10 Juny, 2014
Notícia

Producció d'interaccions Joventut-Art

Més enllà del context educatiu reglat al qual, atès el síndrome expositiu de final de curs, ens hem acostat aquestes darreres setmanes, les interaccions entre les pràctiques artístiques i la població juvenil semblen obrir un camp de possibilitats i problemàtiques força diferents.

Per això ens ha semblat interessant contraposar dues maneres d’apropar la creació artística a la joventut: d’una banda, el projecte Sense Filtres, una proposta artística impulsada per l’equip de professionals del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Terrassa; d’altra banda, el Encuentro educación + jóvenes organitzat pel Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid.

————————

16 de juny. Projecte Sense FiltresPresentació dels projectes desenvolupats.

Aquest és un projecte transversal desenvolupat a partir del context de treball de cada un dels projectes i espais joves del Servei de Joventut de Terrassa que hi participen i vinculat al BaumannLab, el laboratori de creació jove del mateix Servei de Joventut.

L’objectiu és vincular joventut, creació i territori a partir de la participació dels i les joves en la formulació de propostes artístiques en format vídeo, videoclip, documental i altres per donar a conèixer els seus interessos, a més d’enfortir els lligams entre els diferents projectes del Servei de Joventut:

També hi participarà el col·lectiu Art Doules, amb la realització d’un projecte paral·lel, l’Inalambrik, que serà un mitjà d’intercomunicació entre els diferents espais de joves en els que es desenvoluparà el projecte Sense filtre per tal de generar un relat d’aquest procés.

+ info: web del Baumannlab

————————

21 de juny. Encuentros educación + jóvenes

Aquesta trobada reflecteix la manera com els professionals d’un equipament d’art com el Museu Thyssen-Bornemisza reflexionen sobre joves, creació i centres d’art, buscant espais on experimentar altres formes de relació amb els i les joves.

És una proposta de l’àrea d’educació del museu, amb diferents experts en l’acció educativa, on es convida a participar com a ponents a professionals de l’educació en museus com Natalia del Río (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Carlos Granados (Centro de Arte Dos de Mayo), Tonina Cerdá (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) o Mark Miller (Tate Modern y Tate).

+ info: web educathyssen

FOTOS: logos del projecte Sense Filtres i del Encuentro Educación + jóvenes extrets de les seves respectives pàgines web.

També publicat al nostre  Facebook