI ARTE NI EDUCACIÓN" (Matadero Madrid)

20 junio, 2016

Cicle "ENBARRI’ART" (Pla Comunitari Poblesec), concert de cloenda "ORQUESTRA INFANTIL DE LA MARINA" (Integrasons) i Convocatoria "CONSTRUYENDO VECINDADES 4. ALTERIDADES ALTERADAS" (Jiwar. Residencia internacional de artistas e investigadores en creatividad urbana)

17 junio, 2016

Presentación pública "EDUCADANZA" (Museo Reina Sofía) y muestra del taller-laboratorio escénico "BREAK A LEG!" (un proyecto de San Sebastián 2016 en el Teatro Victoria Eugenia). Más "FUCK-IN-PROGRESS" (peça de dansa teatre de Jordi Cortés i Associació Kiakahart a La Caldera de Barcelona)

16 junio, 2016

"CREIXEM AMB L’ART". ESCOLA MIQUEL BLEACH + MNAC (dentro del proyecto "Escoles Tàndem". Fundació Catalunya-La Pedrera), IV PRESENTACIÓN DE LOS PROYECTOS ARTÍSTICOS Y DE INNOVACIÓN DEL BROGGI (dentro del programa "Magnet". Fundació Bofill) y "ANEM A MUSEÏTZAR L’ESCOLA" (Escola Collaso i Gil + Xarxa d'escoles Històriques de Barcelona).

10 junio, 2016

EXPOSICIÓN PROYECTO "VACA IV" (Centro Huarte), "ESPACIO 0-6. REPENSANDO LOS ESPACIOS DE JUEGO" (Tabakalera) y JORNADA "ARTE+EDUCACIÓN" (Consello da Cultura Galega). Más dos lecturas: "PUBLICACIÓN LESSON 0" (Fundació Joan Miró) y "OTRA EDUCACIÓN ES POSIBLE" (artículo de Bea Espejo en “El Cultural”)

9 junio, 2016

Cinquè aniversari CAN BATLLÓ (plataforma "Recuperem Can Batlló") i inauguració PARC GERMANETES ("Espai Germanetes", Recreant Cruïlles)

8 junio, 2016

PARADA ZERO / ESPAIS DE FRICCIÓ (intervenció artística del col·lectiu A+ dins del projecte "Parada Zero" a Vic) i PROYECTOS SELECCIONADOS. INTRANSIT 2016 (Universidad Complutense de Madrid).

3 junio, 2016

Concerts "DO D’ACORDS" (projecte socioeducatiu de l’Associació Integrasons al Mercat de les Flors de Barcelona) i "CANTÀNIA" 2016 (Auditori de Barcelona)

2 junio, 2016

"5 ANYS DE XIC. Arts Escèniques per a la convivència al Poble-Sec" (exposición sobre este proyecto de arte comunitario en Centre Cultural Albareda de Barcelona) y XIV FESTIVAL DE ARTES ESCÉNICAS DE SANTA EULALIA (organizado por Plàudite Teatre en el Centre Cultural Santa Eulàlia del Hospitalet del Llobregat).

25 mayo, 2016

MOSTRA DE PRODUCCIONS AUDIOVISUALS DE SANT ANDREU 2006-2016 (CRP i Districte de Sant Andreu de Barcelona amb Teleduca) i CONVOCATÒRIA "EN RESIDÈNCIA" 2016-2017 (Consorci d’Educació i Institut de Cultura de Barcelona amb A Bao A Qu)

12 mayo, 2016

Exposición "PICAR A LA PORTA, ENTRAR, SORTIR" (proyecto "Bòlit Mentor" 2015-2016 de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona) y presentaciones "EN RESIDÈNCIA" 2015-2016 (programa "En Residència" del Ajuntament de Barcelona y El Consorci d’Educació de Barcelona con A Bao A Qu).

11 mayo, 2016

Activitats dins del BccN 2016: Taula rodona "COM QUANTIFICAR EL RETORN SOCIAL AL CINEMA I L’AUDIOVISUAL?" (Virreina Centre de la Imatge), RECITAL, PROJECCIONS I COL·LOQUIS (Espai Germanetes), intervenció CFA Codi Font Audiovisual "DE OLIVER Y BENJI AL PROCOMÚN" (Felipe G. Gil. Zemos98) i workshop "BARCELONA, UN CADÁVER EXQUISIT" (programa Soy Cámara. CCCB)

3 mayo, 2016

ARTESCAPE 2016. Festival Juvenil d’Arts de carrer (Associació Artixoc) i "DESLIMITA’M". IX TROBADA DE TEATRE SOCIAL PER A JOVES (Associació ImpactaT Intervencions Teatrals)

2 mayo, 2016

Exposició projectes "ART I ESCOLA" 05 (projecte "ART I ESCOLA" d'ACVic) i seminari "EDUCACIÓ MAKER: COM CONVERTIR L’ESCOLA EN UN LABORATORI DE CREACIÓ?" (projecte "Educació Demà" de la Fundació Bofill)

27 abril, 2016

EXPOSICIÓ "BARRIS CREATIUS" (Servei de Cultura, Ajuntament de Terrassa)

26 abril, 2016

ESTRENO CORTOS "+HUMANS XCÈNTRICS" (CCCBEducació), CLAUSURA CONCURSO (RE)IMAGINAT, FEM UN ESPOT NO SEXISTA (Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació), "EST OEST" - "CINE EN CURSO" (ciclo Pedrera ArtLab 2016), CONVOCATORIA "CINE EN CURSO" 2016-2017 (A Bao A Qu) y ARTÍCULO "L’EDUCACIÓ VISUAL...EN UNA CRUÏLLA" (publicado por Pilar Alfonso, maestra del IES Doctor Faustí Barberà de Alaquàs, en el blog "400colps").

