POLIEDRICA - Espai de consulta en Xarxa

Pràctiques col·laboratives i de mediació des de les polítiques culturals, les arts i la cultura

Els continguts de Polièdrica estan subjectes a una llicencia de Reconeixement - No Comercial - Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons sempre i quan no s'indiqui el contrari

/ Projectes

/ Aprendre de l'escola. Manresa segle XX

/ ÀMBITS : Arts visuals

/ CONTEXTOS : Contextos educatius, Museus i equipaments

/ AUTOR DE L'ARTICLE : Oriol Fontdevila

/ FITXA TÈCNICA

/ DATA D'INICI: 2010

/ DATA DE FINALITZACIÓ: 2011

/ URL: http://www.espaimemories.cat/

/ LLOC: Manresa

/ QUI EN SÓN ELS RESPONSABLES?: Espai Memòries – Laboratori del segle XX, Museu Comarcal de Manresa.

/ QUI PARTICIPA EN L'ORGANITZACIÓ?: Ajuntament de Manresa, Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Relacions Institucionals, Arxiu Comarcal del Bages.

/ QUI COL·LABORA PER DESENVOLUPAR-LO?: Mercè Argemí, Francesc Vilà, Oriol Fontdevila, Agnès Torras, Daniel García, Oriol Luján, Laia Ramos, LaFundició.

/ QUINS SÓN ELS SEUS DESTINATARIS?: Públic general, sector historiogràfic, sector artístic, sector educatiu.

/ COM ES FINANÇA?: Ajuntament de Manresa, Memorial Democràtic

/ DESCRIPCIÓ

Aprendre de l’escola va ser el projecte que va encetar la primera temporada de l’Espai Memòries – Laboratori del segle XX, un espai del Museu Comarcal de Manresa pel desenvolupament de projectes basats en la participació, i relacionats amb la memòria històrica i la creació artística. Aquesta primera temporada de l'Espai Memòries, corresponent al curs 2010-2011, focalitzava l’interès en les pedagogies del segle XX i la història del sistema educatiu local.

Per aquest fi es va organitzar un equip de comissariat híbrid i es van generar un seguit de projectes que, sota el títol compartit Aprendre de l'Escola, creuaven els àmbits de la historiografia, la creació artística i la pedagogia de maneres dispars. Així mateix, es van establir col·laboracions amb diferents centres educatius de la ciutat, organitzacions cíviques i testimonis històrics.

+
/ MÉS INFORMACIÓ
+
/ PREGUNTES I CITES
+
/ MATERIAL COMPLEMENTARI
+
/ AFEGIR COMENTARI