27 març, 2017
Notícia

Arte Joven en Hospitales 2017

L'Instituto Navarro de Deporte y Juventud, en col·laboració amb la Dirección General de Cultura y el Departamento de Salud, convoca un projecte per dur a terme amb artistes joves que té com a objectiu principal implementar una proposta artística que contribueixi a millorar el benestar de persones que es trobin hospitalitzades. Al seu torn, a través d'aquestes propostes es busca generar un espai als hospitals que beneficiï a totes les persones que el comparteixen: professionals, pacients, familiars, amics.

Els projectes artístics estaran encaminats a ajudar a gestionar les emocions als hospitals, facilitant la resolució de conflictes que sorgeixen des de les patologies i símptomes. S’orientaran a enfrontar i afrontar, situacions amb una gran càrrega emocional, que esdevenen a l’hospital: malalties, morts, accidents, naixements, etc.

 

El projecte es desenvoluparà en un Centre Hospitalari de Pamplona i es materialitzarà en un espai destinat per a això en les seves dependències. Així mateix, haurà d’estar adaptat a les condicions i context propis del centre hospitalari.

 

El Centro Huarte, amb la col·laboració de Josep María Martín, realitzarà un acompanyament durant el procés, així com assessorament tècnic, conceptual i artístic, enfocat a orientar a els/les artistes durant el seu procés de recerca, ajudant-los a desenvolupar i resoldre els seus plantejaments inicials. Durant aquest període es contempla també mantenir un contacte continuat amb el centre hospitalari amb la finalitat de conèixer les característiques del lloc i relacionar-se amb les persones implicades.

———-

Dates: Del 27 de març al 10 de maig.
Convoca: Instituto Navarro de Deporte y Juventud en col·laboració amb la Dirección General de Cultura i el Departamento de Salud.
A càrrec de: Josep María Martín (Artista i comissari, Centro Huarte de Arte Contemporáneo)/acompanyament i assessorament tècnic, conceptual i artístic; Adela González Diez (Presidenta del Jurat, Subdirectora de Juventud), Josep Mª Martín (Artista, comissari i autor de projectes artístics a hospitals), Nerea de Diego (Artista i codirectora del Centro de Arte Contemporáneo de Huarte), Isabel Ansa (Directora del Servicio de atención a pacientes y ciudadanos/as), Maite Soria Sarnago (Directora de Cuidados Sanitarios del Complejo Hospitalario de Navarra), Mar Basail, (Secretaria del Jurat amb veu i sense vot, en representació de la Subdirección de Juventud)/jurat.
Dirigit a: Artistes nascuts/des o residents a Navarra que tinguin entre 18 i 35 anys. Poden presentar-se a la convocatòria de forma individual o col·lectiva.
Projecte guanyador: METAMORFOSIS (Yanira Calvo, Aloha Lorenzo i Iker Oiz/artistes).

———-

Més informació:

centrohuarte.es/proyecto-arte-joven-en-hospitales-2017

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.