POLIEDRICA - Espai de consulta en Xarxa

Pràctiques col·laboratives i de mediació des de les polítiques culturals, les arts i la cultura

Els continguts de Polièdrica estan subjectes a una llicencia de Reconeixement - No Comercial - Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons sempre i quan no s'indiqui el contrari

/ Projectes

/ Classes de memòria

/ ÀMBITS : Arts visuals

/ CONTEXTOS : Contextos educatius, Museus i equipaments

/ AUTOR DE L'ARTICLE : Aida Sànchez de Serdio

/ FITXA TÈCNICA

/ DATA D'INICI: 01/02/2009

/ DATA DE FINALITZACIÓ: 30/09/2009

/ LLOC: Barcelona, Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i Universitat de Barcelona.

/ QUI EN SÓN ELS RESPONSABLES?: Daniel García, Aida Sánchez de Serdio, Noemí Duran, Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez.

/ QUI PARTICIPA EN L'ORGANITZACIÓ?: Daniel García, Aida Sánchez de Serdio, Noemí Duran, Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez. Alumnat de l’assignatura “Interpretació de la Imatge Visual” de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

/ QUI COL·LABORA PER DESENVOLUPAR-LO?: Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i Universitat de Barcelona.

/ QUINS SÓN ELS SEUS DESTINATARIS?: Alumnat de l’assignatura “Interpretació de la Imatge Visual” de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Públic de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya.

/ COM ES FINANÇA?: Premi Art Jove 2009 (finançament del projecte de Daniel García). Pressupost de la Sala d’Art Jove per a la producció de l’exposició. El personal de la UB i de la Sala d’Art jove treballava amb la remuneració dels seus propis sous o beques.

/ DESCRIPCIÓ

El projecte Classes de memòria és un exemple de col·laboració institucional per afavorir el procés d’aprenentatge de l’alumnat del grau en Belles Arts. Aquesta intervenció va més enllà del model de pràctiques professionals, molt present a la universitat, proposant que l'aprenentatge es realitzi directament en relació amb el món

extern a l'universitari, assumint els compromisos propis del camp professional, però mantenint alhora una visió crítica. El punt de partida va ser la proposta guanyadora del premi “Art Jove” de la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya per treballar les polítiques de representació de la història i la memòria en contextos educatius.

+
/ MÉS INFORMACIÓ
+
/ PREGUNTES I CITES
+
/ MATERIAL COMPLEMENTARI
+
/ AFEGIR COMENTARI