13 enero, 2015
Notícia

(Re)coneixements Veïnals i processos participatius

Aprofitem la Jornada de (Re)coneixements Veïnals organitzada per la CONFAVC per posar-nos al dia dels processos participatius de Parc Germanetes, Cal Badia i Nou Ateneu Santboià.

Un conjunt de processos que comparteixen un posicionament clar respecte de la idea de qui, perquè i des d’on gestionar la cultura, els seus equipaments i les seves polítiques. També els podem veure com a laboratoris on prototipar formes de ciutadania activa. Assajos on portar a la praxis totes les teories i discursos sobre la democràcia real i les formes horitzontals de distribuir i retornar la responsabilitat i el poder  a la ciutadania.


JORNADA DE (RE)CONEIXEMENTS VEÏNALS
Acte organitzat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) amb l’objectiu de donar visibilitat a bones pràctiques de lluites i projectes d’intervenció social que les AV i Federacions sòcies, amb complicitat o no d’altres entitats socials, han desplegat al territori.

La selecció de les pràctiques més rellevants d’entre la vintena de candidatures presentades s’ha fet mitjançant un Jurat i una votació popular. Han format part d’aquest Jurat l’arquitecta Itziar González; el president del Consell d’Associacions de Barcelona, Alfons Tiñena, i el Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Ramón Terrassa.
———-
Data: 22 de gener de 2015, a les 18:30h.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. C/Sant Pere més Baix, 7. 08011 Barcelona.
———-
Més informació:
http://confavc.cat/index.php/component/content/category/21-reconeixements-veinals


QUIN BARRI VOLEM? PROCÉS PARTICIPATIU PEL PARC GERMANETES
Ja està disponible el primer document resultat del procés participatiu Quin barri volem? portat a terme i treballat conjuntament en els tallers realitzats durant el mes de desembre de 2014.

Aquest document titulat Quin Espai Volem? és la proposta articulada pels veïns i veïnes i presentada a finals de desembre de 2014 a l’Ajuntament de Barcelona com a alternativa a un avant-projecte del consistori que té un cost de 500.000 €.

Al bloc de Recreant Cruïlles, que facilita aquest procés participatiu, hi trobareu la proposta veïnal, un vídeo sobre el procés i més informació sobre les properes accions. Ens n’avancen aquestes dues:
———-
Pensem, construïm el nos institut del barri: 14 de gener de 2015, a les 18,30, a la Casa Golferichs.  Gran Via, 491. 08015 Barcelona.
Comencem a fer el nostre parc: pel 14 de febrer de 2015 està prevista una altra jornada d’activitats encara per concretar.
———
Més informació i accés al material documental: 
https://recreantcruilles.wordpress.com/


TERCER TALLER: COMPROVACIONS A CAL BADIA
Després de l’aturada de les vacances de Nadal, es reprenen les activitats del procés Despertem Cal Badia, un procés participatiu per a la definició i els usos del nou equipament per a joves d’Igualada dinamitzat per la cooperativa LaCol amb la col·laboració de La Hidra i el Col·lectiu Punt6.

Aquest procés participatiu es reprèn amb un tercer taller, Comprovacions a Cal Badia, la dinàmica del qual permetrà als participants conèixer de primera mà l’edifici de Cal Badia i fer comprovacions in situ sobre les idees i propostes realitzades als tallers anteriors (Taller 1: Usos i espaiTaller 2: Models de gestió).

Els informes dels dos tallers anteriors, així com tota la informació sobre aquest tercer taller, estan disponibles a la pàgina web de Cal Badia.
———-
Data: 24 de gener, a les 11:00h.
Lloc: Cal Badia (Igualada).
———-
Més informació i accés al material documental:
http://www.calbadia.cat/contenidos/tercer-taller-comprovacions-cal-badia


DOCUMENT CONCLUSIONS PROCÉS PARTICIPATIU NOU ATENEU SANTBOIÀ
La primera etapa del procés participatiu del Nou Ateneu Santboià es tanca amb la presentació d’un Informe de conclusions i propostes del procés, acompanyat d’uns Annexos on s’incorpora tota la informació que s’ha generat i treballat durant els tallers.

Un tancament que es fa amb la plena consciència de no suposar el final del procés, sinó l’inici d’una nova etapa on caldrà definir acuradament la gestió i les fases de rehabilitació del Nou Ateneu.

A la seva pàgina web teniu accés a l’Informe de Conclusions i als Annexos.
———-
El procés, de vuit mesos de durada, ha estat codissenyat i codinamitzat per Straddle3 i LaCol.
Les assemblees són tots els dimecres, de setembre a juliol, a les 21:00h, al vestíbul de l’Ateneu Santboià.
———-
Més informació i accés al material documental:
http://www.nouateneu.cat/contenidos/documents-conclusions-0

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per a la redacció dels textos, les imatges procedeixen de les webs dels projectes als quals es refereix aquesta difusió, excepte les tres infografies corresponents al projecte del Parc Germanetes que han estat publicades al Digital DBarcelona el 02/01/2015.