11 abril, 2016

EXPOSICIÓ ZONA INTRUSA 9: "LES COSES" (Direcció de Cultura. Ajuntament de Mataró), PROGRAMA "FLIPART" (Àrea de Cultura. Diputació de Barcelona), PROJECTE "L’ARTISTA VA A L’ESCOLA" (El Teler de Llum. Ajuntament de Tarragona)

31 marzo, 2016

"PER QUÈ A MI?" Obra de teatre fòrum a càrrec dels Joves de Pa’tothom sobre l’assetjament escolar. Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, quan es veu rodejada per la ignorància, el silenci i la passivitat.

18 marzo, 2016

EDUCATIUS SISMÒGRAF 2016 (Festival de dansa d’Olot) i DOCS&TEENS (DocsBarcelona 2016)

14 marzo, 2016

CONCERT PROJECTE "DO D’ACORDS" (Integrasons) AMB L'IEA ORIOL MARTORELL (Barcelona) al Conservatori del Liceu

9 marzo, 2016

Taller "ELS PERSONATGES NO EMMASCARATS S’HAN RETIRAT A UNA BANDA I RECITEN" (MACBA. A cura de Laia Estruch) i exposició "PER(...)FORMAR-NOS" (ACVic. A cura de Marta Ricart).

3 marzo, 2016

MOSTRA DE PROJECTES EDUCATIUS EN L’ÀMBIT ARTÍSTIC. “L’educació de les Arts: Els Projectes innovadors dels centres educatius” és un projecte expositiu organitzat per COLBACAT en col·laboració amb Interfícies, el programa transversal de cultura, educació i ciutadania de l’Arts Santa Mònica. La mostra s’emmarca en un procés de treball a llarg termini del centre amb la pedagogia de l'art, i el treball amb escoles i professorat que inclou taules de debat i tallers participatius d’arts.

18 febrero, 2016

HIRIKILABS PLAZA: Presentación pública de proyectos abiertos relacionados con la tecnología y/o la cultura digital en busca de colaboradores para su desarrollo en el laboratorio. En el acto se presentarán los proyectos inscritos en la convocatoria que ha permanecido abierta entre los días 11 de enero y 11 de febrero.

15 febrero, 2016

Projectes EN TERRITORI NEUTRE (institut Alexandre Deulofeu, Figueres) i DE CASA A LA PLAZA (colegio Hermanos Amorós, Madrid).

29 enero, 2016

TALLER COL·LABORATIU INTERDISCIPLINARI DE VILANOVA D’ALCOLEA. Realització d'un taller col·laboratiu per analitzar, de manera participativa i horitzontal, el projecte cultural sobre les Arts (FAVA - Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea) que des de fa alguns mesos està definint un grup de persones de aquesta població de l'interior de Castelló.

28 enero, 2016

Projectes AMICS DE PAS i LA SALETA DE LA PANERA (Lleida), i projecte LLEDONERS. TEATRE A CAN BRIANS (AADPC). Exposició GENT GENIAL (Photographic Social Vision i fotògrafs residents Llar Sant Martí de Barcelona) al C.C. Sant Martí (Barcelona), més II ENCUENTRO RARA TROUPE (amb Radio Nikosia) al C.C. Convent de Sant Agustí (Barcelona).

22 enero, 2016

EXPOSICIÓN ¡SIN LÍMITES! (Central de Diseño de Matadero Madrid) i TALLER DE DANSA INTEGRADA (C.C Convent de Sant Agustí de Barcelona amb col·lectiu Liant la Troca)

13 enero, 2016

PRESENTACIÓ DE LA TAULA D’EDUCACIÓ I ART, formada per un grup de professionals del món artístic, i del llibre “A ras del suelo. La educación en los museos como encrucijada de discursos, pedagogías compartidas y muchos más” d’Irene Amengual.

29 diciembre, 2015

ACTUA AL XIC! (crida a la participació per a l’espectacle “Fils de vida”. Projecte XIC. 5ª edició. Associació Marabal) i Exposició CONSTRUINT VEÏNATGES (Projecte Construint Veïnatges. 3ª edició. Associació Jiwar).

21 diciembre, 2015

Propostes educatives ARXIU EXCÈNTRIC (CCCB) i PANTALLA JOVE (Cinema Jove Festival Internacional de Cine de València).

