13 juny, 2013
Notícia

Marc de col·laboració entre Polièdrica i Estudis de Cas en Pedagogies Culturals (UB). Primers continguts

Durant el curs 2012-2013, s'ha creat un marc de col·laboració entre l'assignatura "Estudis de Cas en Pedagogies Culturals" conduïda per Aida Sánchez de Serdio (Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona) i "Polièdrica" per tal que un grup d'alumnes elabori una sèrie d'articles sobre estudis de cas per ser publicats en aquest node informatiu, centrat en les pràctiques culturals i artístiques educatives i comunitàries des d'una perspectiva de democràcia cultural.

La idea és que els/les alumnes dissenyin itineraris sobre les pràctiques col·laboratives i de mediació des de les polítiques culturals, les arts i la cultura, treballant durant el procés bibliografia relacionada i projectes associats a les disciplines escollides... Aquesta proposta de col·laboració ja comença a donar els seus primers resultats.

Aquesta setmana han tingut lloc a la Facultat de Belles Arts de la UB les sessions de presentació dels primers continguts desenvolupats pels i les alumnes de l’assignatura “Estudis de Cas en Pedagogies Culturals” que col·laboren amb Polièdrica. Durant aquesta sessió, s’han donat a conèixer alguns dels itineraris treballats, per exemple, sobre la relació entre arts i educació. Altres alumnes, en canvi, s’han estimat més crear nous articles per incorporar a itineraris ja existents, com ara el relacionat amb la performance.

 

Amb iniciatives com aquesta, Polièdrica es va incorporant com a eina d’aprenentatge i auto-aprenentatge en àmbits formatius com l’universitari, contribuint a vincular la teoria amb les pràctiques artístiques, mentre s’impulsen noves oportunitats per ampliar els continguts del node informatiu.

 

Esperem poder anunciar en breu la publicació d’algun dels articles d’aquest reforç universitari!

—–

Dates: Del 10 al 14 de juny de 2013.
Organitza: Facultat de Belles Arts (UB)-Assignatura “Estudis de Cas en Pedagogies Culturals” i Polièdrica.
A càrrec de: Aida Sánchez de Serdio (docent de l’assignatura) i Cristian Añó (Sinapsis, coordinació de Polièdrica).
Participa: Ariadna Donate, Maria Suazo, Irati Irulegui, Claudia Maldini, Judith Santamaria, Raquel Riba, Francesc Cabanach, Carlota Fuentevilla i Anna Gustems/ alumnat interessat a participar en la proposta de col·laboració de Polièdrica.

—–

Més informació:

poliedrica.cat/cerca/cat=article-divulgatiu

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.