13 julio, 2016

JORNADAS "ZOMBI" (Idensitat) y "SUMMERLAB 2016" (Tabakalera). CONVOCATORIA PARA RESIDENCIAS DE I"NNOVACIÓN CIUDADANA" (MediaLab Prado 2016) y CONVOCATORIA DE PROYECTOS. "II ENCUENTRO CULTURA Y CIUDADANÍA" (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte). Más "CULTURA LIBRE DE ESTADO" (Traficantes de Sueños, 2016), el nuevo libro de Jaron Rowan (investigador y docente)

1 julio, 2016

PRIMERA ESCOLA D’ESTIU DE L’ECONOMIA SOLIDÀRIA (XES i Fundació Cívica Esperanzah) i tres lectures que s'interpel·len: informe L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA (La Casa Invisible), llibre COOPERATIVISMO DE PLATAFORMA. DESAFIANDO LA ECONOMÍA COLABORATIVA CORPORATIVA (Trebor Scholz) i article UNA NUEVA ECONOMÍA SOCIAL, PROCOMÚN, FEMINISTA Y ECOLÓGICA (Mayo Fuster).

30 junio, 2016

"ESCOLA D’ESTIU 2016" (Associació de Mestres Rosa Sensat), cursos "ART, MUSEUS I ESCOLA. CREACIÓ I CONEIXEMENT EN XARXA" (ICE-UAB) i "VIDEOPOESIA: POESIA EN MOVIMENT" (Addend), més II JORNADA EDUCATIVA. "POESIA + EDUCACIÓ + TIC" (Fundació Joan Brossa)

27 junio, 2016

"EL CONSUMIDOR EMANCIPAT". Curso de cooperativismo cultural (Indigestió y Agost Produccions) + artículos "HUÉSPEDES LOS UNOS DE LOS OTROS" (publicado por Rosa Naharro en "A*Desk") y "CULTURA I EDUCACIÓ: I HAVE A DREAM" (de Pruden Panadès para "Núvol.com").

23 junio, 2016

"CON_TEXTOS @ORIOL FONTDEVILA MEDIACIÓN PERFORMATIVA". El taller va dirigido a todas aquellas personas que, teniendo relación ya sea con la creación, el comisariado, la educación, la crítica u otros modos de mediación e investigación artística, quieran ensayar con nuevas perspectivas para desarrollar e interrelacionar estos ámbitos del trabajo cultural. Se introducirán aproximaciones teóricas, estudios de caso y se experimentará a partir de situaciones generadas con los mismos participantes.

15 junio, 2016

Sesiones abiertas de creación participativa "INTELIGENCIAS COLECTIVAS" (Azkuna Zentroa), "LABORATORIO 2" (Medialab Prado), "MAPEO DE COLECTIVOS E INICIATIVAS CIUDADANAS" (Red ZAC), curso de verano "TECNOLOGÍAS BLANDAS" (UPV-EHU) y debate performático "AFECTES, INSTITUCIONS, COL·LABORACIÓ" (Fabra i Coats). Más dos artículos: "CIUDADES CULTURALMENTE INTELIGENTES ¿PARA QUÉ LA CULTURA?" (de Daniel Innerarity en "Euskonews") y "ESPACIOS SOCIALES DE GESTIÓN CIUDADANA: UNA CUESTIÓN DE NECESIDAD, NO DE CONTINGENCIA" (de Curro Machuca en "Diagonal")

14 junio, 2016

Programa "ENCONTRES DE DANSA A L’ESCOLA" (Associació Sudansa) i curs "DANSA ESTIU. LA DANSA EN EL CURRÍCULUM I COM A RECURS EDUCATIU" (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya)

13 junio, 2016

"SOMIEN ELS ANDROIDES AMB EL MUSEU DEL FUTUR?" (MNAC i Sala d’Art Jove), "CULTURNAUTES" 2016 (CCCB), CASALS D’ESTIU (MACBA), "MOLTES MANERES DE MIRAR EL MÓN" (casals d’estiu al Museu Picasso), "PLANTA’T" (Convent de Sant Agustí), "ENDINSA’T AL MÓN DE L’ART" (Experimentem amb l'Art). Més "CIUDAD DIWO" (Medialab Prado y Matadero Madrid)

6 junio, 2016

CONVENCIÓN SOBRE EL USO DEL ESPACIO (Centro de Arte Dos de Mayo. Móstoles, Madrid) y curso USOS Y CONSUMO DEL ESPACIO PÚBLICO (Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà. Barcelona).

