6 març, 2019
Notícia

Art, enginyeria i educació

El Centre d’Art la Panera, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, amb la col·laboració d’Homesession, organitzen la segona edició d’un projecte transdisciplinari que vol posar la creativitat al servei de la tecnologia i el món social, amb la finalitat última de buscar solucions a conflictes reals de la nostra societat, des de la tecnologia però d’una manera creativa, reflexiva i crítica.

Entitats culturals i graus de ciències i d’humanitats treballen per potenciar la creació d’equips transdisciplinaris que permetin transferir aquestes metodologies d’investigació en projectes artístics que possibilitin anar més enllà de la mateixa experiència desenvolupada a la Universitat de Lleida.

 

L’objectiu és crear sinergies entre el món acadèmic, la cultura i la creació, generant entorns de connexió des dels quals puguin investigar conjuntament tant els artistes, com els futurs enginyers industrials i educadors socials.

 

Per dur a terme aquest projecte transdisciplinari, es plantegen que els futurs educadors i enginyers duguin a terme una investigació per abordar una problemàtica ciutadana des d’un vessant social i tècnic. Per fer-ho, s’ha plantejat la pregunta ¿com la mirada com a educadors/enginyers permet apropar-se al concepte de ciutat inclusiva?

 

Aquest projecte té la participació de l’artista i activista Daniel Andújar, la qual permet que les investigacions dels estudiants facin un pas més en els plantejaments de les investigacions dels estudiants. La veu d’Andújar permet abordar qüestions de desigualtat dins d’aquesta societat de la informació, en la qual, la tecnologia forma part de la nostra quotidianitat, condicionant així, les nostres formes de vida. La seva visió genera noves narracions les quals enriqueixen les recerques alhora que emergeix una mirada crítica, creativa i inclusiva. 

———-

Dates: Del 6 al 13 de març

Organitza: Homesession, Centre d’Art la Panera i Universitat de Lleida (UdL)

Participa: L’alumnat del grau en Educació Social i el grau en Enginyeria Informàtica i Daniel Andújar

———-

Més informació:

lapanera.cat/home

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.