18 diciembre, 2015

PRESENTACIÓN "ANDREKALEA". NUEVAS COMANDATARIAS HERNANI. El colectivo de artistas Sra. Polaroiska presenta la obra encargada por las Nuevas comanditarias de Hernani en torno a la historia de una calle de la localidad, Andrekalea (“Calle de las mujeres”), que da título a la película-instalación del colectivo artístico. El proyecto, que ha trabajado sobre el nombre de las calles bajo una perspectiva de género, fue encargado por el colectivo Kalandriak.

17 diciembre, 2015

Proyecto "VITAMINA C-ULTURA" (Taller d’Art, Cultura i Creació) y "OPEN LAB" (Proyecto "Equipo", grupo de jóvenes colaboradores del Departamento Educativo del Museo Reina Sofía).

10 diciembre, 2015

Estrena de LA TRAVESSIA (producció teatral del projecte "desPLAÇA’T" de transFORMAS), curs EINES DE TEATRE DELS I LES OPRIMIDES: DEL DESIG A L’ACCIÓ (Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona), espai sociocultural EL NIU DE BAMBÚ (BamBú cia. de teatre) i presentació revista ARTSOCIAL (Neret Edicions) a l’Ateneu Popular 9Barris.

2 diciembre, 2015

HOW TO DO THINGS WITH DOCUMENTS. Jornades de presentació de les investigacions realitzades per part dels intèrprets convidats per la Fundació Antoni Tàpies a realitzar prospeccions a l’Arxiu d’activitats de la Fundació. Al llarg de l’any 2015, s'han realitzat aproximacions als registres de la mediació des de diferents perspectives i mètodes d’anàlisi que han comportat noves col·laboracions amb organitzacions i agents d’entorns socioculturals diversos.

26 noviembre, 2015

"EL TRAJE MEDIADOR DEL EMPERADOR". Conferencia de Oriol Fontdevila sobre las posibilidades de la mediación cultural para suscitar procesos de emergencia y transformación. La conferencia tendrá lugar dentro de la presentación de la revista "Concreta 06, Desbordando el espacio expositivo".

23 noviembre, 2015

Presentació MALETA PEDAGÒGICA "ART + ESCOLA + LLUM" (ACVic) i "SITUACIONS PEDAGÒGIQUES FORA DEL NORMATIU" (càpsula radiofònica del programa SON[I]A. Ràdio Web MACBA)

19 noviembre, 2015

Jornades MIRADES CINEMATOGRÀFIQUES AL VOLTANT DE LA MALALTIA (FICAE-Es Baluard) / XOC. Xarxa, Oberta i Comunitat (APGCC) i LA CULTURA ESCONDIDA: GESTIÓN CULTURAL EN ENTORNOS NO CONVENCIONALES (PROCURA)

18 noviembre, 2015

L’ALTERNATIVA HALL/DIDÀCTIQUES. Secció del Festival de Cinema Independent de Barcelona dedicada a iniciatives que treballen amb la formació audiovisual com a eina de coneixement, reflexió i denúncia.

16 noviembre, 2015

Programa ESPAIS C_ROOM 13 BARCELONA (Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i Consorci d’Educació de Barcelona), projecte expositiu SECOND ROUND (Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives. Universitat de València) i fòrum KALIDOSCOPI 2015 (EART).

13 noviembre, 2015

ACTIVACIONES NI ARTE NI EDUCACIÓN. Selección de algunas propuestas del programa de actividades de esta exposición que organiza el Grupo de pensamiento de Educación Disruptiva (G.E.D) de Matadero Madrid, coordinado por el colectivo Pedagogías Invisibles, con el objetivo de generar un espacio para reflexionar sobre la importancia de lo educativo en la construcción de lo social.

13 noviembre, 2015

EXPOSICIÓ HOW TO DO THINGS WITH DOCUMENTS (Fundació Antoni Tàpies) i PERFORMANCE TERZO PARADISO (Blueproject Foundation)

12 noviembre, 2015

EXPOSICIÓN “DÉJAME SER YO” (Photographic Social Vision) y I FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE LAS OTRAS MIRADAS (Asociación Ikertze).

12 noviembre, 2015

Exposició CIUTAT ESPERANÇA, RE-TRATOS DE BARRIO (El Parlante i Pla Comunitari de Ciutat Meridiana) i taller PROGRAMA STREAMMING (Càmeres i Acció al Casal de Joves Casa Sagnier).

6 noviembre, 2015

FESTIVAL DE CULTURA RAVAL(S) (Tot Raval) i taula rodona MÚSICA I TEATRE PER REVITALITZAR EL BARRI (Espai Avinyó).

30 octubre, 2015

WEBMEETING 770OFF. Una célula de 770OFF se activa para reunirse con la intención de (re)pensar colectivamente espacios y tiempos comunes y construir juntas una nueva mirada, perspectiva o punto de vista que nos ofrezca otros modelos de cultura y vida más democráticos, donde el público sea realmente partícipe.