20 mayo, 2016

TALLER DE DANSA INTERGENERACIONAL (dins del projecte O.V.N.I del Col·lectiu Big Bouncers) i "LI DIUEN MAR. PRIMER MOVIMENT" (dins del projecte PI(E)CE produït pel Teatre Tantarantana de Barcelona)

11 mayo, 2016

Activitats dins del BccN 2016: Taula rodona "COM QUANTIFICAR EL RETORN SOCIAL AL CINEMA I L’AUDIOVISUAL?" (Virreina Centre de la Imatge), RECITAL, PROJECCIONS I COL·LOQUIS (Espai Germanetes), intervenció CFA Codi Font Audiovisual "DE OLIVER Y BENJI AL PROCOMÚN" (Felipe G. Gil. Zemos98) i workshop "BARCELONA, UN CADÁVER EXQUISIT" (programa Soy Cámara. CCCB)

2 mayo, 2016

Exposició projectes "ART I ESCOLA" 05 (projecte "ART I ESCOLA" d'ACVic) i seminari "EDUCACIÓ MAKER: COM CONVERTIR L’ESCOLA EN UN LABORATORI DE CREACIÓ?" (projecte "Educació Demà" de la Fundació Bofill)

14 abril, 2016

CURS DE DANSA INTEGRADA. Espai artístic i creatiu on a través de la dansa i la improvisació es crearan llaços d’integració entre persones amb capacitats mixtes. Es generarà un intercanvi d’experiències i cossos diversos on tothom podrà ballar i experimentar un moviment. Adreçat a totes aquelles persones que amb i sense diversitat funcional, amb diferents capacitats motrius i amb i sense experiència en dansa vulguin expressar-se escènicament.

1 abril, 2016

CLUB EXCURSIONISTA D’ART 2016. Un nou format de visites guiades d’/UNZIP Arts Visuals al Prat per conèixer espais d’art de fora de la ciutat de la mà de les persones que els duen a terme. En aquesta segona edició proposen un cicle de visites a espais de visibilitat, distribució i mediació artística de la província de Barcelona.

31 marzo, 2016

Curs "MEDIACIÓN CULTURAL: MULTIPLICIDAD DE CONTEXTOS" (ENTREsijos amb PlataformaC) i seminari "CURADORÍA Y MUSEOGRAFÍA EDUCATIVA" (Taller Multinacional), ambdós online. Dos cursos més: "PERO...¿ESTO ES ARTE?" (CA2M) i "MEDIACIÓ ARTÍSTICA: ACCIÓ SOCIAL A TRAVÉS DE L’ART" (Fundació General. Universitat de València). Una taula rodona "APRENDRE A TRAVÉS DE L’ACCIÓ" (ACVic) i dues propostes formatives: EXPERTS EN ACCESIBILITAT EN ARTS ESCÈNIQUES (UAB) i DANSA (Apropa Cultura)

29 marzo, 2016

CREACIÓN AUDIOVISUAL CONTEMPORÁNEA (asignatura optativa 3º ESO de Las Lindes en CA2M), ANIMACIÓ EXPERIMENTAL A LES AULES (taller dins del programa “Construir Mirades” de Drac Màgic), LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS (taller al MACBA i al CCCB dins del programa “Fotografia en curs” d’A Bao A Qu), TREBALLANT LA FOTOGRAFIA (projecte Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat), TELERAÏM (projecte de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal) i premis SAMBORI-MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu).

23 marzo, 2016

Proyecto FES KIOSC (Circula Cultura), taller BAILARSE EL PROBLEMA O CÓMO ORGANIZAR LO INESPERADO (laboratorio de Diego Agulló), jornadas sobre prácticas artísticas colaborativas ¿ALL TOGETHER NOW? (hablarenarte).

17 marzo, 2016

TALLER DE HISTORIA DEL "CICdB" (LaFundició) y ARCHIVOS OVNI 2016. "LA FRONTERA COMO CENTRO" (Observatorio de Video No Identificado-OVNI).

16 marzo, 2016

ARTISTES EN RESIDÈNCIA (programa artístic-educatiu de l’Escola d’Arts del Prat), ART A L’AULA (projecte pedagògic de Fonsdart Galeria) i EDUCAR EN LA CREATIVITAT (curs de l’Associació de Mestres Rosa Sensat)

11 marzo, 2016

“45+ L’ODISSEA” (Assat50 i Plàudite Teatre) // “FILS DE VIDA” (Creació XIC) // GRUP DE TEATRE "FRINCANDÓ" (Districte Horta Guinardó i Casal de Gent Gran Vall d'Hebrón) // CIA. DE TEATRE ESCOLA OCTAVIO PAZ (Barcelona) // Projecte APS “TEIXIDORES, I NOSALTRES... QUÈ HI PODEM FER?” (Artescena social i INS El Sui de Cardedeu) // Taller per a professorat “APRENDRE HISTÒRIA FENT TEATRE” (projecte APS “Donar veu a la memòria” de l'INS Lluís Vives de Barcelona).

9 marzo, 2016

Curs d’AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS (EART) i jornada IDENTIDADES Y RELACIONES FRONTERIZAS (Museo Reina Sofía).

