25 setembre, 2019
Notícia

Los sonidos de la escuela rural. De la escucha activa a la creación colectiva

Projecte que sorgeix de la col·laboració entre la Fundación Cerezales Antonino y Cinia i el Colegio Rural Agrupado Ribera del Porma, que pretén estimular l'aprenentatge i l'experimentació sonora a través de l'estada en el CRA del músic i pedagog Luis Martínez Campo en col·laboració amb la pianista i compositora Hara Alonso i Juventudes Musicales de León.

Partint des d’una perspectiva local, el projecte busca experimentar amb el so des de la vivència, posant èmfasi en els processos de creació col·lectiva i relacionant-los amb les matèries troncals a través de tres conceptes clau: el paisatge sonor, l’oralitat i l’enregistrament sonor. Des de de una actitud d’escolta i col·laboració, el procés es guia entorn de tres preguntes: Com sonem nosaltres? Com sona el nostre entorn? Com sona el món?

 

El projecte es desenvolupa al llarg de tres cursos acadèmics, en horari lectiu, implicant l’alumnat del CRA, a les seves famílies i al professorat.

———-

Dates: Des de setembre de 2017 fins juny de 2020

CRA Ribera del Porma. Vegas del Condado, Santibáñez de Porma, Villaturiel i Santa Olaja de la Ribera (LLeó)

Organitza: Fundación Cerezales Antonino y CiniaColegio Rural Agrupado Ribera del Porma

A càrrec de: Luis Martínez Campo, Hara Alonso, Juan Luis García, Nadia Teixeira, María José Pavía, Isabel Alonso, Jaime Martínez, Susana Trigal, Celia Vizcaíno

Suport: Fundación Daniel & Nina Carasso (gràcies a ser seleccionat en la convocatòria CLAVES)

———-

Més informació:

fundacioncerezalesantoninoycinia.org/ciclos/los-sonidos-de-la-escuela-rural

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.