22 juny, 2020
Notícia

Els drets culturals: Cap a una nova generació de polítiques públiques. Situació i compromisos d'Espanya amb la comunitat internacional

L'objecte d'aquest Informe de l'Observatorio Cultura y Comunicación (Fundación Alternativas) és proposar reflexions, orientacions i recomanacions perquè les polítiques culturals espanyoles aprofitin el potencial dels drets culturals, i més en concret del dret a participar en la vida cultural (DPVC).

Les polítiques culturals públiques que han arribat als nostres van sorgir a mitjan segle XX, després de la segona guerra mundial. Aquestes polítiques situaven al centre la defensa d’una visió de la cultura com a servei institucional i, més que reconèixer l’exercici de drets per part de la ciutadania, es caracteritzaven per tenir una certa concepció paternalista i protectora de la cultura. 

 

Així ho constaten Alfons Martinell (professor jubilat i director honorífic de la Càtedra Unesco “Polítiques Culturals i Cooperació” de la Universitat de Girona) i Beatriz Barreiro (professora titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universidad Rey Juan Carlos), autors d’aquest informe publicat per l’Observatorio Cultura y Comunicación (Fundación Alternativas).

 

Segueix llegint l’informe aquí

 


 

Data de publicació: Juny de 2020
Publica: Observatorio Cultura y Comunicación (Fundación Alternativas)
A càrrec de: Alfons MartinellBeatriz Barreiro/autors de l’informe
Més informació i enllaç a l’informe: fundacionalternativas.org/cultura-y-comunicacion/los-derechos-culturales-hacia-una-nueva-generacion-de-politicas-publicas-situacion-y-compromisos-de-espana-con-la-comunidad-internacional

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.