19 febrero, 2016

Cursos LES PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES EN L’ÀMBIT SOCIOEDUCATIU (CEESC), INCLUSIÓ, EDUCACIÓ, MÚSICA I DIVERSITAT FUNCIONAL (ACEM) i CIRC I EDUCACIÓ SOCIAL (UAB i Ateneu Popular 9Barris).

16 febrero, 2016

"CAP CONVIDAT DE PEDRA". Cicle de tallers del La(b) Felipa vinculat a l’exposició “Geologia de l’Inefable” del programa d’Arts Visuals de Can Felipa, on els treballs exposats es convertiran en el punt de partida de diferents dinàmiques creatives. Aquests tallers proposen una reflexió pràctica i cooperativa sobre l’ús interdisciplinari dels formats i pràctiques artístiques contemporànies.

29 enero, 2016

TALLER COL·LABORATIU INTERDISCIPLINARI DE VILANOVA D’ALCOLEA. Realització d'un taller col·laboratiu per analitzar, de manera participativa i horitzontal, el projecte cultural sobre les Arts (FAVA - Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea) que des de fa alguns mesos està definint un grup de persones de aquesta població de l'interior de Castelló.

22 enero, 2016

EXPOSICIÓN ¡SIN LÍMITES! (Central de Diseño de Matadero Madrid) i TALLER DE DANSA INTEGRADA (C.C Convent de Sant Agustí de Barcelona amb col·lectiu Liant la Troca)

4 enero, 2016

CURS PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES, PARTICIPACIÓ I CANVI SOCIAL 2016. Quarta edició d’aquesta proposta formativa d’Artibarri amb l'objectiu de compartir l’experiència i el coneixement de les diferents entitats que formen part de la seva xarxa, des d’una perspectiva vivencial i pràctica, per al desenvolupament de projectes artístics participatius i d'acció comunitària.

16 diciembre, 2015

“¿HOJA DE RUTA?” (Projecte Barris en dansa 2015), “PEPA. HOMENATGE A LA VIDA I LA MORT” (Projecte Ritme en el temps de l'Antic Teatre) i PRÀCTICA AMB LA FUNDACIÓ COLLADO-VAN HOESTENBERGHE (Graner)

15 diciembre, 2015

¿MEDIACIÓN? (Encuentro en torno a la mediación cultural organizado por AMECUM y AVALEM dentro de “Ni arte ni educación”) y seminario EL MUSEO ES UNA ESCUELA (Encuentros interinstitucionales en Matadero Madrid, CA2M, Fundación Telefónica, MACBA y Tabakalera).

11 diciembre, 2015

Seminario "ARCHIVOS DEL COMÚN" (Museo Reina Sofía), Proyectos "ARCHIVE TAZ" (Todo por la Praxis) y "COMUNS URBANS A BARCELONA" (Observatorio Metropolitano de Barcelona) + Artículo "ARCHIVOS DESOBEDIENTES" (Adolfo Estalella)

10 diciembre, 2015

Estrena de LA TRAVESSIA (producció teatral del projecte "desPLAÇA’T" de transFORMAS), curs EINES DE TEATRE DELS I LES OPRIMIDES: DEL DESIG A L’ACCIÓ (Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona), espai sociocultural EL NIU DE BAMBÚ (BamBú cia. de teatre) i presentació revista ARTSOCIAL (Neret Edicions) a l’Ateneu Popular 9Barris.

4 diciembre, 2015

Proyecto GLOBAL HUB POR EL BIEN COMÚN, programa de emprendimiento colectivo ESTARTER (Escola de l’IGOP), Foro COLABORADORA FEST 2015 (La Colaboradora. Zaragoza Activa) y libro ASOCIARSE PARA EL BIEN COMÚN (Jean-Louis Laville. Icaria, 2015).

13 noviembre, 2015

ACTIVACIONES NI ARTE NI EDUCACIÓN. Selección de algunas propuestas del programa de actividades de esta exposición que organiza el Grupo de pensamiento de Educación Disruptiva (G.E.D) de Matadero Madrid, coordinado por el colectivo Pedagogías Invisibles, con el objetivo de generar un espacio para reflexionar sobre la importancia de lo educativo en la construcción de lo social.

12 noviembre, 2015

EXPOSICIÓN “DÉJAME SER YO” (Photographic Social Vision) y I FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE LAS OTRAS MIRADAS (Asociación Ikertze).

12 noviembre, 2015

Exposició CIUTAT ESPERANÇA, RE-TRATOS DE BARRIO (El Parlante i Pla Comunitari de Ciutat Meridiana) i taller PROGRAMA STREAMMING (Càmeres i Acció al Casal de Joves Casa Sagnier).

