10 maig, 2022
Notícia

15M | Llibres de família

Taller de fanzine amb perspectiva intercultural dirigit a joves per crear amb les artistes Xirou Xiao i Emily Sun un llibre de família col·lectiu a l’Espai Avinyó de Barcelona en el marc del Dia Internacional de les famílies.

L’Espai Avinyó, referent pel que fa a la programació d’activitats culturals des d’una perspectiva intercultural a Barcelona, planteja aquest taller de fanzine partint de la idea del “Llibre de família” com arxiu de la història familiar, però també un testimoniatge viu de les transformacions del concepte de família.

 

En el marc del 15 de maig, Dia Internacional de les famílies, es proposa una activitat dirigida especialment a joves de diverses diàspores i amb bagatges migratoris i culturals diversos de la mà de les artistes i educadores d’origen xinés Xirou Xiao (Cangrejo ProLiwai Acción Intercultural, Red de Diáspora China en España i projecte de mediació artística per a famílies xineses Tian Ma Xing Kong) i Emily Sun (artista-en-residència a La Parceria i col·laboradora del projecte Tian Ma Xing Kong).

 

El taller vol reflexionar sobre les següents qüestions: Com podem reconstruir les memòries de la diàspora i la migració que han afectat les transformacions a les famílies de bagatges migratoris diversos? Quin tipus d’històries poden explicar o ocultar les imatges del nostre arxiu familiar? Com, des de la creació artística, es poden generar, recuperar, protegir i traçar les diferents interseccions entre les trajectòries migratòries i les familiars?

 

Els i les participants poden portar una o més còpies de fotos familiars per participar en la creació d’un llibre de família col·lectiu. El marc familiar és lliure d’interpretació: família de sang, triada, adoptada, entre altres.

 

 

Xirou Xiao

 

Jove artista nascuda a la Xina i amb base a Madrid des de 2013. Doctoranda a la Facultat de Belles Arts de la UCM. Treballa com a/r/tógrafa (artista+ educadora+investigadora), també és performer, productora i mediadora artística i intercultural.

 

Creadora i directora de la Companyia de Performance Cangrejo Pro, co-fundadora de Liwai Acción Intercultural, coordinadora de la Red de Diáspora China en España i del grup motor de Joves Artistes d’Origen Xinès a Madrid, a més de dirigir el projecte de mediació artística per a famílies xineses Tian Ma Xing Kong.

 

Emily Sun

 

Artista, educadora i escriptora xinesa-nord-americana de Colorado radicada a Madrid. Va estudiar Estudis Ètnics a la Universitat Brown i ha treballat en didàctica en museus i com a professora d’idiomes. Les seves últimes recerques exploren les memòries de la diàspora a través de llenguatges sonors i processos col·laboratius.

 

És artista-en-residència amb Galaxia La Perla a l’Associació Cultural La Parceria, on desenvolupa programació lúdica i artística per a joves migrants, i col·laboradora del projecte Tian Ma Xing Kong. També desenvolupa accions culturals com a part del Grup de Joves Artistes d’Origen Xinès a Madrid.

 

 

Dates: 12 de maig
De 17,30h a 20,30h. Casal Transformadors. Ausiàs Marc, 60. 08010 Barcelona
Organitza: Espai Avinyó
A càrrec de: Xirou Xiao i Emily Sun
Dirigit a: Joves de diverses diàspores i amb bagatges migratoris i culturals diversos
Col·labora: Liwai Acción Intercultural i Punt Info Jove Eixample
Més informació: ajuntament.bcn/bcnacciointercultural/espai-avinyo/15m-llibres-de-familia

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives per construir narratives plurals pel diàleg intercultural

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.