16 novembre, 2019
Notícia

Aquí hay dragones

Zuloark, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Cruz de la Palma, organitza aquest projecte que treballa amb persones amb discapacitat i artistes, tant locals com aliens als contextos perifèrics, i que busca visibilitzar, apoderar i afavorir l'autonomia, capacitats i igualtat d'una comunitat que, especialment en les perifèries i zones rurals, sol ser menys visible i partícip de la vida del comú.

Aquí hay dragones s’inicia amb la seguretat que, en el cas del món de la discapacitat, l’art afavoreix la creació d’hàbits de treball, desperta l’observació i produeix canvis en les persones, desenvolupant l’autoestima. Es busca explorar un art i urbanisme inclusius, utilitzant les pràctiques artístiques i creatives, així com les eines que proporcionen els llenguatges artístics, per a visibilitzar i situar el centre del context i les polítiques socials a persones amb discapacitats, a més de posar en valor el treball i implicació dels entorns socials més pròxims d’aquestes persones, fonamentals en el seu desenvolupament individual.

 

Dirigit pel col·lectiu d’arquitectura i urbanisme Zuloark, la primera edició es desenvolupa en els barris perifèrics de La Dehesa, Las Nieves i Velhoco de Santa Cruz de la Palma, juntament amb les artistes Clara Moreno i la palmera Raisa Maudit. En aquesta primera incursió es compta amb la col·laboració de Plena Inclusión Canarias i de les diferents associacions i centres ocupacionals, que els seus integrants viuen i coneixen la història i el context de l’entorn d’aquests barris.

 

Així mateix, dins d’Aquí hay dragones es treballa amb l’associació de veïns, treballadors municipals, botànics i fins i tot amb el rector del Real Santuario Insular de Nuestra Señora de las Nieves. D’aquesta manera, es promouen les interconnexions entre diferents col·lectius amb l’objectiu de construir una xarxa que relati altres maneres de viure els espais públics que habitem.

 

El projecte culmina amb una “romería” pel barranc, un recorregut en el qual s’activen diferents punts del camí, instal·lant una sèrie de mobles dissenyats i construïts pels participants, artistes i Zuloark, inspirats en el propi entorn natural.

 


 

Dates: 16 de novembre a les 12:00 hores comença la “romería” al Real Santuario Insular de Nuestra Señora de las Nieves

Ctra. las Nieves, 17, 38700 Santa Cruz de la Palma, Santa Cruz de Tenerife

Organitza: Zuloark

A càrrec de: Clara MorenoRaisa Maudit (artistas)

Participa: Plena Inclusión Canarias, Asociación Padisbalta, Fundación Taburiente Especial, CEE Destiladera, Centro Ocupacional Breña Alta, Associació de Veïns Tihuya La Dehesa, Antonio Hernández (pàrroc del Real Santuario de Nuestra Señora de las Nieves) i veïns/es del Barranco de Las Nieves

Suport: Ajuntament de Santa Cruz de La Palma (Àrea de Serveis Socials)

Més informació: eldiario.es/Romeria-Barranco-Nieves-inclusion-discapacidad

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.