26 Setembre, 2014
Notícia

Poble Sec Connection

A més de la seva presència a la xarxa, Polièdrica ocupa un lloc físic que es troba al barri del Poble Sec de Barcelona.

Avui volem aplicar una perspectiva de proximitat per situar alguns projectes dels què tenim coneixença i que, amb el seu dia a dia, enriqueixen l’univers de les pràctiques col·laboratives, autogestionades i de proximitat al barri.

Si no hi sou comptats, si us plau, feu-nos-ho saber perquè us tinguem situats!

 

ASSEMBLEA DE BARRI DE POBLE SEC
Les assemblees de barri són resultat directe de les comissions, col·lectius i grups de treball forjats durant el moviment del 15M i de l’Acampada Barcelona. La del Poble Sec és una de les més de 20 assemblees de barri barcelonines. El seu lema a Twiter és: “El Poble Sec pren la paraula x al suport mutu i la desmercantilització del barri! Autoorganitzem-nos en l’assemblea!”.

———–
http://assemblea.barripoblesec.org/
assembleapoblesec@gmail.com
Facebook:  www.facebook.com/noelfemservir?fref=ts
Twitter: @barripoblesec
———–

 

ATENEU ANARQUISTA DEL POBLE SEC
L’Ateneu Anarquista del Poble Sec va obrir les seves portes al barri el juliol de 2013, en un local petit als límits fronterers de la ciutat (al c/ Creu de Molers, 86). A poc a poc i amb la lletra que tenim, estem engegant-lo. De forma permanent,  es fa un sopador mensual i cada dimecres per la tarda es realitza el taller de dibuix i pintura. Alguns vespres amb xerrades, presentacions de llibres o actes proposats per indivídues i col·lectius externs. Si tens o teniu una proposta, fes-nos-la saber!: una de les raons de ser de l’Ateneu és crear un lloc per a individualitats i grups més o menys afins que el necessitin, que en vulguin fer un ús o que hi vulguin participar en el seu dia a dia (…)

Text procedent de la seva pàgina web.

———–
C/ Creu dels Molers, 86.
http://ateneuanarquistapoblesec.noblogs.org/
———–

 

CENTRO DE CULTIVOS CONTEMPORÁNEOS DEL BARRIO
El Centro de Cultivos Contemporáneos del Barrio es un espacio donde lo frívolo y lo serio se mezclan sin distinguirse. Donde  utilizar prácticas y herramientas del mundo de la producción cultural y aplicarlas a problemas de primera necesidad dentro del contexto del barrio de Poble-Sec (…)

Text procedent de la seva pàgina web.

———–
C/ de la Puríssima Concepció, 28
http://centrodecultivoscontemporaneosdelbarrio.wordpress.com/que-es-cccb/
———–

 

LA BASE. Ateneu cooperatiu del Poble Sec
La Base és un projecte que parteix de la necessitat que algunes persones sentim de dotar-nos de força material autònoma als barris, de reconstruir la constel·lació d’infraestructures autogestionades que els barris de Barcelona van tenir durant el primer terç del segle XX – cooperatives de consum, ateneus, seus sindicals, escoles racionalistes, publicacions… –conformant una increïble força revolucionària (…)

Text procedent de la seva pàgina web.

———–
C/ Hortes, 10
http://www.labase.info/
———–

 

RAONS PÚBLIQUES
Raons públiques és una associació d’urbanisme que treballa en l’àmbit de l’educació, l’arquitectura i la participació ciutadana. El nostre equip interdisciplinar desenvolupa projectes integrals a diferents escales, caracteritzats per la implicació de les persones en la concepció, la transformació i la gestió del seu entorn (…)

Text procedent de la seva pàgina web.

———–
Carrer de la Concòrdia, 30.
http://raonspubliques.org/
———–

 

TALLER DE FICCIÓ. Repesant Poble Sec amb imatges i sons
Al Taller de Ficció del Poble Sec investiguem, partint de la projecció audiovisual, quin passatge pertoca establir entre el barri on vivim i el treball de la ficció –el qual, segons Jacques Rancière, consisteix a “establir relacions noves entre les paraules i les formes visibles, la paraula i l’escriptura, un aquí i un allà, un aleshores i un ara”. Per això, en relació amb diversos espais del Poble Sec on es localitza alguna mena de desacord polític, mirem com emprar sons i imatges per tal de repensar-los i introduir-hi un sentit comú i –a la vegada– polèmic (…)

Text procedent de la seva pàgina web.

———–
http://tallerdeficcio.wordpress.com/_
tallerdeficcio@gmail.com
———–

 

També publicat al nostre Facebook

 

Imatges: les imatges i fotos dels projectes i dels espais utilitzades en aquesta informació estan publicades a les seves respectives pàgines web i/o facebook.