29 octubre, 2015

Projecte PASEOSFUENCARRAL (Paisaje Transversal), festival URBANBAT 2015 (Zarami i Colaborabora), II Jornadas PENSAR LA CIUDAD (Malakatón), taula rodona ART URBÀ, ESPAI PÚBLIC I EDUCACIÓ (OWC2015) i cursos ACCIÓ SOCIAL. METODOLOGIES I PERSPECTIVES INNOVADORES D’INTERVENCIÓ EN L’ESPAI PÚBLIC (CEESC), EINES PER DESENVOLUPAR PROCESSOS PARTICIPATIUS (COAC) i COMUNS URBANS. CIUTAT, GESTIÓ COL·LECTIVA I PRÀCTIQUES COOPERATIVES (La Repartidora i La Dula). Més la publicació CONSTRUIR EN COL·LECTIU (LaCol).

27 octubre, 2015

EXPOSICIONES REHOGAR 7 (Makea Tu Vida) y OBJETOS COMUNES (Medialab Prado), MANUAL DE SUPERVIENCIA MAKER (Makespace) y un par más de lecturas relacionadas: EL FUTURO DE LA CULTURA LAB (Bernardo Gutiérrez) y LA EVOLUCIÓN DE LA CULTURA LAB (Juan Insua).

23 octubre, 2015

FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA, TROBADA INTERNACIONAL DE MUNICIPALISME I ECONOMIA SOCIAL i dos textos de context: ECONOMÍA SOLIDARIA Y DEMOCRACIA (Joan Subirats) i MERCAT SOCIAL: ECONOMIES PER L’EMANCIPACIÓ (Ivan Miró).

22 octubre, 2015

#SUCRET15. Jornades de suport a la creació (/UNZIP) / Festival de Creació Contemporània ESCENA POBLENOU / Segona taula rodona: CULTURA I CIUTAT (Laboratori social metropolità) / ENCUENTRO CULTURA LOCAL Y CONSTRUCCIÓN DE CIUDADANÍA (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte).

16 octubre, 2015

"L'ESMA DEL TEMPS" ("EL SENTIDO DEL TIEMPO"), el documental sobre la historia de una asamblea de vecinos que ha estado 12 años al frente del ayuntamiento en Figaró-Montmany (Barcelona), se proyecta en Zine Plaza. El coloquio posterior contará con la presencia de Marta González, una sus directoras, y el profesor de la UPV-EHU, Igor Ahedo, experto en política y movimientos vecinales.

13 octubre, 2015

"CIUTAT ESPERANÇA, RE-TRATOS DE BARRIO". Aquesta exposició mostra en imatges la visió que tenen del barri de Ciutat Meridiana els i les joves que hi viuen. Forma part del projecte "Ciutat Esperança" que pretén donar la volta a la imatge negativa que es té del barri, conegut arran de la crisi com a "Villa Desahucio", treballant amb grups de joves a través de diverses eines de comunicació, com ara els curtmetratges, els vídeos i la fotografia.

9 octubre, 2015

Exposición "NI ARTE NI EDUCACIÓN" (Matadero Madrid) / Programa educativo "AULAS ABIERTAS" (Reina Sofía) / Proyecto "ARSGAMES" (LABoral) / JORNADAS DE PUERTAS ABIERTAS (La Panera).

7 octubre, 2015

Instal·lació MONSTRUARI (Ingràvid Figueres), programa para JÓVENES PROGRAMADORES (Festival de Cine Europeo de Sevilla) i QUADERN AUDIOVIUAL (Teleduca)

2 octubre, 2015

PUBLICACIÓ SOUVENIR VALPO. Presentació d’aquesta publicació realitzada a partir i com a tancament de "La rosa y el fuego", un projecte de mediació en residència al Parque Cultural de Valparaíso (Xile), plantejat com un programa de ràdio experimental on-line.

25 septiembre, 2015

CICLE CAPACITATS (Mercat de les Flors) + ARTS COMUNITÀRIES, INCLUSIVES I SOCIALS A FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

17 septiembre, 2015

PÀRK(ING) DAY 2015. Esdeveniment anual a tot el món on col·lectius i ciutadania transformen llocs d'aparcament en parcs públics temporals. A Barcelona, aquest any participen prop 60 entitats ambientals, d’arquitectura, artístiques, socials, veïnals, etc.

15 septiembre, 2015

Convocatòries "I JORNADA LA DANSA A L’ESCOLA" i "FESTIVAL DE VIDEODANZA MiTS 2015", Programa "DANSA A LES ESCOLES" i Taller "DANSA INTEGRADA"

10 septiembre, 2015

NEGRABLANCA EN CINETECA MADRID. Segunda proyección de la película "NegraBlanca" resultante del proceso de creación colectiva "¿Hacemos una peli?" iniciado en 2012 por Helena de Llanos durante su residencia artística en el pueblo de Blanca (Murcia). Tras la proyección, CinesinAutor propone un encuentro en Intermediae-Matadero Madrid dentro de su investigación Sinautoría para debatir sobre la legitimidad con la que debería circular una obra colectiva y cómo se resuelve la tensión entre proceso y resultado final.

8 septiembre, 2015

Exposició on es mostra el resultat de les accions d’Unitat Mòbil del Paisatge (UMP), un projecte de l’estudi Mixité desenvolupat a Manresa en el marc d’Estètiques Transversals. Art, acció educativa i ciutats mitjanes, un programa d’accions impulsat per IDENSITAT des de l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies amb l’objectiu de fomentar l’acció col·lectiva en la construcció de l’espai públic a través d’accions educatives que impulsin la creativitat social i la implicació de les persones en la producció cultural.

