5 octubre, 2021
Notícia

30 anys del MAMT Pedagògic

El MAMT Pedagògic (Tarragona) celebra el seu trentè aniversari amb una conferència del psicopedagog Francesco Tonucci, un curs de formació del professorat i activitats familiars.

El MAMT Pedagògic, el Servei Educatiu del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, celebra els 30 anys de la seva creació programant una sèrie d’activitats amb la conferencia del psicopedagog Francesco Tonucci  com a acte central.

 

El MAMT inicià el MAMT Pedagògic l’any 1991 amb la missió d’apropar l’art a les escoles, difonent i donant a conèixer les seves col·leccions a partir de propostes i activitats dissenyades per aprendre a mirar i a conèixer millor les obres i els i les artistes del Museu.

 

Al llarg de tots aquests anys el MAMT Pedagògic ha creat estratègies i preparat accions que han convertit el Museu d’Art Modern de Tarragona en un lloc de participació adreçat als diferents públics on poder apropar-se per observar, mirar, aprendre, imaginar i pensar a través del patrimoni artístic.

 

Les activitats programades són:

 

 

> Conferència de Francesco Tonucci: Museo y Escuela: ¿Un diálogo posible?

 

Conferència del psicopedagog Francesco Tonucci acompanyat per la pedagoga de l’art i Catedràtica d’Art i Educació de la Universitat de Girona, Roser Juanola.

 

La conferencia abordarà la relació entre la infància i l’art. Com es desenvolupa i es perd l’expressió artística i la relació de les nenes i els nens amb l’art.  S’analitzarà la influència de l’escola i dels mestres en aquesta relació.

 

Es proposarà una reflexió al voltant de la relació museu i escola, presentant el museu com un laboratori d’aprenentatge i un espai on poder trobar estímuls sensorials, estètics i socioafectius, així com desenvolupar interessos i actituds en les nenes i els nenes i potenciar la seva creativitat.

 

Durant l’acte es presentarà el volum 14 de les actes de la XVII Jornada de Pedagogia de l’art i museus. InterArts/moviment, corporeïtat i so en la pedagogia de l’art, celebrada en format virtual el 27 de novembre de 2020.

 

 

> Silencis – Curs de formació del professorat

 

Organitzat per DadàBarcelonaSilencis_al Territori és un projecte global que vol, d’una manera pedagògica i filosòfica, establir la relació entre l’art i l’educació actual a través del silenci.

 

Aquesta formació serà conduïda per diferents artistes/formadorxs que presentaran un treball a partir de la lectura/interpretació de  la col·lecció del MAMT, dirigida a docents d’educació infantil i primària, i que s’impartirà en diferents sessions durant els dissabtes 23 d’octubre i 6 de novembre.

 

> MOVIMENT | Disciplina: Cos i moviment. Amb Anna Macau

 

 > SONORITAT | Disciplina: Sonora. Amb Ilaria Sartori

 

 > PRESÈNCIA | Disciplina: Teatre i performance. Amb Clara Manyós

 

> ALTERITAT | Disciplina: Plàstica i Artística. Amb Clàudia Valsells

 

 

> Activitats familiars

 

Dins del programa Descobrim el MAMT en família fins desembre s’organitzen diferents propostes dissenyades i conduïdes per Auriga Serveis Culturals. Cada activitat consta d’una visita i un taller didàctic d’una hora de durada.

 


 

Dates: D’octubre a desembre

 

> Conferència Francesco Tonucci

 

16 d’octubre a les 11,00h (Gratuit amb inscripció prèvia fins el 14 d’octubre)

 

Auditori de la Diputació de Tarragona. Pere Martell, 2. 43001 Tarragona. Amb retransmissió en streaming pels canals de la Diputació de Tarragona

 

> Formació professorat

 

4 sessions de 2h els dissabtes 23 d’octubre i 6 de novembre de 9,30 a 13,30h 

 

Inscripció prèvia (Preu matrícula: 25€). Museu d’Art Modern de Tarragona. Santa Anna, 8. 43003 Tarragona

 

> Activitats familiars

 

17 i 31 d’octubre, 14 i 28 de novembre, 12 i 19 de desembre. De 11,30 a 12,30h

 

Activitats gratuïtes amb reserva prèvia. Museu d’Art Modern de Tarragona

 

Organitza: MAMT Pedagògic (Servei Educatiu del Museu d’Art Modern de Tarragona)

 

Participa: Francesco Tonucci i Roser Juanola/Conferència; DadàBarcelona amb Anna Macau, Ilaria Sartori, Clara Manyós i Clàudia Valsells/Formació professorat; Auriga Serveis Culturals/Programa Descobrim el MAMT en família

 

 

Més informació: dipta/mamtpedagogic/30-anys-del-mamt-pedagogic

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Propostes formatives per a educadorxs a Tarragona


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.