22 març, 2019
Notícia

Anem a la plaça! Descobrint l'entorn urbà de Marianao

Iniciativa comunitària codissenyada per PES Don Bosco, Fundació Marianao i Circula Cultura que convida a estudiants de diferents edats a sortir fora de l’aula i explorar els carrers i les places de Marianao (Sant Boi de Llobregat, Barcelona), també com a llocs d’aprenentatge.

La Comissió de Participació de l’àmbit de Convivència del Pla de Desenvolupament Comunitari Marianao TéCor durant l’any 2018 va dissenyar una nova iniciativa al barri titulada: Anem a la Plaça!

 

Aquesta iniciativa és una aposta conjunta perquè els centres educatius s’obrin al barri facilitant la implicació i acció transformadora dels infants i joves al seu entorn més proper, permetent que la resta de veïns i veïnes de Marianao es nodreixin de les seves aportacions.

 

Aquests són alguns dels exemples i propostes dels grups que ja han pres part de la proposta educativa:

 

> El grup de 3er de primària de l’escola Antoni Gaudí, dins el seu projecte de centre, L’urbanisme a Sant Boi, estan dissenyant i construint elements de joc, descans, difusió, etc. que potenciaran l’ús del Kiosk de la plaça de la Generalitat per a tots els nens i nenes del barri.

 

> El grup de 1r ESO de  l’IES Marianao, dins l’assignatura d’Arts Visuals, reflexionarà durant els propers mesos d’abril i maig sobre les funcions de l’art en els espais públics i es proposa realitzar accions als carrers per tal de visibilitzar les seves idees per a la gent del barri.

 

> Per últim, el grup de joves del Centre Obert Don Bosco, ha dissenyat i construït un carretó comunitari que servirà, en primer lloc, de nexe entre les tres experiències i, més enllà, com a una eina de comunicació en l’espai públic, disponible per a la resta d’entitats de Marianao.

———-

Dates: 2018-en actiu
Organitza: PES Don Bosco, Fundació Marianao i Circula Cultura (Codisseny del projecte)
A càrrec de: Circula Cultura (Coordinació del projecte)
Participa: Escola Antoni Gaudí, Institut Marianao, PES Don Bosco
———-
Més informació:
marianaotecor.cat/anem-a-la-placa-descobrint-lentorn-urba-de-marianao

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.