30 enero, 2015
Notícia

Equipaments culturals: pensar i fer la relació amb la ciutadania. Formacions

ASSAJANT DES DE LA COLECCIÓ, activitat per a professorat al MACBA, XVIII Jornades de Museus i Educació Museu Marítim de Barcelona PROGRAMAR PER ALS PÚBLICS i curs ARTE CONTEMPORÁNEO Y MUSEOS EXTREMEÑOS de La Colectiva Errante.

ASSAJANT DES DE LA COLECCIÓ, CURS PER AL PROFESSORAT AL MACBA
Activitat per al professorat del MACBA relacionada, tal com s’explica a la seva web, amb la nova presentació de la seva col·lecció. Desenvolupat en cinc sessions (Sessió 1: La cultura popular; Sessió 2: El carrer; Sessió 3: El cos i el seu revers; Sessió 4: Polítiques de ficció; Sessió 5: Cartografies contemporànies), com tots els cursos del MACB, està reconegut pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent. Aquí teniu la introducció al curs del MACBA:

“Aquest curs es relaciona directament amb la nova presentació de la Col·lecció MACBA, una mostra que explora alguns desbordaments produïts en les pràctiques de l’art des de finals dels anys setanta fins a principis dels noranta. Organitzat en cinc sessions temàtiques, el curs investiga la Col·lecció fent dialogar obres d’avui amb obres i documents del passat recent”.
———-
Del 24 de gener al 7 de juliol de 2015, en dues edicions del curs.
Primera edició: Del 24 de gener al 21 de febrer.
Segona edició: De l’1 al 7 de juliol.
Curs inclòs dins del programa de formació permanent de professorat del MACBA.
Programa patrocinat per Fundación Banco Santander.
———-
Més informació:
http://www.macba.cat/ca/curs-assajant-des-de-la-colleccio

XVIII JORNADES DE MUSEUS I EDUCACIÓ MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Amb el títol Programar per als públics, les XVIII Jornades de Museus i Educació del Museu Marítim de Barcelona es centren enguany en les eines que els tècnics d’activitats dels museus tenen a l’abast per percebre els requeriments dels diferents grups socials i, així,  programar en conseqüència. Per tant, estan especialment destinades a professionals que treballen programant activitats en museus i institucions culturals.
———-
Del 19 al 20 de febrer de 2015.
Organitza: Museu Marítim de Barcelona.
Av. de les Drassanes s/n. 08001 Barcelona.
———–
Més informació:
http://www.mmb.cat/activitats.php?idm=1&pagina=8&codi_subseccio=3&codi_activitat=841&estic=1

CURSO ARTE CONTEMPORÁNEO Y MUSEOS EXTREMEÑOS E-COLECTIVA
Este curso parte de la idea que cualquier persona puede, a través de la observación, el diálogo y el trabajo en grupo, extraer significados de las manifestaciones artísticas más recientes, hacer una valoración crítica de éstas y construir nuevos saberes a partir de ellas.

El curso plantea un acercamiento activo al Arte Moderno y Contemporáneo a través de actividades participativas y visitas dinamizadas a los principales museos y centros de arte contemporáneo de la región de Extremadura: el Centro de Artes Visuales Fundación Helga de Alvear (Cáceres), el Museo Vostell Malpartida (Malpartida de Cáceres) y el Museo Extremeño e Iberoamericano de Arte Contemporáneo (Badajoz).

La estructura del curso consiste en dedicar un mes a cada uno de los tres museos seleccionados, con una sesión introductoria y una visita al museo con actividades in-situ.
———–
Desde el 9 de marzo hasta el 18 de mayo
Organiza: Asociación Cultural La Colectiva Errante (E-Colectiva).
Dentro de la programación de la Universidad Popular de Plasencia.
———–
Más información:
http://lacolectivaerrante.org/arte-contemporaneo-y-museos-extremenos/

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com els textos utilitzats per redactar aquesta informació, les imatges d’aquesta publicació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels esdeveniments i equipaments esmentats.