12 noviembre, 2015

Amb aquest taller, que planteja un gir reflexiu sobre l'educació en museus, es tanca el cicle de Pedagogies de Fricció, el programa de mediació pedagògica inclós dins del cicle Lesson 0 a l’Espai 13 de La Fundació Miró de Barcelona.

12 noviembre, 2015

Iniciativas como ésta contribuyen a que podamos obtener unas habilidades prácticas y conocimientos críticos imprescindibles para nuestra condición de ciudadanos/as en el entorno audiovisual que constituye nuestra realidad actual.

11 noviembre, 2015

I JORNADA DE BONES PRÀCTIQUES LA DANSA A L’ESCOLA (APDC i Moviment Lantana), TALLER +45. MOVIMENT I DANSA CONTEMPORÀNIA (C.C. Can Felipa), TALLERS INTERGENERACIONALS (Graner) i CURSO DANZA EDUCATIVA / CREATIVA (CSDMA).

10 noviembre, 2015

Proceso de investigación abierto "#TECNO BLANDAS" (HIRIKILABS. Tabakalera) y nueva convocatoria PROGRAMA HIBRILALDIAK (Conexiones improbables y DS2016EU). Proyecto "BAZKARIDEIAK: COMIDAS DE APOYO MÚTUO" FOOD4THOUGHTS (WikiToki) y proyecto "COMA/COMED" (ToroLab/Idensitat ID). Más TALLER FORMATIVO DE CO-CREACIÓN (Karraskan y CoCreable) y presentación del libro "METODOLOGÍAS PARTICIPATIVAS. SOCIOPRAXIS PARA LA CREATIVIDAD SOCIAL" (Red CIMAS) en Traficantes de sueños.

9 noviembre, 2015

HACKATHON DE CADÁVERES INMOBILIARIOS (Jornadas Arquinset 2015), taller ACTIVADORES VECINALES (IDIYS) y plataforma de colaboración MUSEO DE LOS DESPLAZADOS (Left Hand Rotation)

6 noviembre, 2015

LA CULLERADA. TALLER DE TEATRE SOCIAL (Pla d’Acollida Poble-Sec) i CREACIÓ TEATRAL COLECTIVA (C.C. CAN FELIPA), més CURS ANUAL DE TEATRE DE L’OPRIMIT (Fil a l’Agulla).

4 noviembre, 2015

"FINS I TOT... HO PUC FER JO!" Taller LA(B). Procés creatiu en el marc d’un treball cooperatiu entre tots els participants on, de la mà d'alguns dels artistes de l'exposició "Fins i tot un paisatge tranquil…" (Can Felipa) i d’altres professionals del món de l’art, es farà una aproximació als treballs exposats per convertir-los en el punt de partida d'unes dinàmiques de creació pròpia.

4 noviembre, 2015

Projecte DONAR VEU A LA MEMÒRIA (Institut Lluís Vives de Barcelona), cicle FRANCO 40/40: taula rodona MEMÒRIA I PARTICIPACIÓ (EUROM) i taller de creació teatral i documental ENTRE DUES AIGÜES (CC CAN FELIPA)

3 noviembre, 2015

Congreso SOPA15 y IX CURSO DE CULTURA CONTEMPORÁNEA; SOSTENER LA VIDA; ALIANZAS, EXPERIENCIAS Y APRENDIZAJES DESDE LO RURAL (MUSAC).

2 noviembre, 2015

TALLER DE CREACIÓ COL·LECTIVA SOBRE L’ÚS D’IMATGES D’ARXIU EN LES ARTS ESCÈNIQUES. En el marc del projecte europeu "In Living Memory", l’associació transFORMAS proposa, conjuntament amb l’entitat francesa Lieux Fictifs, un taller intensiu sobre l’ús d’imatges d’arxiu en les arts escèniques amb el coreògraf Thierry Thieû Niang.

30 octubre, 2015

Seminarios y encuentros: ESFERA PÚBLICA Y EDUCACIÓN. OPORTUNIDADES Y RETOS (LaPublika), PRÁCTICAS ARTÍSTICAS Y TERRITORIO, VÍNCULOS ENTRE CULTURA Y ESFERA PÚBLICA (Centro Nacional de la Cultura y las Artes. Gobierno de Chile) y MED15: HISTORIAS LOCALES/PRÁCTICAS GLOBALES (Museo de Antioquia. Medellín, Colombia).

26 octubre, 2015

II FÒRUM D’ARTS ESCÈNIQUES APLICADES (OAEA) / CURS EDUCA AMB L’ART (Apropa Cultura) / PROGRAMA SOCIOEDUCATIU COMUNITAT I IMPACTE SOCIAL (Fundació ONCA) / PROYECTO NUEVOS CREADORES-NUEVOS PÚBLICOS (Reina Sofía).