15 agosto, 2015

El projecte "A Barcelona la participació canta!" va ser presentat l'any 2008 per part del Grup de Participació vinculat al col·lectiu REpensar Barcelona.

Es desenvolupa en forma de manual concebut com una eina pràctica i d’aplicació directa en projectes que tinguin per objectiu garantir una participació ciutadana real en aquells contextos urbans sotmesos a processos de transformació (renovació urbana, gentrificació, etc.).

Es tracta d'un manual concebut com un arxiu en procés. De forma coherent amb això, s’ofereix en una versió que es pot descarregar d'Internet per tal de facilitar a la ciutadania que hi pugi estar interessada casos d’estudi, eines metodològiques i pràctiques properes sobre el tema.

16 julio, 2015

"CIUTATS EN DANSA": "TAMBÉ RESPIRA L'ÀNIMA". Espectacle amb tots els participants d’aquest projecte pedagògic i social de dansa comunitària impulsat per Álvaro de la Peña – Cia. Iliacán, coreògraf i soci fundador de La Caldera.

15 julio, 2015

En centros y espacios de producción cultural como Medialab-Prado, la mediación ocupa un lugar central para construir contextos colaborativos orientados al desarrollo de iniciativas y proyectos. Los programas y equipos de mediación son, en estos contextos, el engranaje necesario para conectar proyectos y grupos de trabajo, fomentando las prácticas colaborativas “dentro de” y “entre” ellos.

13 julio, 2015

Plataforma colaborativa EL-RECETARIO.NET (Makea tu vida) y guía MUJERES TRABAJANDO (Col·lectiu Punt 6).

2 julio, 2015

Activitats d’educació no formal per a joves des d’equipaments i entitats culturals:
"CAMP SONOR" _ "SUMMERLIGHT" _ "LABORATORIO VIVO. CAMPAMENTO URBANO 2015" _ "TRIFÀSSICS"

30 junio, 2015

NEGOCIANT LA PARTICIPACIÓ CULTURAL DELS MIGRANTS (MCP BROKER). Conferència final del projecte europeu "Brokering Migrants' Cultural participation" (MCP Broker), coordinat per Interarts, l’objectiu del qual és estimular la participació dels migrants com a productors i actors culturals mitjançant la millora de la capacitat de les institucions públiques culturals per interactuar-hi.

26 junio, 2015

UMHERRI 15. Comunidad, aprendizaje y política local (escuelas, comunidades y agentes públicos y privados del País Vasco). Proyecto PATRIMONIO QUEVEDO (MUSAC y CEIP QUEVEDO de León). Projecte COM BATEGA UN MUSEU (MNAC i SuSoEspai, Creació i Salut Mental) i TALLER DE CIRC Escola de Salut per a la gent gran del CAP Guineueta amb l’Atener Popular 9Barris de Barcelona).

25 junio, 2015

"PER QUÈ A MI?" i "URASHIMA". Dues obres de teatre amb joves companyies creades dins del projecte Forn de teatre Pa'tothom es presenten a l’Espai Jove Boca Nord de Barcelona.

25 junio, 2015

EXPOSICIÓ FERTILITZACIÓ CREUADA +4. “La Fàbrica” és l’exposició final de temporada del Laboratori Social Metropolità. La inauguració s’inclou dins de la jornada de cloenda del programa de Micro-Residències Fertilizació Creuada +4, els resultats de les quals es mostren en aquesta exposició a Ca l'Estruch de Sabadell.

5 junio, 2015

FESTA DEL CIRC SOCIAL. Una jornada per conèixer els projectes desplegats des de l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona per apropar el circ a la ciutadania més jove mitjançant el treball en xarxa amb els agents del territori (instituts, casals i entitats de lleure, associacions de veïns i veïnes, Plans Comunitaris, Districte de Nou Barris, Agència de Salut Pública i Consorci d’Educació de Barcelona, etc.)

5 junio, 2015

PROJECTE EUROPEU "DE LA CULTURA A L’OCUPACIÓ". Trobada de cloenda i presentació de resultats del projecte europeu “Cultura a la presó, un dispositiu d’educació, formació i ocupació”, en el qual participa la Direcció de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya i l’associació barcelonina transFORMAS, juntament amb institucions públiques i operadors culturals i/o de formació de França i Alemanya.

2 junio, 2015

PROJECTE TOT DANSA 2015. Mostra del treball artístic i tècnic de l’edició 2015 d’aquest projecte educatiu dins del marc de les Terceres Jornades Joves de Creació Artística, impulsades conjuntament per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

29 mayo, 2015

Projectes ENXARXA’T (La Panera Lleida), MUNTEM UNA EXPOSICIÓ (Museu del Disseny de Barcelona, Escola Catalònia i l’IES Quatre Cantons de Barcelona), CARTOGRAFÍA CRÍTICA (Hangar amb l’IES Quatre Cantons) i CAPTURANT IDENTITATS (Filmoteca de Catalunya amb l’INS Miquel Tarradell de Barcelona).

