22 gener, 2019
Notícia

Aprendiendo a través del arte

Programa educatiu del Museo Guggenheim Bilbao que situa en col·legis a nou artistes que treballen en estreta col·laboració amb els professors dels centres. Al final del procés, quan acaba el curs escolar, l'Espai educatiu del Museu acull l'exposició de les obres creades.

Aprendiendo a través del arte va ser fundat en 1970 per Natalie Lieberman al Solomon R. Guggenheim Museum de Nova York, com a resposta a l’eliminació de les arts a les escoles públiques de la ciutat. En 1998, el Museo Guggenheim Bilbao va adaptar el programa a les necessitats i possibilitats del sistema educatiu de la Comunidad Autónoma Vasca. Cada programa és únic i personalitzat, amb la finalitat d’abastar els interessos, necessitats i habilitats dels escolars i pot cobrir qualsevol àrea del currículum.

 

Durant 20 setmanes, artistes i professorat reforcen les matèries del currículum escolar d’Educació Primària a través d’activitats artístiques, contribuint al fet que els nens i nenes sentin un major respecte per la seva pròpia obra i l’obra dels altres.

 

Dialogar sobre art i participar en el procés creatiu de la mà d’un artista permet als escolars de Primària abordar els temes curriculars des d’una perspectiva diferent. L’objectiu del programa és motivar-los i incrementar la seva autoestima i creixement personal a través de la creació artística.

———-

Dates: Curs 2018-2019

Organitza: Subdirección de Educación e Interpretación del Museo Guggenheim Bilbao

A càrrec de: Iñaki Gracenea, Zaloa Ipiña, Nerea Lekuona, Maider López, Karlos Martínez Bordoy, Manu Muniategiandikoetxea, Jorge Rubio, Ibon Sáenz de OlazagoitiaManu Uranga/artistes; Esther Vilarino, Begoña Bergasa, Eskarne Mardaras, Inma Íñiguez de Ciriano, Mikel Garmendia, Eneritz Leniz, Karmele Mitxelena i Lourdes González, Arantza Ayala, Idurre Ayerbe i Iñaki Larrañaga, Rebeka Medina/profesors i profesores

Participa: 24 escolars de 6è curs del Colegio Ángeles Custodios (Bilbao), 26 escolars de 5è curs del Colegio Deusto (Bilbao), 25 escolars de 4t curs del Colegio Paula Montal (Vitoria-Gasteiz), 16 escolars de 6è curs del Colegio San Ignacio (Vitoria-Gasteiz), 24 escolars de 6è curs del Colegio Munoa (Barakaldo), 22 escolars de 5è y 6è curs del Colegio San José (Donostia/San Sebastián), 24 escolars de 4t curs del Colegio Zorroza (Bilbao), 25 escolars de 6è curs del Colegio Sansomendi (Vitoria-Gasteiz), 20 escolars de 3er curs del Colegio Sasoeta-Zumaburu (Lasarte-Oria)

Suport: Fundación bancaria BBK

———-

Més informació: 

guggenheim-bilbao.eus/exposiciones/aprendiendo-a-traves-del-arte-2019

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.