Polièdrica
QUÈ ÉS POLIÈDRICA

Som una plataforma de comunicació, un node informatiu de coneixement i debat al voltant de pràctiques culturals i artístiques vinculades a contextos educatius o comunitaris que responen a una perspectiva de proximitat i democràcia cultural. Connectem realitats des d’una perspectiva ecosistèmica, entrellaçant els continguts a partir de tres eixos: Comunitats educatives, Pràctiques comunitàries i Espais i institucions.

 

 

 

A QUÈ PAREM ATENCIÓ?

 

# A les persones i comunitats (agents, entitats, equipaments, institucions i administracions) que fan possible l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari.

 

# Als punts de vista, reptes, idees i continguts que defineixen el debat crític i emmarquen les accions que es desenvolupen en aquest ecosistema.

 

# A les accions que construeixen aquest ecosistema cultural-educatiu-comunitari: programes, projectes, tallers, cursos i altres propostes formatives, jornades, congressos, seminaris, recerques, convocatòries, premis, festivals, exposicions i documents publicats.

 

# A totes les disciplines i pràctiques artístiques i culturals quan aborden aquesta intersecció cultura-educació-comunitat.

 

# Als contextos de treball on es fa efectiva la transversalitat entre àmbits.

 

# Als llocs on passen les accions: des dels barris, equipaments i espais de les ciutats fins a l’àmbit rural, entre d’altres.

 

 

 

QUÈ FEM?

 

# Difonem informació, articles d’opinió i divulgatius, reportatges, entrevistes, glossaris i editorials.

 

# Tenim cura de l’agenda d’activitats relacionades amb les pràctiques que ens ocupen.

 

# Mantenim i compartim un arxiu que recull i fa accessibles, de manera categoritzada, les més de 1.000 referències publicades a Polièdrica des del 2013 fins a l’actualitat.

 

 

 

COM HO FEM?

 

# Treballem des d’una perspectiva de treball en xarxa, cercant la imbricació amb l’ecosistema i els seus agents per construir un espai comú de representació.

 

# Avancem cap a l’articulació comunitària, impulsant una construcció col·lectiva del projecte i de les seves línies editorials.

 

# Volem assolir la sostenibilitat del projecte, generant retorn social i la implicació de Polièdrica amb l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari.

 

 

 

PER QUÈ HO FEM?

 

# Per posar de relleu l’existència d’un marc comú on les pràctiques relacionades amb cultura-educació-comunitat conformen un ecosistema transversal.

 

# Per potenciar la difusió en l’esfera pública d’aquest ecosistema cultural-educatiu-comunitari i col·laborar en el seu reconeixement social.

 

# Per demostrar que: No només existeix, ni és majoritària, una cultura basada en el consum i/o les industries culturals i de l’entreteniment. / Existeix tot un ecosistema cultural-educatiu-comunitari on les persones són les protagonistes actives d’una democràcia cultural que es fa efectiva des de la cooperació i el treball en xarxa.

HISTÒRIA

Polièdrica neix l’any 2012 en el marc de les accions que acompanyen el LABmediació, el programa de mediació del CA Tarragona (Centre d’Art de Tarragona), com a resultat del mandat que tenia en qualitat de centre especialitzat en art i mediació. L’objectiu inicial de Polièdrica estava orientat a la difusió de les pràctiques artístiques comunitàries i/o educatives, de manera divulgativa i en relació amb institucions on es despleguen vincles de proximitat amb el territori.

 

Polièdrica manté la seva plena activitat fins l’any 2016. El 2017 es planteja un procés de reflexió que cristal·litza en un seguit de canvis estratègics, i en la renovació del funcionament i usabilitat de la pàgina web. L’objectiu últim dels canvis incorporats està relacionat amb el repte de generar una intersecció amb més sentit i utilitat per a l’ecosistema cultural-educatiu-comunitari i per als seus agents. En aquesta línia, el reconeixement de la tasca de Polièdrica i l’augment en la percepció de la seva utilitat contribueixen a garantir la seva autonomia, pluralitat i sostenibilitat.

COMUNITAT POLIÈDRICA

El nostre agraïment i reconeixement a la comunitat cofinançadora de Polièdrica:

 

A Bao A Qu   Aida Sánchez de Serdio   Aina Bausà Medrano   Ainhoa Artxanko Mantxo   Amparo M. Díaz   Àngel Garau Dueñas   Anna Recasens   Rachel Fendler   Antònia del Río Ferrer   Antonio Alcántara   Azucena Lozano Iriondo   Carla Fontanella Laguna   Carles Giner Camprubí   Carlos Almela   Carme Mayugo   Carmen Arrufat   Cèlia del Diego   ColaBoraBora   COPYLOVE   Cristina Castells   David Mozas Benítez   Dolors Juarez Vives   Eduard Arderiu   El Xiringuito Teatre i Comunitat   Eva Morales   Experimentem amb l’ART   Fermín Soria   Forn de teatre Pa’tothom   Helena Febrés   Indigestió   Iñigo Larrieta   Irene Llàcer Sancho   Isaac Sanjuan   Isabel Barios Ibars   José Luís González   Jara Blanco   Jaume Sans i Vellvehí   Javier Rodrigo   Jesús Poza López   Joan Gener Barbany   Joan Ivern Magañà   Joan Vila Puig Morera   Jordi Baltà   Jordi Boldú   Jordi Lafon Guerrero   Jordi Pascual   Jordi Ferreiro   José Antonio Delgado García   Josep Mª Aragay   Judit Vidiella   Laia Campañà   Laia Solé Coromina   Lalalab   Lídia Dalmau Lluís   Lluc Mayol   Mar Arza   Mar Roig Sarrió   Marta Ardiaca   Marga Julià   María Maggi   María Teresa Rubio Jiménez   Mercè Ubalde   Miquel Valls   Miquel Àngel Prieto   Miquel Tebar   Montserrat Tort   Nicolás Barbieri   Núria Alcober   Olga Taravilla Baquero   Pep Guasch   Pep Montes   Pilar Cruz   Quim Pons Estrada   Ramon Parramon   Rita Andreu   Sandra Arnau Masdeu   Senen Roy i Català   Sergio Lago   Silvia Borrell   Thomas Louvat   Vanessa Tedejo Farré   Víctor Lobo

CRITERIS EDITORIALS

En construcció

EQUIP
POLIÈDRICA

Projecte impulsat per Sinapsis

Coordinació editorial i projecte:
Cristian Añó

Creació i coordinació de continguts:
Helena Migueiz


WEB

Disseny:
Míriam C. Cabeza

Programació:
Daniel Cecilia
TRANSPARÈNCIA

En construcció