20 enero, 2015
Notícia

RAVAL. Projectes i polítiques culturals d'interacció local

Fa uns quants posts, en aquest bloc ens fèiem ressò de l’Arxiu de projectes que, en el marc d’Idensitat Barris, presentava un mapeig d'iniciatives culturals, artístiques i socials desenvolupades al barri del Raval. Segueixen enriquint l'ecosistema cultural local dues propostes més: el projecte de mediació del cicle Trets enmig del concert, que es fa a l'Arts Santa Mònica Centre de la Creativitat, i les inauguracions del projecte Espais Mentrestant: els locals de SomAtents, scannerFM i Konnecta’t.

microRAVALS, PROJECTE DE MEDIACIÓ
Projecte de mediació en relació amb entitats, centres educatius i veïns del barri del Raval de Barcelona, que s’inscriu dins del cicle Trets enmig del concert. De la distància correcta a la proximitat, un programa d’exposicions al voltant del treball de sis artistes que cerquen generar una mirada crítica sobre la realitat que els envolta.

Al bloc del projecte es poden anar seguint tots els processos de treball que s’hi desenvolupen. Aquesta és la introducció que s’hi pot llegir en relació al primer procés de treball entre l’Escola Labouré i el centre de dia El Mil·lenari:

“A partir de la mostra «Públic objectiu» de Daniela Ortiz, microRavals proposa un vincle amb l’Escola Labouré i el Centre de dia El Mil·lenari, dues entitats que des de fa cinc anys tenen una relació estable basada en la interdependència, el treball en xarxa i la implicació mútua. Aquest entorn quotidià de col·laboració s’articula a partir del Crèdit d’aplicació «gent gran», que permet que els joves i les joves entrin en contacte amb persones grans”.
———-
Projecte de mediació coordinat per Cristian Añó (Sinapsis Projecte) dins del cicle Trets enmig del concertde l’Arts Santa Mònica.
———-
Més informació: https://microravals.wordpress.com/

ESPAIS MENTRESTANT AL RAVAL: ESPAIS ACTIUS, DISTRICTE CREATIU
Com veure-ho si entreu a la seva web, l’equip de Mentrestant dissenya i executa projectes de rehabilitació urbana mitjançant la re-utilització d’espais buits per a usos comunitaris.

Fruit del projecte Espais Mentrestant al Raval que estan portant a terme al carrer Príncep de Viana s’han inaugurat tres nous espais culturals: l’estudi de ioga Konnekta’t, l’emissora de ràdio scannerFM i el col·lectiu de periodistes SomAtents.

Mentrestant actua com a intermediari entre les persones usuàries (emprenedors) i les propietàries, i s’ocupen de la gestió i dinamització dels espais durant un any.
———-
Projecte de rehabilitació d’espais culturals al Raval ideat per Mentrestant.
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura (Regidoria de Cultura, creativitat i innovació), la Regidoria de Comerç i el Districte de Ciutat Vella, en el marc del Pla Raval Cultural. 
———-
Més informació: http://www.mentrestant.com/projectes/

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per a la redacció dels textos, les imatges procedeixen de les webs i facebook dels projectes dels quals es fa difusió.