3 Octubre, 2014
Notícia

Tres jornades que promouen la implicació social de la pràctica artística i cultural

Octubre comença amb molta oferta formativa per als professionals de la cultura. Tres propostes comparteixen el compromís i la voluntat d'implicació i transformació. Al mateix temps, totes tres presenten posicionaments diferenciats i, en alguns aspectes, en contradicció. Si més no, aquesta varietat en l'oferta dóna testimoni de com la necessitat de construir estratègies més clares del què ha de ser el retorn social des de la cultura està significant el reconeixement d'unes practiques artístiques i culturals que, fins fa poc, es consideraven subalternes.

JORNADES PER A QUI TREBALLEM? COMUNITAT, PARTICIPACIÓ I NOUS PÚBLICS
Jornades Professionals / 17ª Fira Mediterrània de Manresa

“En un context com l’actual -de profundes transformacions socials i econòmiques- nombroses veus es plantegen quin ha de ser el paper de la cultura i si aquesta pot respondre d’una forma encara més àmplia a les necessitats de la societat. Les jornades Per a qui treballem? Comunitat, participació i nous públics volen servir d’ajuda als professionals de la cultura per ampliar visions i perspectives, mostrant projectes d’èxit i promovent la reflexió constructiva” (text procedent de la seva web).

Dins de la programació, destaquem els projectes d’arts comunitàries seleccionats per tal de mostrar el poder transformador de la cultura: BIG BAND BASKET BEAT BARCELONA / J. CORTÉS – ALTA REALITAT / TIRABOL / TRANSFORMAS / XAMFRÀ.

Programa

—————
Del 9 al 12 d’octubre
Casa Lluvià. C/ Arquitecte Oms, 5. Manresa
Iniciativa privada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, Caixa Manresa i la col·laboració de diverses entitats manresanes i patrocinadors.
—————
Més informació: http://www.firamediterrania.cat/

 

FÒRUM D’ART PER LA MILLORA SOCIAL
Jornades de debat, reflexió i treball al voltant de la realització de projectes culturals d’intervenció social

El fòrum inclou taules rodones, com les moderades per Glòria Picazo (Centre d’Art La Panera de Lleida) sobre l’art com a motor de canvi social o l’experiència dels artistes en relació a la qualitat del projectes; tallers pràctics, entre els quals un sobre metodologies i un altre sobre l’avaluació dels projectes artístics d’intervenció social; presentació de projectes i actuacions. 

Programa

—————
22-23 d’octubre
CAIXAFORUM Barcelona
Obra Social “La Caixa”
—————
Més informació: http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/arteparalamejorasocial_ca.html

 

ENCUENTRO INTERNACIONAL “ARTE Y NUEVAS FORMAS DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA”

“El congreso internacional Arte y nuevas formas de participación ciudadana pretende reunir durante unos días a expertos del ámbito académico, artistas y colectivos que se han ocupado de estas nuevas formas de producción artística participativa. Nuestra intención es que pueda convertirse en un espacio capaz, no solo de generar conocimiento abstracto, sino de favorecer dinámicas dialógicas entre todos los agentes que configuran el ámbito de la producción artística contemporánea” (texto procedente de su web).

Programa

—————
30-31 de octubre
Facultad de Bellas Artes. Universidad Politécnica de Valencia.
Organiza: Universidad Politécnica de Valencia con el apoyo del Ministerio de Economía y Competitividad (Gobierno de España) y la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
—————
Más información: http://arteyparticipacion.blogs.upv.es/

 

També publicat al nostre Facebook

 
Imatges: procedents de les pàgines webs dels esdeveniments esmentats