22 Novembre, 2013
Notícia

Narracions col·laboratives: dues mostres

Dues exposicions que coincideixen en posar de relleu el potencial crític dels processos col·laboratius per generar narracions simbòliques alternatives, per construir l’esfera pública amb altres veus, per vincular-se al lloc. "Space of possibles", de Raquel Friera a UNZIP, i "Exercicis de memòria aplicada. Un intent de reconèixer el que és", de Tanit Plana i Laia Ramos al Museu Abelló.

“Space of possibles” (Raquel Friera)
Lloc: Dispositiu de Suport i Mediació de les Arts Visuals al Prat (UNZIP) del Prat de Llobregat
Dates: Del 26 al 31 de novembre de 2013

 

Raquel Friera, autora de “Space of possibles, explica:

 

“El projecte neix d’una exposició que vaig fer a Torre Muntadas l’abril passat en la què volia traslladar el projecte original, una instal·lació sonora a partir d’un recull de veus de dones amb l’objectiu de reclamar esfera pública realitzat a l’espai públic d’Estambul, a l’espai expositiu del Prat de Llobregat. Per reflexionar sobre aquesta translació, vaig involucrar a un grup de dones del Prat per tal que el projecte fet a Estambul fes de mirall i que, a partir d’ell, penséssim entre totes sobre la nostra situació a Catalunya (Space of possibles V.O.D).

 

 

“Exercicis de memòria aplicada. Un intent de reconèixer el que és” (Tanit Plana i Laia Ramos)
Lloc: Aparador del Museu Abelló de Mollet del Vallès, dins del cicle “De com convertir un museu en arena”, a cura d’Oriol Fontdevila.
Dates: Inauguració dijous, 28 de novembre de 2013, a les 18,30 h. L’exposició es pot veure fins al 16 de febrer de 2014.

Per a més informació, cliqueu aquí

 

L’ Oriol Fontevila, comissari del cicle De com convertir un museu en arena on s’inscriuen els “Exercicis de memòria aplicada de Tanit Plana i Laia Ramos, comenta: 

 

“Tanit Plana i Laia Ramos han realitzat un treball excepcional amb persones que van viure la Guerra Civil a Mollet del Vallès: se les ha convidat a sumar-se a un procés de testimoniatge però, també, de reflexió a l’entorn de la representació d’esdeveniments històrics. Els testimonis han col·laborat en el procés de reconstrucció dels seus records en imatges i han actuat com a realitzadors de les fotografies. Així mateix, diferents veïns de Mollet han actuat com a figurants. El dia de la inauguració, es sumarà en aquest procés un exercici ritual de conciliació amb el passat, que comptarà també amb la participació dels testimonis i serà guiat per Rosaria Simone i Rosó Carreras, especialistes en constel·lacions familiars.”

 

 

També podeu seguir la informació al facebook de POLIÈDRICA