21 marzo, 2016

"LEVADURA". CONVOCATORIA ABIERTA PARA COLEGIOS (Programa de residencias de creadores-educadores), CONVOCATORIAS DE PROYECTOS FUNDACIÓN CARASSO (Programa “Arte ciudadano”) i BEQUES “EDUCAR CREANT” (Fundació Jaume Casademont). Més convocatòries per a artistes "AL MEU BARRI FAN PERFORMANCES" 2016 (C.C. Can Felipa i Festival Escena Poblenou) i "FESCAMP" 2016-2017 (3ª edició).

11 noviembre, 2015

"URBANISMO VECINAL". TERCER ENCUENTRO LOS MADRILES. Madrid afronta grandes retos urbanos que no pueden quedar ajenos a las innovaciones surgidas desde la base social: la regeneración urbana de la periferia, la activación y transformación ciudadana del espacio público, la mejora del paisaje urbano, el impulso de la movilidad urbana sostenible serán algunas de las materias a tratar.

14 octubre, 2015

Primer ENCUENTRO ESTATAL DE REDES DE HUERTOS URBANOS COMUNITARIOS, proyecto CIUDAD HUERTO y artículo "ALIMENTANDO OTROS MODELOS: CULTIVAR ENTRE LAS RUINAS DE LA CRISIS"

8 mayo, 2015

FESTIVAL FESCAMP 2015. Jornada final del Festival d’Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat del Vallès amb la mostra dels treballs dels artistes i col·lectius participants. En aquesta segona edició del Fescamp, set parelles d’artistes i agents locals han desenvolupat un procés de treball basat en les pràctiques artístiques col·laboratives per reflexionar críticament sobre la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient.

16 abril, 2015

FESCAMP 2015. Exposició dels set projectes en curs ("Walk&Talk Mira-sol" / "El sentir d’un trajecte" / "Nature Paradise" / "El bosc comestible" / "Explica el teu Valldoreix" / "Dibuixant la Floresta, construint el barri!" / "Marge agrícola Sant Cugat, veus i espais"), accions participatives dels projectes "El Bosc Comestible" i "Explica el teu Valldoreix") i taller FESTRASHREG del col·lectiu refarmthecity.org

8 enero, 2015

Treball en context, amb agents locals, col·laborativament, en societat, al barri. Suport a la creació en diàleg amb una realitat propera on fer un treball d'immersió artística i crítica.

24 octubre, 2014

El somni d'un espai de cultura on les relacions de poder s'estructuren de forma col·laborativa i horitzontal dóna com a resultat, no una renovació de les pràctiques artístiques, una "innovació" desitjable a ulls d'un sector que vol renovar-se, com sempre, només mudant de pell, sinó una reescriptura dels modes de fer cultura que, salvant la dialèctica entre alta i baixa cultura, ens portarà directament a pràctiques culturals democràtiques. Lluny, finalment, de discussions epidèrmiques i on allò que es reclama és la participació, la gestió, la producció i control dels imaginaris propis, de l’esfera simbòlica... És a dir, la re-definició de les maneres de fer col·lectivitat, de ser comunitat, d'esdevenir subjecte en societat.

18 septiembre, 2014

Un petit tast de jornades, cursos i tallers per si aquesta tardor us ve de gust passar a la investigació-acció participativa amb les pràctiques artístiques col·laboratives.

4 julio, 2014

Les pràctiques artístiques i les xarxes d’acció ciutadana encara no fan vacances i segueixen amb les seves intervencions col·laboratives per posar en relació l’espai social amb les pràctiques creatives.

21 mayo, 2014

Des de "Cíclica: Intervenció Urbana Sostenible" ens convidem el dissabte 24 de maig a la jornada de cloenda del FesCamp. Es tracta d’un projecte que a través de l'art busca activar una reflexió crítica sobre el barri de Mira-sol des del punt de vista de la sostenibilitat ambiental a Sant Cugat del Vallès.

9 mayo, 2014

El maig de 2004 es va iniciar la trajectòria de l’Agenda 21 de la Cultura, 10 anys per aprendre, cooperar i promoure polítiques i programes sobre el paper de la cultura en el desenvolupament sostenible. Amb motiu del seu 10è aniversari es presenta aquest vídeo on es resum la filosofia de l’Agenda 21: fer que cultura –patrimoni, creativitat, diversitat, coneixement– serveixi a la democràcia i promoure la cultura com a la quarta dimensió del desenvolupament sostenible, juntament amb l’economia, la inclusió social i el medi ambient.

17 febrero, 2014

Oberta la convocatòria pel projecte FesCamp (Festival d’Art, Comunitat i Medi Ambient), dirigit i coordinat pel col·lectiu Cíclica (Intervencions urbanes sostenibles), que es desenvoluparà al barri de Mirasol de Sant Cugat el proper 24 de maig.