26 mayo, 2015

CONVOCATORIA PROYECTO EQUIPO (Museo Reina Sofía), GUIA COLABORATIVA DE DINAMIZACIÓN JUVENIL (Programa de Foment de la Participació de Joventut de la Generalitat de Catalunya) y coloquio ¿LOS MUSEOS, EL ARTE Y LOS JÓVENES ESTÁN DIVORCIADOS? (Programa "Para Todos la 2". RTVE).

22 mayo, 2015

CONVOCATÒRIA ART PER A LA MILLORA SOCIAL 2015. Un any més l’Obra Social "la Caixa" convoca ajuts per a projectes d'entitats culturals i d'artistes que afavoreixin l'ús de l'art i de la cultura com a instruments d'intervenció i transformació social.

18 mayo, 2015

Exposicions "LA MEVA BIOGRAFIA" (BaumannLab Terrassa), "BÒLIT MENTOR 3. L’ART DE SALTAR" (Bòlit, Girona) i "ART + ESCOLA + LLUM" (ACVic). Convocatòries "CINEMA EN CURS 2015-2016" i Programa "MECENAZGO EXPANDIDO". Convocatoria para la producción de una herramienta educativa (LABoral. Centro de Arte y Creación Industrial de Gijón).

8 mayo, 2015

CURSO DE GESTIÓN CULTURAL #CULTURABAJOPUENTE + FESTIVAL SALVAJE (proyecto Autobarrios SanCristobal, Madrid) y AKELHARRE JOVE (Espai independent de l’Hospitalet de Llobregat).

8 mayo, 2015

FESTIVAL FESCAMP 2015. Jornada final del Festival d’Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat del Vallès amb la mostra dels treballs dels artistes i col·lectius participants. En aquesta segona edició del Fescamp, set parelles d’artistes i agents locals han desenvolupat un procés de treball basat en les pràctiques artístiques col·laboratives per reflexionar críticament sobre la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient.

7 mayo, 2015

FESTIVAL CABANYAL ÍNTIM. Festival urbà i independent amb propostes escèniques íntimes, experimentals i contemporànies. Art en viu a l’interior de les cases del barri del Cabanyal de València que, en aquesta V edició, se articula sota el lema “TRANSFORMACCIÓ. Accions per transformar el present”. Una aposta escènica i social per impulsar el necessari canvi de rumb polític de la ciutat i assegurar així la protecció i rehabilitació d’aquest històric barri mariner.

5 mayo, 2015

HIBRIDACIONS I CONTEXTOS 02. Jornada de presentacions de projectes d’aquest programa que té la voluntat d’articular projectes col·laboratius en xarxa entre centres i espais d’art i escoles d’art i disseny.

4 mayo, 2015

ESCENA MOBILE 2015. IXa edición del Festival Internacional Escena Mobile sobre diversidad e inclusión social. Además de compañías y espectáculos de danza y teatro integrado, este proyecto multidisciplinar incluye exposiciones de artes plásticas y un programa de actividades complementarias y formativas como talleres, charlas, proyecciones...

24 abril, 2015

Festivals ACTUA! ARTS FESTIVAL. Art amb diversitat funcional i L’ALTRE FESTIVAL Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. PROGRAMA HERMES i publicació ABIERTO AL PÚBLICO núm. 4. Artes escénicas e inclusión social.

24 abril, 2015

ARTESCAPE 2015. Festival juvenil d’arts de carrer.
Matí: tallers de circ i percussió, murals i tallers de graffiti ecològic, infantil i professional. Tarda: exhibició de ball street dance i break dance, concerts de rap juvenil, cloenda amb taller i concert de batucada amb Brincadeira. Durant tot el dia hi haurà una exposició sobre el graffiti i la historia d’aquest art a Barcelona.

23 abril, 2015

Jornadas inaugurales de LA FÁBRIKA DETODALAVIDA (Los Santos de Maimona, Badajoz) y HACENDERA ZGZ (Zaragoza).

17 abril, 2015

Projecte TOTS DANSEN, exposició MEDIONA ENTRE INFANTS I ARTISTES i curs MOBILITZA’T, creació audiovisual per a la transformació social.

16 abril, 2015

17 Festival ZEMOS’98. Este festival de confluencia entre la cultura libre y la innovación social se despide con una edición que lleva por nombre "Caring for the city. Reclaim the commons".

16 abril, 2015

FESCAMP 2015. Exposició dels set projectes en curs ("Walk&Talk Mira-sol" / "El sentir d’un trajecte" / "Nature Paradise" / "El bosc comestible" / "Explica el teu Valldoreix" / "Dibuixant la Floresta, construint el barri!" / "Marge agrícola Sant Cugat, veus i espais"), accions participatives dels projectes "El Bosc Comestible" i "Explica el teu Valldoreix") i taller FESTRASHREG del col·lectiu refarmthecity.org

23 marzo, 2015

Exposició de treballs del batxillerat d’arts de l’Institut Moisès Broggi.
Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert (Indústria, 295. Barcelona). Del 23/03 al 30/04 de 2015.
En col·laboració amb Espai 13 (Fundació Miró) i Cinema en curs (A Bao A Qu).

