14 juny, 2016
Notícia

Aprendre ballant

Programa "ENCONTRES DE DANSA A L’ESCOLA" (Associació Sudansa) i curs "DANSA ESTIU. LA DANSA EN EL CURRÍCULUM I COM A RECURS EDUCATIU" (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya)

ENCONTRES DE DANSA A L’ESCOLA 2016
Els Encontres de Dansa a l’Escola són el resultat d’un treball de creació coreogràfica d’un any de durada que ha associat a coreògrafs professionals amb els alumnes i mestres, dins d’un procés de formació recíproca i de composició coreogràfica. Els encontres reuniran les realitzacions coreogràfiques sorgides d’aquest procés artístic, cultural i pedagògic entre alumnes, artistes i companyies professionals, combinades amb una programació professional de dansa (presentació de creacions originals dels coreògrafs associats al projecte).

 

Aquests encontres inicien els fonaments d’una relació amb les obres coreogràfiques, i s’enfoquen cap a una formació del públic envers la dansa i la compensació de les desigualtats subsistents en l’accés a les obres artístiques.

 

Encontres de Dansa a l’Escola és un programa de l’Associació Sudansa per al desenvolupament de les pràctiques coreogràfiques a les escoles bressol, primàries i instituts de Catalunya. Les coreografies creades durant aquesta edició 2016 es presenten al juny al Mercat de les Flors de Barcelona.
———-
Dates: 12 de juny de 2016 (presentació al Mercat de les Flors).
Organitza:
 Associació Sudansa.
Col·labora: Departament de Cultura–ICEC (Generalitat de Catalunya), ICUB (Ajuntament de Barcelona) i Mercat de les Flors.
———-
Més informació:
mercatflors.cat/activitat/encontres-de-dansa-a-lescola-2016

 

 

 

DANSA ESTIU. LA DANSA EN EL CURRÍCULUM I COM A RECURS EDUCATIU

Dansa estiu és un curs de 20 hores adreçat tant a professorat d’educació infantil, d’educació primària (principalment cicle superior, adaptable a cicle mitjà) com a professionals de la dansa que s’interessen pel món educatiu.

 

L’objectiu del curs és crear sinergies entre mestres i ballarins i coreògrafs per caminar cap a la consolidació de la presència de la dansa en el sistema educatiu en totes les seves facetes: com a contingut curricular, com a projecte singular, com a projecte amb l’entorn, o com a eina pedagògica.

 

El curs està dissenyat per fomentar l’acostament dels professionals de la dansa i els mestres.
———-
Dates: 4 i 5 de juliol de 2016.
Institut del Teatre. Plaça de Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona.
Organitza: Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya). 
Suport: Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), Institut del Teatre, IEA Oriol Martorell i Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades (AEDA).
———-
Més informació:
dansacat.org/actualitat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.