26 juliol, 2021
Notícia

Accions al barri

Taller dirigit a joves per construir un dispositiu mòbil i dinamitzar-lo amb el veïnat del barri del Raval (Barcelona) acompanyats per les cooperatives Impulsem i Voltes en el marc de l’exposició Urban Nature del CCCB.

Aquest taller de disseny i construcció d’elements per a nous usos de l’espai públic és una de les activitats que el Servei educatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ofereix aquest estiu a joves d’entre 18 i 21 anys. A més del disseny i construcció d’un dispositiu mòbil, la proposta inclou la seva dinamització amb veïns i veïnes a l’espai públic del barri del Raval de Barcelona on s’ubica el centre cultural, en concret als Jardins de Sant Pau del Camp i a la plaça Joan Corominas.

 

L’objectiu del taller és formar als i les participants en tècniques de diagnosi urbana, disseny i construcció d’elements, i dinamització comunitària. Amb l’acompanyament d’Impulsem (Centre d’educació, formació i iniciatives econòmiques alternatives) i Voltes (Cooperativa d’arquitectura) es donen eines per explorar, conèixer i reflexionar sobre l’espai públic i la seva transformació per facilitar les relacions humanes i culturals amb una visió comunitària i proposar millores a través del disseny col·lectiu. Una vegada construïts els elements dissenyats (elements mòbils relacionats amb la cultura, el joc i/o l’esport a l’espai públic), es posaran a prova mitjançant accions participatives en col·laboració amb altres entitats socioeducatives del barri.

 

Accions al barri és una de les activitats incloses dins de l’exposició Urban Nature, una instal·lació performativa del col·lectiu alemany Rimini Protokoll que posa el focus en la vida a les grans ciutats i que es pot veure al CCCB fins el setembre.

 


 

Dates: Fins el 23 de juliol
CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
A càrrec de: Cooperatives Impulsem (iniciativa social) i Voltes (arquitectura)
Dirigit a: Joves d’entre 18 i 21 anys
Participa: Entitats socioeducatives del barri del Raval de Barcelona
En el marc de: Exposició Urban Nature (CCCB)
Més informació: cccb.org/accions-al-barri

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb joves i ciutat

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.