20 marzo, 2015
Notícia

Comunicar o no comunicar: aquesta també és la qüestió

Taller "ENFOCANT L’ESTRUCH: COM COMUNIQUEM L’ART CONTEMPORANI" i III CONGRÉS HÍBRID ENTRE ARTS, CIÈNCIES I EDUCACIÓ de La Panera.

L’art parla per sí mateix, cadascú que interpreti allò que vulgui: si és críptic, és crític, la complexitat ja ho té això, etc., etc. La relació entre les pràctiques artístiques i la seva “comunicabilitat” està plena de llocs comuns, frases fetes que moblen la zona de confort dels professionals de l’art. Per obrir una mica les portes, afavorir la ventilació i que es renovin les  formes i els formats per comunicar allò que fan artistes, comissaris i pràctiques artístiques, aquestes dues propostes de formació. 

 

 

 

ENFOCANT L’ESTRUCH: COM COMUNIQUEM L’ART CONTEMPORANI
Taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes de Batxillerat i formació professional de Sabadell experimenten amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els seus telèfons mòbil con a mitjà d’enregistrament en el seguiment dels artistes i companyies residents a l’Estruch.

 

Cada grup de treball fa el seguiment d’un artista o companyia resident a la fàbrica de creació de Sabadell, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Un cop editats, els reportatges es pengen al canal Youtube de la web de l’Estruch: MetaEstruch Sabadell. Aquests reportatges també estan recollits en una tipologia pròpia de l’arxiu documental metaestruch, pensat com un punt de consulta per a les arts contemporànies en viu.

 

D’aquesta manera, a més de exercitar la seva competència comunicativa i digital, mentre fan una reflexió crítica sobre les tecnologies de la informació, els i les joves coneixen de primera mà el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani.
———-
Dates: Del 01/09/14 al 19/06/15.
Organitza: Regidoria de Cultura. L’Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu).
Sant Isidre, 140. 08208 Sabadell.
———-
Més informació:
lestruch.cat

 

 

 

III CONGRÉS HÍBRID ENTRE ARTS, CIÈNCIES I EDUCACIÓ
En aquest congrés dedicat a les arts i les tecnologies en educació es donen a conèixer experiències relacionades amb l’ensenyament, l’aprenentatge i la comunicació a través de l’art.

 

En aquesta ocasió, artistes com Daniel Canogar (projecte “Small Data”) i José Luís de Vicente (comissari de l’exposició “Big Bang Data” al CCCB) mostraran els seus processos creatius en relació amb les noves tecnologies. També es presentaran projectes que es fan des de les escoles, els instituts i la Universitat en relació amb les arts, els artistes i les tecnologies en educació.
———-
Dates: 20 i 21 de març de 2015.
Auditori Edifici Transfronterer. Facultat de Ciències de l’Educació, Psicologia i Treball Social. Universitat de Lleida.
Organitza: Centre d’Art La Panera.
———
Més informació:
lapanera.cat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

 

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels esdeveniments difosos.