9 enero, 2015
Notícia

Tres mirades a l’educació artística fetes des del context educatiu

III Trobada Art i Escola (ICE-UAB) / Projecte Artistes de Proximitat. Escola pública Margalida Florit, Ciutadella (Menorca) / Mostra de Treballs Institut Quatre Cantons del Poblenou, Barcelona.

III TROBADA ART I ESCOLA. LA INCERTESA DELS PROCESSOS ARTÍSTICS
Al programa de la trobada (consultar l’enllaç) s’especifica que inclou, a més de la conferència inaugural (a càrrec d’Eulàlia Bosch), una mostra d’experiències i tallers de caràcter pràctic. Us deixem amb presentació dels organitzadors a la seva pàgina web:

“L’equip Amb Sense. Art i Escola de l’ICE de la UAB amb la col·laboració del MACBA us proposem una Jornada adreçada als docents d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i post-obligatòria, una trobada que es proposa amb l’objectiu de generar intercanvi d’experiències entre els docents. Al mateix temps volem oferir-vos la possibilitat de reflexionar sobre la pròpia pràctica a les aules i als centres, així com parlar sobre temes d’actualitat. Volem que aquest sigui un lloc d’encontre i debat amb la comunitat educativa per parlar d’innovació a l’aula a través de l’art contemporani”.
———-
Data de la trobada: 15 de gener.
Organitza: L’equip Amb Sense. Art i Escola de l’Institut de Ciències de l’Educació
(ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la col·laboració del MACBA.
———-
Més informació: 
http://ice.uab.cat/artescola/presentacio.php

PROJECTE ARTISTES DE PROXIMITAT. ESCOLA PÚBLICA MARGALIDA FLORIT (MENORCA)
Projecte al voltant de l’art a partir d’artistes menorquins i les seves obres desenvolupat per la classe dels Cocodrils d’Educació Infantil (4 anys) de l’escola pública Margalida Florit de Ciutadella (Menorca) al llarg del curs 12-13.

Tal i com s’explica a la publicació que hi dedica el bloc d’Educació de la Fundació Universitària del Bages (FUB), el contacte directe amb artistes molt propers és donar a l’art un valor de proximitat i quotidianitat que caldria cuidar si volem sensibilitzar els nens i nenes envers la cultura artística. Podeu consultar el document complert a l’enllaç.
———-
Data del projecte: Curs 2012-2013.
Escola pública Margalida Florit de Ciutadella (Menorca).
———-
Més informació: 
http://blocs.umanresa.cat/educaciofub/2015/01/02/artistes-de-proximitat/

MOSTRA DE TREBALLS INSTITUT QUATRE CANTONS DE BARCELONA
Mostra de Treballs corresponent al 1r trimestre del curs 14-15 de l’Institut Quatre Cantons del barri del Poblenou de Barcelona. A més de la publicació que podeu consultar (i descarregar) a l’enllaç, els i les alumnes, juntament amb el professorat de l’institut, van organitzar una mostra dels treballs fets a partir de les propostes externes, les produccions fetes des d’un treball globalitzat, els resultats d’algunes comissions o algunes creacions musicals.
———-
Període de la mostra: Curs 2014-2015 (1rT).
Institut Quatre Cantons del Poblenou de Barcelona.
———-
Més informació sobre la mostra: 
http://www.4cantons.cat/mostra-de-treballs-al-4cantons/
Accés a la publicació: 
http://es.calameo.com/books/003019438a663d375b33a

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per a la redacció dels textos, les imatges procedeixen de les webs dels projectes als quals es refereix aquesta difusió.