16 abril, 2021
Notícia

2 horas y 20 minutos a 20 metros de profundidad

Projecte editorial de col·laboració del CA2M amb l'IES Europa de Móstoles (Madrid) sobre la idea d'un arxiu col·lectiu a partir de la biblioteca del centre d'art i de les possibilitats de l'autoedició i els fanzines.

Aquest projecte de col·laboració és la continuació del dut a terme durant el curs 2019-2020 per a crear un arxiu de publicacions d’art amb els i les alumnxs d’arts del IES Europa (Móstoles, Madrid) i investigar les possibilitats de l’autoedició a partir dels fons descartats de la Biblioteca del Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M). Els llibres, catàlegs i fanzines d’aquests fons van viatjar fins a les aules de l’institut i allí el projecte es va materialitzar en un programa de tallers i trobades amb artistes per a construir el mobiliari d’aquesta biblioteca i imaginar altres maneres possibles d’activar-la.

 

El projecte es va veure truncat pel confinament imposat per la Covid-19 tot i que, a la distància, des del centre d’art es va continuar desenvolupant la idea. Amb aquest objectiu, es va convidar Andrea Galaxina (historiadora de l’art, fanzinera i fundadora de la microeditorial Bombas para Desayunar) a desenvolupar una proposta per enviar als i les alumnxs d’arts de l’institut. El resultat, Editar con nada, un fanzine a tall de tutorial per pensar en les possibilitats creatives de l’autoedició.

 

L’objectiu per al curs 2020-2021 és crear una biblioteca a partir d’aquests i altres fons i reflexionar amb els i les alumnxs d’arts de l’institut sobre el concepte d’arxiu col·lectiu, qüestionant les lògiques d’una biblioteca per generar un nou relat i desenvolupar noves possibilitats des de la creativitat i la resistència. Amb això es vol acostar la creació contemporània a les aules, establint nous llaços de col·laboració entre departaments i institucions d’art i educatives.

 


 

Dates: Curs escolar 2020-2021
Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M). Avda. Constitución 23. 28931 Móstoles (Madrid)
Organitza: CA2M
Dirigit a: Joves de 16 a 21 anys
Participa: Andrea Galaxina/Creadora de la guia per fer fanzines Editar con nada
Col·labora: IES Europa (Móstoles, Madrid)
Més informació: ca2m/2-horas-y-20-minutos-a-20-metros-de-profundidad

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes entre centres educatius i d’art de la Comunitat de Madrid

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.