Polièdrica
QUÈ ÉS POLIÈDRICA

Som un node informatiu, de coneixement i debat.

 

Connectem realitats des d’una perspectiva ecosistèmica i entrellacem continguts a partir de tres eixos:

 

   • comunitats educatives
   • pràctiques comunitàries
   • espais i institucions

 

Ens centrem en les pràctiques culturals i artístiques educatives i comunitàries que responen a una perspectiva de democràcia cultural.

 

 

A què parem atenció

 

A les persones i comunitats (agents, entitats, equipaments, institucions i administracions) que fan possible l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari.

 

Als punts de vista, reptes, idees i continguts que defineixen el debat crític i emmarquen les accions que es desenvolupen en aquest ecosistema.

 

A les accions que construeixen aquest ecosistema cultural-educatiu-comunitari: programes, projectes, tallers, cursos i altres propostes formatives, jornades, congressos, seminaris, recerques, convocatòries, premis, festivals, exposicions i documents publicats.

 

A totes les disciplines i pràctiques artístiques i culturals quan aborden aquesta intersecció cultura-educació-comunitat.

 

Als contextos de treball on es fa efectiva la transversalitat entre àmbits.

 

Als llocs on passen les accions: des dels barris, equipaments i espais de les ciutats fins a l’àmbit rural, entre d’altres.

 

 

Què fem

 

Difonem informació, articles d’opinió i divulgatius, reportatges, entrevistes, glossaris i editorials.

 

Tenim cura de l’agenda d’activitats relacionades amb les pràctiques que ens ocupen.

 

Mantenim i compartim un arxiu que recull i fa accessibles, de manera categoritzada, les més de 1.000 referències publicades a Polièdrica des del 2013 fins a l’actualitat.

 

 

Com ho fem

 

Treballem des d’una perspectiva de treball en xarxa, cercant la imbricació amb l’ecosistema i els seus agents per construir un espai comú de representació.

 

Avancem cap a l’articulació comunitària, impulsant una construcció col·lectiva del projecte i de les seves línies editorials.

 

Volem assolir la sostenibilitat del projecte, generant retorn social i la implicació de Polièdrica amb l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari.

 

 

Per què ho fem

 

Per posar de relleu l’existència d’un marc comú on les pràctiques relacionades amb cultura-educació-comunitat conformen un ecosistema transversal.

 

Per potenciar la difusió en l’esfera pública d’aquest ecosistema cultural-educatiu-comunitari i col·laborar en el seu reconeixement social.

 

Per demostrar que:

 

 • No només existeix, ni és majoritària, una cultura basada en el consum i/o les industries culturals i de l’entreteniment. 

 

 • Existeix tot un ecosistema cultural-educatiu-comunitari on les persones són les protagonistes actives d’una democràcia cultural que es fa efectiva des de la cooperació i el treball en xarxa.
HISTÒRIA

Polièdrica neix l’any 2012 en el marc de les accions que acompanyen el LABmediació, el programa de mediació del CA Tarragona (Centre d’Art de Tarragona), com a resultat del mandat que tenia en qualitat de centre especialitzat en art i mediació. L’objectiu inicial de Polièdrica estava orientat a la difusió de les pràctiques artístiques comunitàries i/o educatives, de manera divulgativa i en relació amb institucions on es despleguen vincles de proximitat amb el territori.

 

Polièdrica manté la seva plena activitat fins l’any 2016. El 2017 es planteja un procés de reflexió que cristal·litza en un seguit de canvis estratègics, i en la renovació del funcionament i usabilitat de la pàgina web. L’objectiu últim dels canvis incorporats està relacionat amb el repte de generar una intersecció amb més sentit i utilitat per a l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari i per als seus agents. En aquesta línia, el reconeixement de la tasca de Polièdrica i l’augment en la percepció de la seva utilitat contribueixen a garantir la seva autonomia, pluralitat i sostenibilitat.

COMUNITAT POLIÈDRICA

En construcció

CRITERIS EDITORIALS

En construcció

EQUIP

POLIÈDRICA

Projecte impulsat per Sinapsis

 

Coordinació editorial i projecte:

Cristian Añó

Creació i coordinació de continguts:

Helena Migueiz

 

WEB
Disseny:

Míriam C. Cabeza

Programació:

Daniel Cecilia

TRANSPARÈNCIA

En construcció