12 marzo, 2015

Exposición Auzoko Hitzak: representar las pedagogías en el espacio público.
Organiza: Tabakalera. Casa de Cultura de Egia. Hasta el 17 de marzo.

11 marzo, 2015

Verkami Festival Cabanyal Íntim. Queden 4 dies i menys de 100€ per aconseguir-ho.

23 febrero, 2015

Exposició EL NOSTRE RAVAL / Documental expandido EUROPEAN SOUVENIRS. €UROVISIONS / Publicación MAPEANDO EVALUANDO LA INVESTIGACIÓN SOBRE JÓVENES PRODUCTORES DE CULTURA VISUAL.

19 febrero, 2015

EXPOSICIÓ IN/BE/OUT SIDE ART. Proyecto DESMUNTAMITES. PROJECTE BILINGÜE de l’Escola Municipal Tres Pins de Barcelona. PROJECTE FEM UN MUSEU. VII JORNADAS SOBRE LA INCLUSIÓN SOCIAL Y LA EDUCACIÓN EN LAS ARTES ESCÉNICAS. Videoconferencia SOMATOGRAFÍAS Y TECNOCUIDADOS (material documental). GUÍA PEDAGÓGICA PARA LA ELABORACIÓN DE VIDEOS Y PODCASTS A FAVOR DE LA DIVERSIDAD CULTURAL.

12 febrero, 2015

Primera edició de L'Art Impossible, un festival artístic on les arts plàstiques i escèniques es converteixen en el vehicle de transformació de persones amb i sense discapacitat, en un exercici de pràctica col·laborativa amb les entitats i col·lectius.

4 febrero, 2015

Seminario URBANISMO AFECTIVO / INTER-ACCIONS. Pràctiques col·lectives per a intervencions a l'espai urbà (eBOOK) / TRANS. APROXIMACIONS 3 (fanzine i grup de crítica arquitectònica) / Article ESPAIS AMB VIDA sobre cessió de solars buits a Barcelona (La Vanguardia 21/01/15) / Campanya APOYA A LA INVISIBLE EN GOTEO.ORG y artículo NO CERRÉIS LOS CENTROS DE EXPERIMENTACIÓN CULTURAL de Jaron Rowan (eldiario.es 05/01/2015)

9 enero, 2015

III Trobada Art i Escola (ICE-UAB) / Projecte Artistes de Proximitat. Escola pública Margalida Florit, Ciutadella (Menorca) / Mostra de Treballs Institut Quatre Cantons del Poblenou, Barcelona.

15 diciembre, 2014

Proyecto Montenoso (Galicia), Festival Cabanyal Íntim (Valencia) y un curso del Museo Reina Sofía (Madrid): Transiciones. Democracia, ecología y comunes ante el cambio de época.

20 noviembre, 2014

Contra la hegemonía de las miradas universales existe el contrapeso de los contra-relatos, que no sólo tienen importancia por lo que nos cuentan, sino por quién y cómo los construye. Una cuestión que parece interpelar cada vez más a los profesionales y a una parte de la ciudadanía, como se refleja en esta selección de iniciativas heterogenea pero coincidente en proponerse, desde otra concepción de la implicación ciudadana, una producción de cultura crítica.

14 noviembre, 2014

L'esdeveniment de la Fira d'Economia Feminista i l'article publicat a Nativa per Javier Rodrigo sobre com podríem llegir la cultura en clau d'economia feminista són l'eix que aglutina les diferents activitats i projectes aquí reunides. Una suma diversa de perspectives i posicionaments desenvolupats en aquests darrers mesos que comparteixen el nexe de vincular els feminismes amb la pràctica artística i cultural.

24 octubre, 2014

El somni d'un espai de cultura on les relacions de poder s'estructuren de forma col·laborativa i horitzontal dóna com a resultat, no una renovació de les pràctiques artístiques, una "innovació" desitjable a ulls d'un sector que vol renovar-se, com sempre, només mudant de pell, sinó una reescriptura dels modes de fer cultura que, salvant la dialèctica entre alta i baixa cultura, ens portarà directament a pràctiques culturals democràtiques. Lluny, finalment, de discussions epidèrmiques i on allò que es reclama és la participació, la gestió, la producció i control dels imaginaris propis, de l’esfera simbòlica... És a dir, la re-definició de les maneres de fer col·lectivitat, de ser comunitat, d'esdevenir subjecte en societat.

21 octubre, 2014

L’exposició, tot i ser un format privilegiat per a la difusió, ha estat fortament qüestionada com a dispositiu i, també, pel seu inevitable caràcter espectacular i de foto finish. Potser ho té difícil per combinar el procés, que és el temps, i l’espai, que és la sala, d'una manera raonable. Potser, per això, vol vestir-se de meta-reflexió. En tot cas, aquestes quatre exposicions tracen un paisatge polièdric, un maridatge entre grans equipaments i propostes de barri.

8 octubre, 2014

Probablement, l’espai públic sigui en si mateix una metàfora de la complexitat social de qualsevol comunitat. En consonància amb això, les maneres d’abordar la seva transformació, recerca o representació es plantegen de manera heterogènia. Diferents formats però, també, posicionaments de treball diversos que, en les darreres setmanes, han donat fe de la riquesa dels nostres contextos culturals.

