10 Desembre, 2014
Notícia

Femení plural

Un col·lectiu, Punt6, i un projecte, Wikidones, dues iniciatives amb un punt de partida centrat en la perspectiva de gènere.

COL·LECTIU PUNT6
Com expliquen al seu bloc, són un grup de professionals de diferents àrees interessades a repensar les ciutats, els barris i les arquitectures per construir espais més inclusius des de la diversitat.

Treballen l’urbanisme des de la perspectiva de gènere, a partir de l’experiència quotidiana de les dones, amb la participació com a instrument indispensable en els seus projectes i la sostenibilitat com a criteri bàsic.

En destaquem les seves metodologies de treball, dissenyades en funció dels objectius i característiques dels contextos: mapes comunitaris, dinàmiques participatives, indicadors d’avaluació, recorreguts de reconeixement, mapeig corporal, cadena d’itineraris quotidians, etc.

Hem conegut aquest col·lectiu a través de dos dels projectes amb els quals ara estan col·laborant: Arxiu Alicia i Pensar la ciudad
———–
Actualment, el Col·lectiu Punt6 està format per: Adriana Ciocoletto,  Blanca Gutierrez Valdivia, Marta Fonseca, Roser Casanovas, Sara Ortiz y  Zaida Muxí.
———-
Més informació: https://punt6.wordpress.com/


WIKIDONES
És un projecte desenvolupat i coordinat per La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a partir d’una idea inicial de Susana Noguero. L’objectiu de la iniciativa és enfrontar la mancança que revelen els darrers informes de la Fundació Wikipedia (només un 9% de les edicions a Wikipedia el 2012 van ser realitzades per dones), fomentant la participació de les dones a Viquipèdia en qualitat de generadores de continguts amb perspectiva de gènere i feminista.

En aquesta primera fase, Wikidones està promovent la creació de 5 grups de treball temàtics (Història I i II, Cinema, Arts, Ciència i tecnologia), cadascun amb una mentora que farà l’acompanyament a les redactores interessades en generar articles.
———-
Amb el suport de la Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració d’Amical Wikimèdia i Eduxarxa.
Les mentores son:
Història (I): Núria Jornet
Història (II): Isabel Segura i Marta Mariño
Cinema: Anna Petrus
Arts: Maria José González
Ciència i tecnologia: Montse Novell
———-
Més informació: http://www.wikidones.labonne.org/el-projecte/

També publicat al nostre Facebook.

Imatges: com la informació utilitzada per redactar els textos d’aquesta publicació, les imatges procedeixen dels webs i blocs del col·lectius i projectes esmentats.