28 octubre, 2022
Notícia

Anti-convocatòria REACC | 2ª edició

Per segon any consecutiu, la Red REACC activa aquest dispositiu experimental que busca altres maneres de mutualitzar, distribuir recursos i generar sinergies a l'entorn d'espais i agents de la cultura comunitària de l'Estat espanyol amb el suport de la Fundació Carasso.

Aquesta proposta és fruit del qüestionament que la Red de Espacios y Agentes de la Cultura Comunitaria (REACC) planteja sobre com les convocatòries fan ús del temps, les expectatives, el desig i el treball d’agents i col·lectius ja precaritzats, generant un entorn de competitivitat entre les entitats participants i impossibilitant el fet de compartir sabers i experiència, posats en joc en les propostes presentades, amb la resta de l’ecosistema d’agents i espais de la cultura comunitària.

 

Per participar en aquesta anti-convocatòria, que ha estat possible gràcies a un fons de 4.000€ que la REACC ha obtingut de la Fundación Daniel y Nina Carasso, en lloc de presentar un projecte n’hi ha prou amb enunciar una idea a realitzar en complicitat amb altres territoris i entitats.

 

Les idees han de ser proposades per un mínim de 3 entitats situades en territoris diferents. Es demana, a més, que almenys dos de les entitats formin part de la REACC (es pot consultar aquí qui forma part de la xarxa).

 

El termini per a la presentació d’idees està obert fins el 26 de desembre mitjançant aquest formulari. A partir de llavors, el calendari és el següent:

 

> Primera trobada en línia (principis de gener de 2023) amb les persones que han presentat propostes, per conèixer les idees presentades i començar a imaginar possibles sinergies.

> Segona trobada (mediats de gener de 2023) amb la presència de les persones que han presentat propostes, per deliberar quines idees, com i quin import es destinarà a cadascuna d’elles.

> Publicació dels projectes i dels imports que s’assignaran (finals de gener de 2023)

> Realització de les propostes, entre febrer i març de 2023

 

 

Red REACC

 

La Red REACC és una xarxa de suport entre professionals de les arts i la cultura comunitàries de l’Estat espanyol sorgida el 2020. Des de la REACC, s’entén per cultura comunitària qualsevol pràctica artística que involucra agents i comunitats en processos creatius de caràcter col·laboratiu.

 

 

Dates: Del 26 d’octubre al 26 de desembre. Termini per a la presentació d’idees mitjançant aquest formulari
Les propostes seleccionades es realitzaran entre febrer i març del 2023
Convoca: Red REACC
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso
Més informació: https://reacc.org/anticonvocatoria-2da-edicion/
D
ocument ampliat: RED anti-convocatoria

 

 

 

Aquí pots llegir l’article sobre la REACC

La enredadera. Cómo ser parte de la red

 

Polièdrica

Juny, 2021

 

 

Hem convidat a les agents culturals Susana Moliner i Laura Szwarc a compartir a Polièdrica el procés de creació de la primera Red de Espacios y Agentes de la Cultura Comunitaria de l’Estat espanyol: la REACC. Responen a aquesta invitació amb un text coral, experimental i poètic.

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.