22 novembre, 2021
Notícia

Condicions de treball

Espai per pensar i debatre amb centres educatius, universitats, associacions i entitats en el marc de les exposicions del MACBA, les implicacions vitals, materials i conceptuals que comporta ser artista en una ciutat com Barcelona.

Les preguntes que mouen aquesta activitat educativa del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) fan referència a les coordenades que determinen el treball dels i les artistes. Un marc que va de l’esfera macro a la micro, des de la realitat pandèmica fins a la crisi ecològica, passant pel problema de l’habitatge a Barcelona, la precarietat laboral i les qüestions de classe, la incertesa pròpia del treball independent, l’economia de la visibilitat, la necessitat de mobilitat contínua i l’exigència d’innovació perpètua.

 

Aquest programa experimental –amb treballadorxs del MACBA, algunxs artistes participants en les exposicions i altres col·laboradorxs habituals– qüestiona, a partir d’una exposició del museu (en curs actualment En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual i Apunts per a un incendi dels ulls. Panorama 21), les relacions de la pràctica amb el context i les condicions de producció. Per això inclou tant visites a les exposicions amb els i les artistes com als seus espais de treball. A més, el projecte té la finalitat de construir un relat situat i parcial de les condicions de treball actuals a partir de l’experimentació des de la trobada, la imatge i l’elaboració d’un relat col·lectiu.

 

La proposta inclou una primera sessió al museu i una segona a l’espai de treball de l’artista, en un horari a determinar entre l’artista i el grup, que pot estar format per estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius, universitarixs, entitats i associacions.

 


 

Dates: D’octubre del 2021 a febrer del 2022
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia i horari a determinar entre l’artista i el grup, amb una primera sessió al MACBA i una segona a l’espai de treball de l’artista
Organitza: MACBA
Dirigit a: Secundària, batxillerat i cicles formatius. Universitarixs, entitats i associacions
A càrrec de: Cristina Celada, Marc Larré, Marc Vives i artistes participants en les exposicions en curs
En el marc de: Exposicions en curs (En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptualApunts per a un incendi dels ulls. Panorama 21)
Més informació: macba/exposicions-activitats/condicions-treball

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes educatius entorn de les arts visuals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.