19 octubre, 2015

FUCK-IN-PROGRESS (MACBA) / PROJECTE +45 (La Caldera) / BAILAR EL BARRIO (CA2M) / APRENDANZA15 (CND y Matadero Madrid)

16 octubre, 2015

EL RECEPTARI DEL POBLE-SEC. Taller de cuina i autoedició per crear, en viu i en directe, un receptari a partir de les receptes proposades pels veïns i veïnes del barri de Poble-sec de Barcelona.

18 septiembre, 2015

Iniciativas como ésta contribuyen a que podamos obtener unas habilidades prácticas y conocimientos críticos imprescindibles para nuestra condición de ciudadanos/as en el entorno audiovisual que constituye nuestra realidad actual.

15 septiembre, 2015

Convocatòries "I JORNADA LA DANSA A L’ESCOLA" i "FESTIVAL DE VIDEODANZA MiTS 2015", Programa "DANSA A LES ESCOLES" i Taller "DANSA INTEGRADA"

14 septiembre, 2015

PROGRAMA EN STREAMMING. Obertes les inscripcions per aquest taller on es treballa el periodisme social amb joves, creant un programa de format televisiu per emetre en streamming a la xarxa. Els i les joves treballen en grup i de manera autogestionada, dissenyant el programa, definint-ne l’estructura, decidint els rols, creant el plató, gravant, editant i difonent online els seus propis continguts.

7 septiembre, 2015

ESCENES DE PEDAGOGIA PRÀCTICA AL MUSEU. Obertes les inscripcions per a aquest taller de dos dies sobre educació i museus, una proposta de "Pedagogies de Fricció", el programa de mediació pedagògica del cicle "Lesson 0" a l’Espai 13 de La Fundació Miró.

3 septiembre, 2015

PERFORMANCES DE LA MIRADA. Taller d’espectadors Mercat de les Flors de Barcelona / OUR SHARED SCENARIO (Nuestro Escenario Compartido), iniciativa artística en forma de taller para procesos de creación conjunta en Internet.

2 septiembre, 2015

Aquesta nova edició de l’Eufònic, el festival de les arts sonores i visuals de les Terres de l’Ebre, presenta com a novetat el Campus d’Aprenentatge: Creació i Paisatge, amb activitats infantils i familiars incloses dins aquesta part formativa del festival.

3 julio, 2015

robades, laboratoris i tallers per recuperar espai públic i social des de processos participatius transversals.
CIUDAD SENSIBLE 2015 _ CAMPUS KÜNSTAINER _ TALLER 05 INFRAESTRUCTURA CULTURAL EFÍMERA _ TALLER DE PACIFICACIÓ A L’ENTORN DE GERMANETES

2 julio, 2015

Activitats d’educació no formal per a joves des d’equipaments i entitats culturals:
"CAMP SONOR" _ "SUMMERLIGHT" _ "LABORATORIO VIVO. CAMPAMENTO URBANO 2015" _ "TRIFÀSSICS"

1 julio, 2015

Cursos L’ART CONTEMPORANI NO EM FA POR (EART) + VIBRAR: EL CUERPO COMO INSTRUMENTO PEDAGÓGICO (FUHEM Educación, Pedagogías invisibles y Matadero Madrid).

29 junio, 2015

TALLER SOBRE PROCESSOS CREATIUS INTERDISCIPLINARS que utilitzen el teatre, la dansa, l’escriptura compartida i recursos com les imatges d’arxiu o el "mapping", entre d’altres, dins el projecte europeu "In Living Memory" (transFORMAS).

26 junio, 2015

UMHERRI 15. Comunidad, aprendizaje y política local (escuelas, comunidades y agentes públicos y privados del País Vasco). Proyecto PATRIMONIO QUEVEDO (MUSAC y CEIP QUEVEDO de León). Projecte COM BATEGA UN MUSEU (MNAC i SuSoEspai, Creació i Salut Mental) i TALLER DE CIRC Escola de Salut per a la gent gran del CAP Guineueta amb l’Atener Popular 9Barris de Barcelona).

26 junio, 2015

UN CASAL DE PEL·LÍCULA. Activitat d’Escoleta de Cinema per a nens i nenes de 5 a 13 anys, on es treballa des de l’aprenentatge cooperatiu i l’educació creativa per tal d’introduir els processos de creació audiovisual mitjançant el joc, la relació, l’exploració i el descobriment a partir de dos eixos transversals: el territori i l’educació emocional.

27 mayo, 2015

FORMACIÓ DE DINAMITZADORS DE TEATRE FÒRUM INTERCULTURAL. Tercera edició d'aquesta formació orientada a persones i organitzacions que desitgin incorporar el Teatre Fòrum com a eina de reflexió i diàleg comunitari i intercultural.

