29 novembre, 2021
Notícia

天马行空 TIAN MA XING KONG 2021-2022

2ª temporada d'aquest projecte de mediació intercultural de Conde Duque, articulat a partir de tallers, accions comunitàries i trobades amb famílies xineses del barri de Malasaña de Madrid als espais del centre de cultura.

Aquesta és la 2ª edició de la sèrie d’accions que s’organitza des del Conde Duque per a i des de la comunitat xinesa en el marc d’un projecte de mediació intercultural a través dels llenguatges performatius i l’art contemporani. Una iniciativa per establir el contacte i el vincle directe amb el veinat xinés del barri on es situa el centre cultural (el barri d’Universidad, també conegut com a Malasaña), teixint xarxes amb aquestxs veïns i veïnes i les seves organitzacions.

 

La proposta es desenvolupa a partir de tallers, accions comunitàries i trobades amb les famílies xineses del barri, plantejats i organitzats col·lectivament per la directora del projecte Xirou Xiao (artista, educadora i investigadora, mediadora intercultural i artística), juntament amb altres líders naturals del veïnat (filles i mares d’origen xinès) i les seves col·laboradores ​​Shishi Zhu, Haifen Ye i Winnie He. En aquesta 2ª temporada, es potenciarà el nucli del projecte que està enfocat en les relacions familiars i els vincles emocionals, fomentant les autonomies des de dins i entenent el projecte com un co-aprenentatge de què i com és ser una jove, una dona, una mare i una filla d’origen xinès a Madrid.

 

天马行空 (Tiān Mǎ Xíng Kōng) és un chengyu (frase idiomàtica) que en xinès significa «un cavall celestial que vola pel cel». Una metàfora d’imaginació abundant i creativitat espontània sobre la valentia de creuar les regles imposades i la capacitat de fantasejar, imaginar, desitjar i crear des de perspectives alternatives. És una fantasia situada.

 

El pla de treball es divideix en les següents fases:

 

Fase 1


Octubre 2021 – Gener 2022

En aquesta fase es treballaran les estratègies de la mediació intercultural amb el propi equip (mares i filles) del projecte i les mares interessades de la 1ª temporada (com el grup motor), amb l’objectiu de fomentar les autonomies de les mares xineses.

Sessió de presentació


Desembre 2021

Presentació de 2ª temporada de Tiān Mǎ Xíng Kōng amb projecció del vídeo i activitat participativa.

Fase 2


Març – Maig 2022

Realització presencial dels tallers, accions comunitàries i trobades amb les famílies xineses als espais del Conde Duque. Tenint en compte les pròpies programacions culturals del centre —residències artístiques, exposicions, espectacles, altres activitats educatives—, també s’obrirà la possibilitat d’establir col·laboracions puntuals per a, d’aquesta manera, afavorir que les famílies xineses s’apropin a altres activitats culturals més enllà d’aquest projecte.

 


 

Dates: D’octubre del 2021 a maig del 2022
Conde Duque. C/ Conde Duque 11. 28015 Madrid

Sessió de presentació: 11 de desembre, de 17 a 19h a la Sala d’Actes Condeduque (inscripció prèvia fins al 8 de desembre)

Organitza: Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque
A càrrec de: Xirou Xiao/Directora del projecte; Shishi Zhu, Haifen Ye i Winnie He/Col·laboradores
Participa: Filles i mares d’origen xinès; mares interessades de la primera temporada/Grup motor; famílies xineses
Més informació i inscripcions: condeduquemadrid/tianmaxingkong-2021-2022

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes sobre mediació a institucions d’art 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.