5 Desembre, 2014
Notícia

Pedagogies transversals: el circ social de l’Ateneu Popular 9 Barris

En el programa del curs de formació de formadors en circ social de l’Ateneu Popular 9 Barris es dibuixa una manera compartida d’entendre les pràctiques col·laboratives. És un programa formatiu plantejat des d’una pedagogia transversal, amb una aproximació interdisciplinària als coneixements i a les praxis, cohesionant diferents cultures de treball (la dels mestres i professors, la dels educadors i formadors, la dels artistes) de forma dinàmica i estimulant.

Ens sembla que la metodologia educativa que es planteja des del circ social es pot projectar sobre altres projectes i processos de gestió comunitària, afavorint la reflexió pràctica i la incorporació de nous sabers. Heus aquí la introducció que en fan a la seva web:

 

“L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ s’emmarca com una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa. Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ. La seva elaboració ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i s’ha realitzat en associació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan”.

 

Més informació: http://www.ateneu9b.net/noticies/curs-de-formacio-formadors

 

També publicat al nostre Facebook.