22 mayo, 2015

TALLER DE METODOLOGÍA PARA EL DESARROLLO DE PROYECTOS CULTURALES COLABORATIVOS (impartido por Teresa Marín en PEU-UJI) y AMARABAI AUZOLAB con Mikel Morlas (video-resumen e informe sobre el proyecto).

15 mayo, 2015

TALLER DE DANSA INTEGRADA. Una de les activitats desenvolupades per l’Institut del Teatre de Barcelona dins de "La Nit dels Museus". El taller, dirigit pel ballarí i coreògraf Maxime Iannarelli, s’adreça a persones amb i sense mobilitat reduïda.

15 mayo, 2015

CONVOCATÒRIA ARTS ESCÈNIQUES Can Felipa. "LA MIRADA DEL OTRO" de Proyecto 43-2 a l’Institut del Teatre de Barcelona (funció i col·loqui sobre el conflicte basc). "PER QUÈ A MI?" Obra sobre l’assetjament escolar de Cia. Jove Pa’tothom. Cursos "ARCO IRIS DEL DESEO: UNA HERRAMIENTA PARA EL CAMBIO" (La Xixa Teatre) i "EL TEATRE COM A EINA D’INTERVENCIÓ SOCIAL I EDUCATIVA" (Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació, de la Universitat de les Illes Balears, amb El Xiringuito Teatre i Comunitat)

14 mayo, 2015

A COP D’ART AMB L’EDUCACIÓ SOCIAL. Cicle de Càpsules del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i DIXIT (Centre de Documentació de Serveis Socials) a partir de les experiències del territori relatades al monogràfic “A cop d’art amb l’educació social” (Núm. 16. Revista Quaderns d’Educació Social. Desembre 2014).

13 mayo, 2015

PROGRAMA ANALFABETO (Larraitz Torres) y SCANNER-IREKIA en Tabakalera. Taller y comunidad de aprendizaje COCINANDO eBOOKS (Medialab Prado). Proyectos LA FOTOCOPIOTECA (Lugar a Dudas), LA FANZINOTECA y CUENTOS-OBJETO CO-CREADOS PARA NIÑOS Y ADULTOS (Ed. Cuscusianos de Cocreable).

8 mayo, 2015

CURSO DE GESTIÓN CULTURAL #CULTURABAJOPUENTE + FESTIVAL SALVAJE (proyecto Autobarrios SanCristobal, Madrid) y AKELHARRE JOVE (Espai independent de l’Hospitalet de Llobregat).

17 abril, 2015

Projecte TOTS DANSEN, exposició MEDIONA ENTRE INFANTS I ARTISTES i curs MOBILITZA’T, creació audiovisual per a la transformació social.

10 abril, 2015

PROYECTO PATRIMONIO (Prácticas colaborativas DEAC. MUSAC). Programa ZOOM VÍDEO LABORATORIO (Área de Mediación de Tabakalera-Donostia). Documental ELOGI DE L’ESCOLA (Escola Bordils, Girona).

9 abril, 2015

Seminari "El Paisatge com a bé comú", amb quatre ponències-debats a càrrec d'Ugo Mattei, Marina Garcés, Raül Romeva i David Bravo, i una taula rodona organitzada per l'Ateneu 9Barris amb el títol “Reapropiacions i usos comuns dels espais públics a Nou Barris”.

27 marzo, 2015

PLAN MUSEOS+SOCIALES (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte), proyecto LA MÁQUINA DEL TIEMPO (Intermediae–Matadero Madrid) y curso WHAT ARE YOU LOOKING AT (Es Baluard).

24 marzo, 2015

Proyecto "CIUTATS EN DANSA" (La Caldera) y taller "TEENAGE FLOCK" (programa "EN RESIDÈNCIA").

20 marzo, 2015

Taller "ENFOCANT L’ESTRUCH: COM COMUNIQUEM L’ART CONTEMPORANI" i III CONGRÉS HÍBRID ENTRE ARTS, CIÈNCIES I EDUCACIÓ de La Panera.

5 marzo, 2015

MAPEGEM L'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A SANTS. Taller.
06/03/15 Can Batlló. Organitza: La Ciutat Invisible.

27 febrero, 2015

Convocatòria del FESTIVAL "SISMÒGRAF"/CIA. "MAO" per a dones més grans de 70 anys i taller "AIXÒ ÉS RITME!" a l’Estruch amb la coreògrafa Constanza Brncic

26 febrero, 2015

Taller RECOLECTORES URBANOS de MAKEA en IDYS, grupo de trabajo de la comunidad de aprendizaje MAYORES EN JUEGO de Medialab Prado y taller TRAS LA INTERFAZ de Daniel G. Andújar en el Museo Reina Sofía.

12 febrero, 2015

2 convocatorias: UNA CIUDAD, MUCHOS MUNDOS y COL·LECTIVACCIONS. 1 libro: TIME FOR CULTURAL MEDIATION. 1 curso: AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS.

