4 maig, 2020
Notícia

"A quatre potes", una recerca de nyamnyam al barri de La Marina

Partint del cos de treball de "A quatre potes", un projecte al voltant de la noció de taula com a dispositiu, context i espai d’acció-disrupció, nyamnyam planteja una nova investigació i formalització en relació a les línies de treball del Graner i el context del Barri de La Marina de Barcelona.

Després de diverses etapes que han portat el projecte a prendre formats diversos com ara publicacions, intervencions, tallers, un programa de ràdio o un cicle d’exposicions, nyamnyam planteja una recerca per portar tots els continguts generats a allò performatiu, en un temps i espai comú. Es pretén generar un dispositiu escènic, que en ell mateix qüestioni nocions pre-establertes en els territoris de la dansa o el teatre en la seva formalització, en la línia del treball escènic anterior, 8.000 anys després (…)

 

En el pla conceptual, pretén activar idees que han ressonat durant tot el projecte i que s’alineen amb alguns dels eixos de treball del Graner, com l’artesania entesa d’una manera expandida, el gest com a (micro) acció política, la retroalimentació que posa en circulació lògiques pròximes a l’ecologia, i l’exploració dels imaginaris socials com a aliment per al pensament i la pràctica contemporània (…)

 

Partint d’aquest concepte de comunitat, i d’entendre la vida quotidiana com a part intrínseca de la práctica artística, el projecte es relaciona de manera directe amb el Barri de la Marina. En una lògica de teatre de quilòmetre zero, es treballa amb el que és local en la màxima extensió del terme, sigui amb els aliments, els relats, els materials, les persones o els microorganismes. S’han iniciat converses amb col·lectius del barri, centrant l’atenció en les veus joves que han estat menys escoltades en els processos de treball anteriors.
 
Aquest procés que es presenta el mes de juny al Graner, s’està portant a terme en diàleg amb la filósofa Laura Benítez, el dissenyador Pedro Pineda i el coreògraf Salva Sanchís, que des dels seus camps d’expertesa tenen en comú una clara tendència a desbordar les seves disciplines, cosa fonamental en aquesta investigació.
 

 
Dates: 2019-2020
Estrena juny de 2020 al Graner. Jane Addams 14-16. 08038 Barcelona
Organitza: Graner
A càrrec de: nyamnyam (Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez)

Col·labora: Laura Benítez, Pedro Pineda i Salva Sanchís
En el marc de: Convocatòria residència artistes associats Graner 2019
Suport: Isadora and Raymond Duncan Dance Research Center (Grècia) i Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) de Acción Cultural Española (AC/E).
Més informació: granerbcn/a-quatre-potes
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.