7 febrer, 2022
Notícia

Aprenem de patis oberts, generem comunitat

Jornada organitzada per Las Naves amb la resta d’impulsors del projecte “Del Pati al Barri” per conèixer aquest procés comunitari al Cabanyal de València on escola i ciutadania assagen models de gestió compartida dels patis escolars.

La iniciativa neix de les inquietuds sorgides des de Del Pati al Barri, procés impulsat pel Centre d’Innovació Las Naves amb el Col·legi Santiago Apòstol i l’associació de salut mental comunitària Nautae del barri del Cabanyal de València, amb la facilitació de la cooperativa valenciana Fent Estudi. Finançat per la convocatòria d’Innovació Social i Urbana 2019 de l’Ajuntament de València, el projecte s’inicia el curs 2019-2020 amb l’objectiu d’obrir al veïnat i entitats del barri del Cabanyal l’espai d’esbarjo del Col·legi Santiago Apòstol fora de l’horari escolar per tal de promoure models de gestió comunitària d’espais públics.

 

Aquesta jornada està oberta a persones de la comunitat educativa i entitats veïnals i de barri interessades a conèixer el projecte i parlar d’espais de gestió comunitària com a eina per a la gestió de la diversitat i la cohesió social.

 

El programa inclou, a més de la presentació Del Pati al Barri, les ponències “Espais de gestió comunitària com a eina per a la gestió de la diversitat i la cohesió social: Dels patis inclusius als barris que inclouen” i altres intervencions com “Les xarxes comunitàries com a determinant de la salut” (Eva Legaz. Direcció General de Salut Pública i Addiccions), “Patis Oberts a Barcelona” (Pilar Lleonart, Ajuntament de Barcelona) o “Patrimoni ciutadà i balanç comunitari” (Laia Forné, La Hidra Cooperativa).

 

 

Fent Estudi

 

Cooperativa valenciana integrada per arquitectes, urbanistes i tècniques en participació. Realitzen estudis i intervencions en el territori amb la participació activa de la ciutadania i l’aprofitament dels recursos locals, amb l’objectiu de generar entorns urbans i arquitectònics més justos i inclusius.

 

A la seva web s’hi pot trobar informació sobre els inicis de Del Pati al Barri, una memòria del projecte i un documental sobre l’experiència.

 

 

Dates: 16 de febrer. De 17,30 a 20,30h
Las Naves. Joan Verdeguer, 16-24. 46024 València
Organitza: Las Naves, Fent Estudi, Col·legi Santiago Apòstol i Nautae Salut Mental
Participa: Marta Chillarón (Las Naves), Carlos Galiana (Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, Ajuntament de València), Eva Legaz (Direcció General de Salut Pública i Addiccions), Pilar Lleonart (Ajuntament de Barcelona), Laia Forné (La Hidra Cooperativa)
Més informació i inscripcions: lasnaves/jornada-aprendemos-de-patios-abiertos-generamos-comunidad

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre pràctiques comunitàries i comunitats educatives


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.