5 febrero, 2015

"FILMOTECA PER A LES ESCOLES 2014-2015" (Filmoteca de Catalunya) / "IMAGINARSE" Comunidad educativa expandida y Pedagogías creativas de la imagen (Universidad de Murcia) / "SINAUTORÍA" Residencia de CsA en el MNCARS / "EINES, ESTRATÈGIES I PROJECTES TRANSVERSALS A TRAVÉS DE L’ART CONTEMPORANI AL MUSEU I A L’ESCOLA" Seminari de formació per a professorat (Es Baluard)

2 febrero, 2015

"NARINANT" (espectáculo itinerante de danza contemporánea del proyecto "Barris en Dansa") en Mercat de les Flors / ACTIVIDADES PARA ESCUELAS (UNZIP) en Centre d’Art Torre Muntadas / Actividad "EL JUEGO COMO PRINCIPIO" dentro del programa educativo del Museo Centro de Arte Reina Sofía / PROYECTO "AUZOKO HITZAK" del programa de mediaciónde Tabakalera.

30 enero, 2015

ASSAJANT DES DE LA COLECCIÓ, activitat per a professorat al MACBA, XVIII Jornades de Museus i Educació Museu Marítim de Barcelona PROGRAMAR PER ALS PÚBLICS i curs ARTE CONTEMPORÁNEO Y MUSEOS EXTREMEÑOS de La Colectiva Errante.

29 enero, 2015

Jornadas y cursos: CAP A UNA TERRASA DELS COMUNS (Planet Communia) en Ateneu Candela;¿CÓMO COÑO SE SOSTIENE ESTO? en La Hidra Cooperativa, con La Electrodoméstica y Synusia (dentro de la formación de Nociones Comunes BCN) y CAPITAL O VIDA (Nociones Comunes Zaragoza). Más tres proyectos: BICOMÚN (Niquelarte), PEU-UJI y HACENDERA ABIERTA (FCAYC).

22 enero, 2015

Un taller participatiu d’autoretrats a Roca Umbert, una TV comunitària (Ravalead@s), el col·lectiu de hip hop La Llama del TEB i un projecte auto-finançat de curtmetratges de l’Esplai El Nus de Sant Joan Despí. Més uns tallers de rimes contra el racisme a ritme de rap als instituts de Sabadell, el projecte audiovisual de l'institut Carles Vallbona de Granollers i el de performance, teatre i cinema de l’Institut Moisès Broggi de Barcelona amb la incorporació de creadors a l’aula.

15 enero, 2015

El Karrito Cultural de colectivo La Parcería, un dispositivo móvil para acciones en el espacio público; el taller sobre estructuras ligeras auto-gestionadas de IDYS y un artículo publicado en eldiario.es sobre herramientas digitales colaborativas.

13 enero, 2015

Aprofitem la Jornada de (Re)coneixements Veïnals organitzada per la CONFAVC per posar-nos al dia dels processos participatius de Parc Germanetes, Cal Badia i Nou Ateneu Santboià.

18 diciembre, 2014

Amb aquesta proposta formativa 2015, Artibarri arriba a la 3ª edició d’aquest curs que neix amb la voluntat de compartir l’experiència i el bagatge de coneixement de les diferents entitats que formen part de la seva xarxa.

15 diciembre, 2014

Proyecto Montenoso (Galicia), Festival Cabanyal Íntim (Valencia) y un curso del Museo Reina Sofía (Madrid): Transiciones. Democracia, ecología y comunes ante el cambio de época.

14 noviembre, 2014

L'esdeveniment de la Fira d'Economia Feminista i l'article publicat a Nativa per Javier Rodrigo sobre com podríem llegir la cultura en clau d'economia feminista són l'eix que aglutina les diferents activitats i projectes aquí reunides. Una suma diversa de perspectives i posicionaments desenvolupats en aquests darrers mesos que comparteixen el nexe de vincular els feminismes amb la pràctica artística i cultural.

28 octubre, 2014

La creació col·lectiva i l'intercanvi cultural com a possibilitat del desenvolupament i transformació o els processos impulsats per la relació entre les pràctiques artístiques i l'espai social local són alguns dels trets distintius del projecte TRANSlocacions d’IDENSITAT.

10 octubre, 2014

Activar prácticas desde y con las comunidades, trabajar colectivamente en procesos colaborativos. Aspirar a incidir en el entorno, en el contexto. Generar autogestión, democracia y procesos instituyentes.

9 octubre, 2014

A Polièdrica ens interessen les accions, els projectes i les polítiques públiques que faciliten una interacció entre educació, art i producció cultural. Especialment aquelles propostes que, alhora, creen una xarxa, una articulació sistèmica que produeixi un context d'iniciatives diverses. Una heterogeneïtat amb la qual s’expressi la idea d'una creativitat col·lectiva i social. En aquesta arrancada post- vacances les xarxes socials van plenes d'iniciatives que interrelacionen el camp educatiu i l'artístic. Difoses de manera conjunta alimenten la il·lusió d'un context que s'articula com un ecosistema.

