28 novembre, 2013
Notícia

"Amb l'hospital", una reflexió de Gloria Picazo

El treball en xarxa amb el context sanitari i el desenvolupament de pràctiques artístiques col·laboratives en relació amb institucions, equipaments i agents sanitaris són els protagonistes de l’article “Amb l’hospital”, publicat al suplement "Cultura/s" de La Vanguardia.

Escrit per Gloria Picazo, directora del Centre d’Art La Panera de Lleida, el text ens apropa als projectes de proximitat que el centre realitza amb el teixit social i el territori lleidatà. És habitual que els programes d’exposicions siguin la imatge més coneguda de l’activitat d’un equipament artístic, per això aquest article és una oportunitat per conèixer de primera mà com, al llarg dels anys, La Panera ha creat una xarxa de col·laboracions per investigar i produir processos de treball en la intersecció entre art i salut, entre context artístic i sanitari. Així ho introdueix la seva directora:

 

Aleshores el centre d’art esdevindrà un servei que permetrà a tota mena de col·lectius, mitjançant la creativitat i algunes de les pautes, eines i coneixements que fa servir l’art contemporani, participar en projectes col·laboratius que contribuiran a formar-los com a ciutadans creatius, crítics i participatius davant de molts dels interrogants que ens presenta avui la societat, però també enfront de possibles problemàtiques personals”.

 

Per complementar la lectura d’aquest article, us proposem un itinerari amb un parell més de textos per entrar en matèria:

 

> A la web de La Panera podeu trobar la memòria del projecte Art Contemporani a l’Hospital, desenvolupat en col3laboració amb Es Baluard i el Centre d’Art Toulousain (“Résidence d’artiste à l’hôpital”).

 

> Us proposem un segon diàleg amb una altra publicació, Art en contextos sanitaris, a càrrec de Rachel Fendler i Javier Rodrigo, publicada l’any 2009 per Sinapsis. 

—–

Dates: 06/11/2013.

Publica: Cultura/s (La Vaunguardia).

Autor/a: Glòria Picazo (La Panera).

—–

Enllaç a l’article:

mediacionartistica.files.wordpress.com/2013/11/art-i-terapia.pdf

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.