2 setembre, 2021
Agenda

Anti-convocatòria REACC

Un dispositiu experimental llançat per la REACC amb el suport de la Fundación Carasso per buscar altres maneres de mutualitzar, distribuir recursos i generar sinergies entre espais i agents de la cultura comunitària de l'Estat espanyol

Aquesta proposta és fruit del qüestionament que la Red de Espacios y Agentes de la Cultura Comunitaria (REACC) planteja sobre com les convocatòries fan ús del temps, les expectatives, el desig i el treball d’agents i col·lectius ja precaritzats, generant un entorn de competitivitat entre les entitats participants i impossibilitant compartir sabers i experiència, posats en joc a les propostes presentades, amb la resta de l’ecosistema d’agents i espais de la cultura comunitària.

 

Per participar en aquesta anti-convocatòria, que ha estat possible gràcies a un fons de 5.000€ que la REACC ha obtingut de la Fundación Carasso, en lloc de presentar un projecte n’hi ha prou amb enunciar una idea a realitzar en complicitat amb altres territoris i entitats. Es poden presentar propostes en curs o temptatives de futurs projectes que necessitin un temps de reformulació amb altres entitats i territoris. Però es demana que les idees siguin proposades per un mínim de 3 entitats situades en territoris diferents i que, si més no 2 d’elles, formin part de la REACC (es pot consultar aquí qui en forma part).

 

Les entitats que presentin idees es sumaran al procés de deliberació i governança del propi dispositiu, decidint, canviant o sumant les idees que s’han presentat, així com participant en la tasca d’assignació dels imports que s’ofereixen per a la seva realització. Tot el procés serà documentat i facilitat per una persona del grup motor de la REACC.

 

El termini per a la presentació d’idees està obert fins el 30 de setembre mitjançant aquest formulari. A partir de llavors, el calendari és el següent:

 

 

> Primera trobada online (principis d’octubre de 2021) amb les persones que han presentat propostes, per conèixer les idees presentades i començar a imaginar possibles sinergies.

 

> Segona trobada (finals d’octubre de 2021) amb la presència de les persones que han presentat propostes, per deliberar quines idees, com i quin import es destinarà a cadascuna d’elles.

 

> Publicació dels projectes i dels imports que s’assignaran el novembre de 2021.

 

> Realització de les propostes, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

 

 


 

Dates: Termini de presentació obert fins el 30 de setembre
Les propostes seleccionades es realitzaran entre novembre de 2021 i febrer de 2022
Convoca: Red de Espacios y Agentes de la Cultura Comunitaria (REACC)
Col·labora: Akántaros, AMASCE, Artibarri, Bambara CC, Calatea, Ecopoesia del Jerte, Escena 17, Grigri Projects, Harinera ZGZ, La Puerta Azul, La Tortuga, La Quinta del Sordo, La Horizontal, Pamela Pilawa i 7Hcoop
Suport: Fundación Carasso
Més informació i formulari de presentació: reacc.org/anticonvocatoria

 

 

 

 

Entra aquí per llegir l’article sobre la REACC publicat a Polièdrica (Juny 2021)

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.