20 maig, 2019
Notícia

Art i Part Poble-sec: Temporada 2

Al barri del Poble-sec (Barcelona), el programa ART i PART (ICUB, Ajuntament de Barcelona) està coliderat per un grup motor constituït des de la Taula de cultura del Pla Comunitari, incorporant al procés totes les entitats del barri que vulguin formar part d'aquest procés de creació artística col·lectiva.

Amb aquesta creació col·lectiva es vol apropar diferents disciplines artístiques als espais públics del barri i a partir de l’eix motor de la gentrificació i la pèrdua d’identitat, comerços i persones, mostrant la diversitat social, artística i cultural que enriqueix el Poble-sec.

 

Les diverses persones i entitats participants son les que van construint l’espectacle. Aquest projecte s’entén com un procés artístic transformador i reivindicatiu, que doni veu al veïnat i a col·lectius que estan patint directament o indirectament les conseqüències de la gentrificació del barri als últims anys. Per això, es vol anar de la mà del Sindicat de Barri i donar suport a les reivindicacions contra els desnonaments i tancaments de petits comerços. Aquí trobeu el seu manifest.

 

El procés de creació de Barricidi té una cita tots els dimecres de 18.30 a 20.30. L’espectacle final es realitzarà al mes de juliol.

 

El programa ART i PART de creació artística comunitària als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura, que convida els veïns i les veïnes de la ciutat a prendre part en una proposta comunitària en la qual actuen com a creadors i creadores. ART i PART, que ja va dur a terme una primera temporada durant el 2018 a cinc barris de la ciutat, arriba als barris del Besòs, Gòtic i Poble-sec el 2019.
———-
Dates: Febrer – juliol 2019
Organitza: Pla Comunitari del Poble-sec, Art&Coop, La Vilella, (Cia. Sargantana), Transductores, Associació Susoespai, Institut del Teatre, Mercat de les Flors/partners
Participa: Veïns i veïnes del Poble-sec, i artistes vinculats a les entitats culturals del barri/artistes emergents; Vero Cendoya i Jordi Pérez (codirectors de l’espectacle)/artistes consolidats
Col·labora: Taula de Cultura de Poble-sec (Horitzó Dansa, Xamfrà, Porta Roja, Jam Circus, Trama, Marabal, Oracles, “Renaixença Esbart Dansaire i Bastoners del Poble-sec”, La Sala, Ràdioactius Poble-sec, Plataforma Arnau Itinerant, Centre Cívic El Sortidor, Centre Cultural Albareda, Trama SCCL , Districte de Sants-Montjuïc i els partners anteriorment mencionats/membres de la Taula, que està coordinada pel Pla Comunitari del Poble-sec).
En el marc de: Art i Part (ICUB, Ajuntament de Barcelona)

———-

Més informació: 
barcelona.cat/districtecultural/temporada-2-poble-sec

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.