15 septiembre, 2014

Edició 2014 de la Mostra Independent d’Art Urbà (MIAU) que, des de l’any 2008, s’organitza a Caldes de Montbui. Un projecte de dinamització sociocultural que fomenta la participació creativa d'agents locals a partir de projectes artístics i col·laboratius a l'espai públic.

27 junio, 2014

Xamfrà. Centre de Música i Escena del Raval és una iniciativa social inclusiva a través de l’exercici del dret a la participació cultural, fent ús de la música i les arts escèniques com a mitjans. Aquesta iniciativa està impulsada per la Fundació l’Arc Música, institució dedicada a l’educació musical i artística des de fa 40 anys, que també gestiona l’Escola Municipal de Música de Can Ponsic a Sarrià.

25 junio, 2014

Un proyecto para la experimentación y construcción de prototipos vinculados a iniciativas ciudadanas, impulsado por el colectivo Todo por la Praxis, que lo presentó el pasado febrero.

14 junio, 2014

Aquest mes de juny es segueixen presentant els resultats de processos de treball que proven com l’educació es pot i es vol vincular amb normalitat a les pràctiques artístiques. Ens referim a la proposta d’educació artística Exploradors del temps, a l’exposició ARTPOP o al projecte audiovisual i expositiu Margen de error, que han coincidit en el temps amb les jornades FilmED Learning Experiences 2014 sobre l’ús del cinema com a eina pedagògica a les escoles

29 mayo, 2014

Amb l’exposició col·lectiva "Cossos fràgils", una reflexió sobre com l’art contemporani s’ha enfrontat a la malaltia, La Panera segueix teixint una xarxa de col·laboracions per investigar i produir processos de treball en la intersecció entre art i salut. Per exemple, acollint l’exposició en el marc del Congrés Internacional de Cures Pal·liatives, que se celebrarà a Lleida del 5 al 7 de juny del 2014, organitzat per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

21 mayo, 2014

Des de "Cíclica: Intervenció Urbana Sostenible" ens convidem el dissabte 24 de maig a la jornada de cloenda del FesCamp. Es tracta d’un projecte que a través de l'art busca activar una reflexió crítica sobre el barri de Mira-sol des del punt de vista de la sostenibilitat ambiental a Sant Cugat del Vallès.

19 mayo, 2014

La presentació pública dels projectes i processos de treball duts a terme en el marc d’Hibridacions durant el curs 2013-2014 ha servit per donar més visibilitat a aquesta iniciativa, un exemple de com les institucions d’art i les de formació artística estableixen un marc de treball en xarxa amb voluntat de continuïtat.

13 mayo, 2014

Coincideixen amb l'inici del bon temps diverses presentacions de projectes i propostes educatives que volen donar la cara. Prenent com a punt de partida el context educatiu, totes elles incorporen les pràctiques artístiques i culturals, fent evident que a poc a poc, a les escoles i als instituts, s’obre un espai de col·laboració i d’intercanvi entre art i pedagogia.

5 mayo, 2014

La semana del 12 al 18 de mayo concentra una serie de acciones formativas que ponen el énfasis en las relaciones de transformación y participación entre la ciudadanía y la ciudad, el espació urbano y público. El código abierto y la posibilidad de que las personas nos organicemos para redefinir las relaciones de poder en el marco del entorno urbano.

4 marzo, 2014

Aquest proper divendres, 7 de març, a les 19.00 h. s’inaugura la darrera exposició del Cicle “De com convertir el museu en arena”, comissariat per Oriol Fontdevila a l’Aparador del Museu Joan Abelló.

28 febrero, 2014

Les XVII Jornades de Museus i Educació, celebrades al Museu Marítim de Barcelona, s’han plantejat sota l’explícit subtítol “El paper dels tècnics d’educació en la concepció d’exposicions”.

27 noviembre, 2013

Una proposta per aprofundir en el projecte "Llars de creació". Dissabte, 30 de novembre a les 12h a la Fundació Tàpies. Luca Rullo, impulsor del próces, ens explica amb qui es farà aquesta trobada i en què consistirà:

22 noviembre, 2013

Dues exposicions que coincideixen en posar de relleu el potencial crític dels processos col·laboratius per generar narracions simbòliques alternatives, per construir l’esfera pública amb altres veus, per vincular-se al lloc. "Space of possibles", de Raquel Friera a UNZIP, i "Exercicis de memòria aplicada. Un intent de reconèixer el que és", de Tanit Plana i Laia Ramos al Museu Abelló.

9 octubre, 2013

Judit Vidiella, editora de Polièdrica i autora de l'article sobre el projecte "La Lleca", ens informa d'una nova presentació-conferència que es farà d’aquesta experiència a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

25 septiembre, 2013

Un projecte de dinamització sociocultural que fomenta la participació creativa d'agents locals a partir de projectes artístics i col·laboratius a l'espai públic.

9 febrero, 2013

La primavera de 2012 es fa públic l'inici del projecte "Polièdrica" amb l'objectiu d'explicar i compartir aquest procés que s'impulsa des del LABmediació del CA TARRAGONA, conjuntament amb el col·lectiu SINAPSIS.