26 octubre, 2022
Notícia

Ara que encara tenim cos... | Grup de treball

Espai d’intercanvi, acció i pensament del MACBA dirigit a professorat per pensar en la pràctica educativa des del cos.

En un temps en què les formes d’entrar en relació es diversifiquen, s’ha fet més evident la necessitat d’obrir espais per a la pràctica, la lectura i la conversa, per teixir les certeses i els interrogants en les maneres d’estar presents dins l’aula.

 

A càrrec d’Itxaso Corral (artista performativa, investigadora i educadora) i Jorge Horno, (artista plàstic, coreògraf i educador), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) vol propiciar un temps pausat per pensar en la pràctica educativa des del cos.

 

La proposta no es refereix al cos únicament vinculat a una forma d’expressió artística, sinó també en el cos social de mestres, educadorxs i alumnat: una amalgama de gestos, temps, sabers i espais encarnats i viscuts que es volen activar i compartir per rastrejar les experiències pròpies en els contextos educatius.

 

 

Itxaso Corral

 

Artista que neda en els entorns i contorns de les arts vives, la performance, l’escriptura, l’edició de publicacions i les pedagogies. Organisme viu, fisiològica, orgànica i còsmica, entre moltes altres dimensions, ens sensorial que pensa i acciona a través del cos i intenta desconfiar de les estructures sòlides, les afirmacions paralitzants i els sistemes de domesticació i poder.

Jorge Horno

 

Creador i performer en les arts escèniques. Ha col·laborat amb diverses companyies i creadors (Cía. Rodrigo García, Helena Córdoba, Mónica Valenciano, entre d’altres). Llicenciat en Belles Arts (Bilbao i Berlín), s’ha especialitzat en l’àmbit educatiu (màster en pedagogia de les arts escèniques per la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid), ha impartit seminaris en diverses universitats del País Basc i Alacant, i treballa en instituts i escoles de Catalunya.

 

 

Dates: 8, 15, 22 i 29 de novembre i 13 de desembre. Amb inscripció prèvia
De 18:00 a 19:30 h. Auditori Convent dels Àngels. Plaça dels Àngels, 5. 08001 Barcelona
Organitza: Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
A càrrec de: Itxaso CorralJorge Horno
Suport: Santander Fundación
Més informació: macba/ara-que-encara-tenim-cos

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.