17 febrer, 2022
Notícia

Al salir de clase: filmar para poder ver

Trobada per a docents organitzat per l'Àrea d'Educació del Museu Thyssen de Madrid amb la directora de documentals i educadora Pilar Álvarez per pensar sobre la idea del caos mitjançant l'audiovisual a través de l'art.

La comunitat de docents del projecte Musaraña, laboratori per a docents innovadorxs d’EducaThyssen (Museo Thyssen), proposa abordar en aquest taller el tema de la reconstrucció després del caos per tal de no ser espectadora, sinó agent del canvi. Què pot aportar el museu en aquest tema?

 

Partint de la idea de la importància de la mirada, en aquestes dues sessions (que sumen un total d’11h aprox.) a càrrec de Pilar Álvarez García (directora de documentals i educadora) s’analitzarà aquest tema des de l’audiovisual.

 

Què aporten les eines audiovisuals en l’aprenentatge dels i les alumnxs? Allò que es proposa és un apropament a les eines audiovisuals com a instruments pedagògics i detonants de pensament a partir del propi museu, i les obres que acull, aplicant en aquest context una mirada creativa.

 

Aquesta formació es dirigeix a docents interessats/des a repensar la seva pràctica educativa i a investigar com l’art pot estar present a les aules de diverses maneres.

 

 

MusarañaLaboratori per a docents innovadorxs

 

Comunitat de docents, educadorxs de museus i creadorxs interessats/des a investigar i buscar noves maneres de treballar entorn de l’art i l’educació. Aquesta iniciativa d’EducaThyssen, l’Àrea d’Educació del Museu Thyssen Bornemisza de Madrid, és també un espai compartit i un lloc de trobada entre museu i escola que s’ha anat definint com un espai de confiança i una xarxa de suport entre docents.

 

 

Dates: 26 i 27 de febrer

Sales del museu i taller d’EducaThyssen. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza: EducaThyssen (Museo Nacional Thyssen Bornemisza)
Dirigit a: Professorat
A càrrec de: Pilar Álvarez García (Escuela de Diseño Chavón, República Dominicana; EICTV, Cuba; LAV, Madrid)/Formadora
En el marc de: Musaraña
Més informació i inscripcions: educathyssen/musarana/al-salir-clase-filmar-poder-ver

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.