2 octubre, 2014

Segunda fase del taller de prototipado colaborativo de Madrid Laboratorio Urbano (Medialab Prado), Infraestructuras, prácticas y herramientas para repensar la vida en común, que propone una reflexión acerca del significado del procomún y la cultura digital en la evolución de la ciudad.

30 septiembre, 2014

La dialéctica entre proceso y resultado a menudo genera adhesiones a uno u otro sin término medio ni solución de continuidad. Para disfrutar sin complejos del trabajo de campo, esta propuesta de Intermediae.

18 septiembre, 2014

Un petit tast de jornades, cursos i tallers per si aquesta tardor us ve de gust passar a la investigació-acció participativa amb les pràctiques artístiques col·laboratives.

10 septiembre, 2014

El Cicle Arqueologia preventiva de la Fundació Miró i UNZIP proposen aquestes dues accions que s'articulen com a mecanismes de relació i d’intervenció en l'espai públic, i el seu teixit social. En forma de taller, en el primer cas, o en format dispositiu artístic, en el segon, la creació d'un espai de tensió i diàleg entre la institució artística i la societat es resol sortint de les quatre parets de l’equipament.

10 septiembre, 2014

El futuro de los Centro Culturales en la Europa Creativa y Cooperland 2014. La primera jornada, desde una perspectiva institucional, repensando los centros culturales para dar respuesta a las nuevas prácticas culturales y a las demandas de participación de la ciudadanía. Desde un impulso más cercano a la auto-organización la segunda jornada, una invitación a construir las herramientas que han de facilitar la acción cooperativa de los y las ciudadan@s.

20 junio, 2014

Els darrers anys s'ha consolidat una conjunt de propostes estiuenques que, sota la idea del casal d'estiu, revisen la noció de lleure, associant-lo a les pràctiques artístiques i oferint als infants i als i les joves la possibilitat de ser protagonistes d'un procés de creació.

2 junio, 2014

Un taller de reflexió sobre la relació dels artistes amb les comunitats que la programació de la Sala d’Art Jove 2014 ofereix dins de la seva proposta Pica i Fuig! Sobre la taula, temes com l’autoria, la creació des de la col·lectivitat, o el corporativisme, la identitat, la re-apropiació o la solidaritat. Una aproximació polièdrica a les qüestions pròpies de les pràctiques col·lectives i en col·laboració que permeten visibilitzar la diversitat de maneres (codis, estratègies de comunicació, dinàmiques de treball, jerarquies, etc.) d’encarar les relacions amb les comunitats.

28 mayo, 2014

D’aquest taller, impartit per Claudia Moreso i Carles Sala, destaquem que és una experiència escènica de creació col·lectiva a partir del moviment on els participants (adolescents de 12 a 17 anys) pensen, composen i interpreten la peça coreogràfica resultant, que es presentarà en públic a l’Auditori.

20 mayo, 2014

Dos ejemplos más de cómo los recursos cartográficos críticos permiten una re-construcción colaborativa del territorio:

15 mayo, 2014

Se cierra este Curso de Introducción al Arte Contemporáneo, organizado por el MUSAC en colaboración con la Universidad de León, con una última mesa redonda, El desborde del arte y la política en las luchas del presente (21 de mayo), moderada por Eneas Bernal (coordinador de exposiciones en MUSAC) y con la intervención de Marta G. Franco (periodista y activista) y Rafael Sánchez Mateos-Paniagua (artista). La emisión en directo del debate podrá seguirse por Streaming.

5 mayo, 2014

La semana del 12 al 18 de mayo concentra una serie de acciones formativas que ponen el énfasis en las relaciones de transformación y participación entre la ciudadanía y la ciudad, el espació urbano y público. El código abierto y la posibilidad de que las personas nos organicemos para redefinir las relaciones de poder en el marco del entorno urbano.

18 marzo, 2014

Serà per efecte de la crisis o com a resultat de trajectòries d’experimentació i recerca pràctica sobre el terreny, però sembla que es consolida la idea que les estratègies de mediació són una eina de política cultural de proximitat que museus, centres d’art i equipaments culturals no poden deixar de banda. Aquesta implosió de pràctiques ve acompanyada d’espais de formació que permeten la disseminació, intercanvi i consolidació dels sabers associats a aquesta praxis.

18 octubre, 2013

Amb el curs Conectores y Difusores. Redes colaborativas para el sector artístico de la región, lablatino inaugura el seu espai virtual de professionalització i el seu programa de cursos per a actors culturals, en el marc dels Cursos Oberts de Formació Contínua de FLACSO.