6 novembre, 2020
Notícia

A jugar al carrer! Llocs inacabats

Exposició de LaFundició al C.C Bellvitge-Gornal (L'Hospitalet, Barcelona) on es recullen projectes i pràctiques que comparteixen un enfocament centrat en la infància i l’adolescència per pensar la ciutat en la seva totalitat.

L’exposició organitzada per LaFundició ofereix una constel·lació de punts de referència per a encaminar-nos cap a una ciutat compartida, emprant el joc i l’experiència dels i les joves com a metodologia i eina transformadora pel que fa a com pensem i actuem en relació a les maneres d’habitar la ciutat.

 

D’una banda, es presenten exemples de diversos projectes i pràctiques que diferents comunitats han emprat per transformar els seus barris i adaptar-los millor a les seves necessitats, i de l’altra, una sèrie d’intervencions i processos actius que creen un espai perquè nens, nenes i joves donin forma a aquesta conversa. L’efecte acumulatiu d’aquests exemples, remarquen els organitzadors de l’exposició, ens recorda que aquest tipus de societat, aquesta forma de vida autoorganitzada que posa la vida al centre, segueix latent i amatent.

 

Un enfocament centrat en la infància i l’adolescència per pensar la ciutat en la seva totalitat, per enriquir la ciutat no només pels infants i les seves famílies, oferint estratègies per resistir la lògica dels mercats financers que domina la planificació i les decisions polítiques. En paraules de LaFundició, és als marges del “prohibit jugar a pilota” on comença la ciutat com a cosa compartida. “A jugar al carrer!” és el crit que marca el límit de la convivència entre els jocs infantils i les tasques de sosteniment de la vida a l’àmbit domèstic. 

 


 

Dates: Del 7 de novembre al 4 de desembre
Centre Cultural de Bellvitge-Gornal. Plaça de la Cultura, 1. 08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

A causa de les mesures de prevenció de la COVID-19, s’ha hagut de suspendre l’exposició en format presencial i s’està treballant per fer-la accessible virtualment.
Organitza: LaFundició (+++Anti-Modulor+++, processos, accions, relats i converses entorn a com habitem la ciutat) 
Suport: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya) i Creative Europe
Més informació: lafundicio.net/antimodulor/a-jugar-al-carrer-llocs-inacabats

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb pràctiques comunitàries amb infants i joves a l’espai públic

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.