15 setembre, 2015
Notícia

Apropant la dansa a la ciutadania

Convocatòries "I JORNADA LA DANSA A L’ESCOLA" i "FESTIVAL DE VIDEODANZA MiTS 2015", Programa "DANSA A LES ESCOLES" i Taller "DANSA INTEGRADA"

CONVOCATÒRIA BONES PRÀCTIQUES PER A LA I JORNADA LA DANSA A L’ESCOLA
L’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya fa una crida a professionals de la dansa, mestres de l’escola ordinària, educadors socials, psicòlegs, pedagogs i altres professionals interessats a presentar projectes ja implementats que integrin la dansa a l’escola. Els projectes seleccionats es presentaran a la I Jornada de Bones Pràctiques “La Dansa a l’Escola”, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquells projectes que tenen la dansa com a vehicle pedagògic i aconseguir una major presència de la dansa als centres educatius amb projectes de qualitat.
———-
Dates: Límit de presentació de propostes: 20 de setembre de 2015.
Les jornades es celebraran el 14 de novembre de 2015 a Banyoles.
Organitza: Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i Moviment Lantana.
Suport: Universitat de Girona (Departament de Didàctiques Específiques).
———-
Més informació i formulari d’inscripció:
dansacat.org/actualitat

 

 

PROGRAMA DANSA A LES ESCOLES 
Obertes les inscripcions per la nova edició de Dansa a les Escoles, un programa coproduït per La Caldera i el Districte de Les Corts de Barcelona que té com a finalitat principal apropar la dansa als centres educatius.

 

Els objectius de la proposta educativa són:

>> Apropar als alumnes de les diferents etapes educatives al món de la creació a través de la dansa, mitjançant la programació d’espectacles de qualitat adaptats a la seva edat.

>> Posar als alumnes en contacte directe amb els creadors i artistes per conèixer millor la disciplina de la dansa i tots els aspectes que l’han composat, tant artístics com professionals.

>> Aconseguir una visió diferent i més profunda enfront del fet artístic i el món de la creació.

 

Ja podeu consultar la programació i informar-vos sobre les inscripcions.
———-
Organitza: La Caldera i el Districte de Les Corts de Barcelona.
———-
Més informació:
lacaldera.info/pages/dansa-a-les-escoles

 

 

CONVOCATORIA ABIERTA PARA EL FESTIVAL DE VIDEODANZA MiTS 2015
Moviments i Transformació Social (MiTS) es un festival que utiliza la video-danza como herramienta de movilización y transformación social a través de un espacio de difusión, de debate y de interrelación para difundir y promover los proyectos de danza/video con temáticas sociales.

 

La convocatoria está dirigida a piezas de video-danza que a través del video y el cuerpo en movimiento nos interrogue como individuos y como sociedad.

 

Se valorará tanto el contenido artístico, estético y técnico, como la temática y el compromiso social de las obras. Quedan fuera de esta convocatoria las piezas que simplemente registren un espectáculo de danza.

 

El concurso está abierto a todas las personas, sin importar género, edad o nacionalidad. Con esta tercera edición del MiTS se intenta apoyar a los artistas locales y emergentes, aunque esta no es una regla excluyente.
———
Fechas: Límite para la presentación de piezas: 15 de septiembre de 2015.

Performance y concurso: 23 de octubre de 2015.

Organiza: Asociación Cultural Finmatun y Centre Cívic Barceloneta.
———-
Más información: 
mits.es/concurso-videodanza

 

 

TALLER DANSA INTEGRADA 
Taller pensat com un espai creatiu on, a través de la dansa, conflueixen cossos i ments diversos, qualitats de moviment i formes de comunicació variades, on la diversitat és vista com una oportunitat i no com un límit.

 

Un espai artístic que crea llaços d’integració entre persones amb i sense diversitat funcional desenvolupant la creativitat a través de la dansa.

 

Es treballaran tècniques de Dansa Contemporània, Dansa – Teatre i Improvisació per a promoure l’expressió artística entre persones amb capacitats mixtes respectant els límits i les possibilitats de cadascú.

 

Adreçat a totes aquelles persones que amb i sense diversitat funcional, amb diferents capacitats motrius i amb i sense experiència amb dansa vulguin expressar-se escènicament. No hi ha limitació d’edat.
———
Dates: Del 9 d’octubre al 27 de noviembre de 2015.
Organitza: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Comerç, 36. Barcelona
A càrrec de: Col·lectiu de dansa integrada Liant la Troca.
———-
Més informació:
conventagusti.com/tallers/dansa-integrada

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.