17 Desembre, 2015
Notícia

Joves produint i gestionant cultura

Projecte VITAMINA C-ULTURA (Taller d’Art, Cultura i Creació) i "OPEN LAB" (Projecte "Equipo", grup de joves col·laboradors del Departament Educatiu del Museo Reina Sofía).

PROJECTE VITAMINA C-ULTURA
Un projecte de Taller d’Art Cultura i Creació (TACC) amb l’Espai Jove Can Rull que pretén utilitzar l’art com a eina d’inclusió social al barri de Can Rull de Sabadell i part de les activitats del qual transcorren a L’Estruch Fàbrica de les Arts en Viu.

 

L’objectiu de Vitamina C-ultura és, a més de donar poder als i les joves a nivell formatiu, fomentant la seva pròpia autonomia, apropar-los a equipaments públics com L’Estruch i que aquesta col·laboració entre l’equipament i la joventut de Can Rull es perllongui un cop finalitzat el projecte.

 

Durant quatre mesos, de setembre a desembre de 2015, els i les participants han adquirit eines, a través de sessions artístiques, per potenciar les seves habilitats creatives. Per a això, s’ha integrat un agent artístic en la programació estable de l’Espai Jove de Can Rull per dur a terme activitats en grup amb els i les joves que, en funció de les seves habilitats i interessos, han anat “determinant les diferents disciplines artístiques que s’han treballat en els tallers “.

 

Al llarg del mes de desembre, els i les participants han conviscut en l’espai referent L’Estruch, on han assajat i acabat de perfilar la performance final, desenvolupant petites peces audiovisuals al costat del creador visual Julis HijodeBryan.
———–
Projecte Vitamina C-ultura
Presentació de la performance final: 18 de desembre de 2015. A les 17h.
Espai Jove Can Rull. Sant Isidor, 51. Sabadell.
Video Vitamina C-ultura penjat a facebook per l’Espai Jove Can Rull.

Organitza: Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).
A càrrec de: Julis HijodeBryan (creador visual i soci de TACC).
Col·labora: Espai Jove Can Rull (Sabadell Atenció Jove).
Espai referent: L’Estruch. Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Suport: Diputació de Barcelona.
———
Més informació:
http://www.taccbcn.com/project/14447/

 

 

 

OPEN LAB. PROJECTE EQUIPO

Equip (grup de joves col·laboradors del Departament Educatiu del Museo Reina Sofía) conclou el seu primer trimestre de treball al Museu amb OPEN LAB, un esdeveniment públic per a joves basat en les accions Fluxus (pràctiques urbanes i lúdiques, performatives i, de vegades, irreverents) .

 

Durant l’esdeveniment es desenvolupen activitats relacionades amb peces de videoart de la col·lecció, performances i disfresses, versions analògiques de Twitter, jocs amb retroprojectors, microaccions, música i altres propostes en què l’aportació del públic és fonamental. Mitjançant aquestes connexions, i les que sorgeixin durant l’esdeveniment, Equip convida els i les joves participants a qüestionar les seves idees sobre el Museu i a construir una nova forma de relacionar-s’hi.

 

Equip s’estableix, així, com un punt de trobada entre el Museu i els i les joves interessats en establir relacions al voltant de l’art i la cultura contemporanis des d’una perspectiva crítica i creativa.

———-

Open Lab. Projecte Equipo
19  de desembre de 2015.
Museo y Centro de Arte Reina Sofía (Sala de Protocol, Edificio Nouvel). Ronda de Atocha, cantonada plaça Emperador Carlos V. 28012 Madrid.

Organitza: Museo y Centro de Arte Reina Sofía.
A càrrec de:
Activitat dissenyada per Equipo, projecte educatiu dirigit a joves d’entre 16 i 20 anys, que es reuneixen cada dissabte al seu espai, ubicat dins del Reina Sofía per repensar i crear museu.
Suport: Amb el mecenatge de Fundación Banco Santander.
———
Més informació:
http://www.museoreinasofia.es/actividades/open-lab

 

 

També publicat al Facebook

 

Imatges: com els textos utilitzats per redactar aquesta informació, les imatges d’aquesta publicació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels esdeveniments i equipaments esmentats.