22 març, 2022
Notícia

Activacions del Centro de Recursos de PLANEA

El Centro de Recursos de la Red de Arte y Escuela PLANEA (Fundación Carasso) proposa formacions per a l'activació dels recursos didàctics de la Col·lecció "Didácticas para un nuevo habitar" que aborden el camp ecosocial en relació a l'art contemporani i l'educació.

El Centro de Recursos de PLANEA Red de Arte y Escuela (Fundación Carasso) convoca un total de 13 formacions gratuïtes per a l’activació dels recursos didàctics de la Col·lecció “Didácticas para un nuevo habitar”. Aquestes propostes, que formen part també d’ANIDA01 –la revista digital de PLANEA, coeditada juntament amb Campo Adentro–, aborden la perspectiva ecosocial en relació a l’art contemporani i l’educació.

 

El conjunt de recursos es vincula amb el territori i la comunitat, promovent una mirada implicada en el món i interessada a habitar-lo d’una manera creativa, ètica i a la cerca d’un model de desenvolupament capaç d’integrar alternatives a l’hegemònic model d’explotació del planeta. Una mirada ecosocial que fomenta la imaginació política i pedagògica: la capacitat de crear i creure en altres possibilitats.

 

L’objectiu principal és donar a conèixer els recursos d’aquest espai de la Red PLANEA on trobar materials d’art i escola, així com resoldre els dubtes d’aplicació d’aquests materials mitjançant sessions de formació a través d’una plataforma virtual. Aquestes formacions, que pretenen presentar i mediar perquè siguin dutes als centres educatius, estan obertes a docents (sense caldre que el seu centre formi part de la Red) i altres professionalxs interessadxs en l’àmbit artísticoeducatiu.

 

 

Centro de Recursos de PLANEA

 

Espai de la Red de Arte y Escuela PLANEA (Fundación Carasso) que reuneix i impulsa materials com ara unitats didàctiques, recursos per a l’aula i bibliografia especialitzada dirigits a docents i professionals en qualsevol etapa educativa de l’educació formal. El seu objectiu és posar a la disposició de la comunitat educativa materials que serveixin per activar la pràctica artística en els processos de producció de coneixement i aprenentatges a l’escola.

 

Una part d’aquests recursos es genera en els processos amb els centres pilots de la Red, mentre que altres recursos artísticoeducatius s’incorporen a través de la participació de docents, mediadorxs, arteducadorxs o investigadorxs a les crides públiques de PLANEA sobre la base de problemàtiques pròpies del moment present i de les escoles.

 

 

Dates: Abril-maig (format virtual)
La convocatòria estarà oberta fins a 48 hores abans de cada formació | Places limitades a 10 persones per activació
Organitza: Centro de Recursos (PLANEA, Fundación Carasso)
Dirigit a: Docents i altres professionalxs de l’àmbit artísticoeducatiu
Més informació i inscripcions: redplanea.org/activaciones-centro-de-recursos

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb PLANEA Red de Arte y Escuela 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.