1 Octubre, 2014
Notícia

Xarxa, auto-gestió, perifèries i ruralitats

Formes de gestió/intervenció assajades des de la ciutadania en relació al territori, que trenquen la clàssica dicotomia entre entorn urbà i rural, des de la reflexió per a la transformació, des de l’organització en xarxa, l’intercanvi i l’auto-gestió.

JORNADA AGROPERIFÈRICA 
Una reflexió sobre el territori i els seus imaginaris des de l’art i l’educació.

Aquesta jornada, teòrica i participativa, clourà l’exposició Agroperifèrics al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí sobre l’autogestió als assentaments informals, com les hortes periurbanes, i la seva representació visual.

La jornada inclourà ponències, debats i presentacions amb l’objectiu de convertir la sala d’exposicions en un lloc de trobada i diàleg entre públic, artistes i col·lectius que hagin treballat o tinguin interès pels efectes de l’era postindustrial en el territori.

————-
4 d’octubre
Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
L’Espluga de Francolí (43440)
Tel. 977 87 05 76
jpuig@museuvidarural.cat
————-
Més informació: 
https://agroperiferics.wordpress.com/2014/09/26/jornada-agroperiferica-al-museu-de-la-vida-rural/

 

REDSOPA
Reformulando la noción de patrimonio en red.

“Los nuevos patrimonios son emergentes y se escapan del cajón de los bienes de explotación capturados por las industrias culturales” 
(fragmento del artículo Lo que se cuece y enriquece publicado en su bloc por Carla Boserman, documentadora y relatora gráfica, con motivo del sOpA 2014).

sOpA, el Congreso Internacional de Educación y Socialización del Patrimonio dedicado al medio rural, sostiene y se sostiene en una red, redsopa, concebida como una “plataforma de proyectos y análisis constructivo+participativo”. Esta red está dotada de un Radar, que permite localizar los proyectos y propuestas presentados en el sOpA, y que se puso en práctica durante su segunda edición, celebrada en setiembre de 2014.

——————
Más información: 
http://redsopa.org/
—————— 

 

MASOVERIA URBANA
Una alternativa auto-gestionada a la hipoteca o el lloguer des de l’intercanvi.

El grup MULA (Masoveria Urbana per la Llar alternativa) neix l’any 2012 per establir un projecte d’habitatge alternatiu (al lloguer i a la tinença de propietat), mitjançant la masoveria urbana al barri de Can Baró de Barcelona.

Tal i com expliquen a la seva web, “el contracte de Masoveria Urbana és un mitjà perquè pisos i cases buides o en desús puguin ser aprofitats com a habitatges dignes per a persones que ho necessitin. Per tant també es poden utilitzar per dur a terme projectes socials que ens ajudin a organitzar alternatives al sistema actual”.

—————–
Més informació: 
http://masoveriaurbana.wordpress.com/page/2/
—————–

 

També publicat al nostre Facebook

 
Imatges: procedents de les pàgines webs dels esdeveniments i projectes esmentats.