20 junio, 2014
Notícia

Casals d'estiu + pràctiques artístiques + treball en equip

Els darrers anys s'ha consolidat una conjunt de propostes estiuenques que, sota la idea del casal d'estiu, revisen la noció de lleure, associant-lo a les pràctiques artístiques i oferint als infants i als i les joves la possibilitat de ser protagonistes d'un procés de creació.

CULTURNAUTES. CCCB i Fundació Pere Tarrés.

> Plantejament del casal: El Casal treballa les línies desenvolupades en les exposicions i els programes del CCCB al llarg del 2014 a través de tallers en combinació amb altres activitats lúdiques que tindran lloc a diferents espais del CCCB. Es vol oferir un laboratori de creació amb una gran dosi d’experimentació i nous formats. Cultura amb gran dosi de tecnologia que ens ajudi a comprendre el nostre present.

> Dates: Del 30 de juny a l’1 d’agost.

> Lloc: CCCB de Barcelona.

> Edats: De 6 a 16 anys.

> Col·labora: A Home in Progress Film, La Mandarina de Newton i El Globus Vermell.

Més informació: CCCBEducació.

 

 

CASAL DEL MUSEU: PICASSO A L’ESTIU. Museu Picasso.

> Plantejament del casal: L’experiència que viureu a les sales del museu serà una nova forma de mirar les obres d’art de la nostra col·lecció: una invitació a veure. Després, mitjançant el diàleg i les vostres aportacions, anirem fent un recull dels vostres interessos i impressions i extraurem conclusions noves i diferents. Acabarem l’activitat fent un taller relacionat amb la visita.

> Dates: De l’1 de juliol al 1 d’agost.

> Lloc: Museu Picasso de Barcelona

> Edats: De 6 a 14 anys.

Més informació: Museu Picasso.

 

 

ENDINSA’T AL MÓN DE L’ART. Experimentem amb l’Art

> Plantejament del casal: Endinsa’t al món de l’art és la continuïtat de la nostra activitat educativa durant l’estiu. Una activitat de lleure on viure nosaltres mateixos l’experiència del procés de creació a partir del joc i amb la incorporació d’activitats d’aigua i d’altres propostes d’experimentació lúdica.

> Dates: Del 25 de juny al  31 de juliol.

> Lloc: Espai EART.

> Edats: De 3 a 12 anys

Més informació: EART.

 

 

UN CASAL DE PEL·LÍCULA. Escoleta Les Nómades

> Plantejament del casal: Obrim l’escoleta de Cinema a Sant Andreu, amb  professionals en el camp audiovisual i plàstic especialitzats en el món de lleure. Viu un Casal d’estiu diferent, basat en el concepte, d’educació  creadora, on l’infant descobreix el seu entorn rere una càmera i  s’introdueix en el disseny i la creació audiovisual mitjançant el joc, la seva imaginació i creativitat.

> Dates: Del 30 de juny al 25 de juliol.

> Lloc: Les Nòmades (Escola cooperativa de Criança Compartida).

> Edats: A partir de 6 anys.

> Col·labora: Teleduca i ETCS Cooperativa.

Més informació: Escoleta de cinema.

 

 

CASALS ARTS ESCÈNIQUES I TEATRE. El Ventilador Cultural

> Plantejament del casal: Cada setmana treballem un tema vinculat al món de les arts escèniques i els divendres fem una posada en escena on tots els pares, mares, avis, àvies, amics i amigues hi són convidats/des! Uns casals d’estiu que aposten per la creació, la cultura, el treball en equip i la manifestació artística! Adaptat segons les edats, segons els grups i segons les inquietuds individuals!

> Dates: Del 25 de juny al 25 de juliol en 5 torns setmanals.

> Lloc: Centre Cívic Sagrera / Espai Jove Garcilaso.

> Edats: De 3 a 11 anys (CC Sagrera) i de 12 a 16 anys (Espai Jove Garcilaso).

> Col·labora: Associació teatral La Jarra Azul.

Més informació: El Ventilador Cultural.

 

 

CASAL ARTÍSTIC D’ESTIU. Teatre Clavé

> Plantejament del casal: És un espai lúdico-formatiu en què es propicia que els participants tinguin un primer contacte amb el fet artístic d’una manera senzilla i propera. l’educació en el lleure es combina amb la música, la dansa, el teatre i les belles arts en una fórmula que afavoreix el desenvolupament de la creativitat, la imaginació i l’expressivitat.

> Dates: Del 25 de juny a l’1 d’agost.

> Lloc: Teatre Clavé (Tordera).

> Edats: Per infants de 3 a 12 anys.

Més informació: Teatre Clavé.

 

 

LES OBRES D’ART PRENEN EL SOL. MACBA

> Plantejament de l’activitat: En aquesta visita-taller examinarem algunes peces de la Col·lecció MACBA que no es troben a les sales d’exposició. Veurem què passa quan un artista decideix crear una peça per exhibir-la a l’espai públic o mostrar-la en els espais de trànsit del Museu. De quins materials estan fetes aquestes obres? Quina és la reacció del públic davant de l’encontre inesperat amb l’obra d’art? El taller proposa el repte de crear col·lectivament una proposta artística inspirada en el mural que Keith Haring va fer a Barcelona l’any 1989, un mural públic que s’ha recuperat a l’exterior del Museu per celebrar el 25è aniversari de la seva execució.

> Dates per als esplais i casals d’estiu: del 30 de juny al 1 d’agost a les 10 h.

> Durada de l’activitat: 2 h 30 min (inclou pausa per esmorzar).

> Lloc: MACBA de Barcelona.

> Edats: la mateixa activitat s’ofereix adaptada per a infantil, primària, secundària i Batxillerat.

Més informació: MACBA.

 

 

 

També publicat al nostre Facebook